Kuukausi aikaa Big Brotheriin - tämä tiedetään tulevasta kaudesta tällä hetkellä

Kimmo Vehviläinen, Elina Kottonen (kuvassa keskellä) ja Alma Hätönen juontavat Big Brother 2019:aa. Kuva: © 2019 Jan Lönberg / Nelonen Media.

Elokuu on käynnistynyt ja enää on kuukausi Big Brotheriin. Perinteisesti Big Brotheria varjostaa salaisuuksien verho, joka avautuu pikku hiljaa kauden lähestyessä. Tähän artikkeliin on koottu, mitä tässä vaiheessa tulevasta BB:stä tiedetään.

Tieto Big Brotherin paluusta tuli viime tammikuussa, kun Nelonen Media tiedotti Big Brotherin näkyvän syksyllä Jimillä ja Ruudussa. Heinäkuun alkupuolella puolestaan paljastui BB:n starttipäivä, joka on 1. syyskuuta.

Uusi BB-talo valmistuu tänä vuonna kauppakeskus Redin yhteyteen. Talosta on kerrottu, että asukkaat majoittuvat tornitalon perustaan, mutta asukkailla on käytössään myös kattopiha ja tehtäväalue. Yhtenä perusteluna BB-talon sijoittumiseen kauppakeskukseen on käytetty sitä, että asukkaat voisivat käyttää hyväkseen sen palveluita ja näin esimerkiksi paljon pidetty kauppa voisi tehdä paluun Suomen Big Brotheriin.

BB-talon suunnittelusta vastaa arkkitehti Marco Casagrande, joka on kertonut Nelosen tiedotteessa, että talossa käytetään kierrätysmateriaalia ja ne luovat taloon ekosysteeminsä, josta asukkaat pitävät huolta. Redissä ovat myös BB-tuotannon tilat ja studio.

Suomen 11. Big Brotheria juontavat Kimmo Vehviläinen, Alma Hätönen ja Elina Kottonen, tiedotti Nelonen Media 9. heinäkuuta. Kimmo ja Alma juontavat maanantaista lauantaihin klo 21.30-23.00 nähtäviä suoria viikkolähetyksiä, joissa nähdään myös studiovieraita. Lähetyksessä käydään läpi vieraiden kanssa BB-talon päivän tapahtumat. Alkavalla kaudella ei nähdä Subilta tuttua BB Extraa, vaan viikkolähetykset ovat koosteen ja Extran yhdistävä 1,5-tuntinen paketti.

Elina juontaa sunnuntaisin klo 21.00-23.00 Big Brother Suomi Live -lähetystä, jossa kerrataan viikon kohokohdat ja häädetään asukas BB-talosta. Suorassa lähetyksessä aikaisemmilta kausilta tutulla tavalla asukkaat ovat nimenneet toisiaan häätöäänestykseen ja katsojaäänestyksen perusteella heistä häädetään yksi tai useampi asukas kerrallaan.

BB-fanien kannalta ehkä tärkein asia on 24/7-palvelu, joka on käytössä myös tänä vuonna. Nelonen Median mukaan palvelu on saatavissa ainoastaan Ruutu+:aan, eikä 24/7:aa saada televisoon kaapeli- tai antenniverkkoon. Nelonen Medialla ei ole ollut enää viime vuoden elokuun jälkeen jakelussa edes omia maksu-tv -kanavia, vaan kaikki maksullinen liiketoiminta on keskitetty Ruutu+:aan. Isolle ruudulle Ruutu+ on toki saatavissa esimerkiksi Chromecastin avulla tai, jos omistaa sellaisen älytelevision, johon on saatavissa Ruutu+ -sovellus. Muuten Ruutu+:aa voi käyttää tietokoneella sekä Android- ja iOS-laitteissa.

Ruutu+:n 24/7-palvelun hinnoittelusta ei ole vielä kuukautta ennen kauden alkua tietoa, mutta tällä hetkellä Ruutu+ -palvelu maksaa 9,95 €/kk, jolla saa nähtäväkseen mm. sarjoja, elokuvia ja urheilua. Peruspalvelun lisäksi Ruutu+:aan saa lisäpalveluita muutaman euron lisämaksulla kuukaudessa. Jää nähtäväksi, saako Big Brother 24/7:n perusmaksulla, vai onko se saatavissa muutaman euron kalliimmalla. On myös huomattava, että ensimmäistä kertaa Ruutu+:aa tilatessa, käyttäjä saa ilmaisen kahden viikon kokeilujakson, jonka jälkeen tilaus jatkuu hinnaston mukaisena toistaiseksi voimassaolevana.

Tuotanto uusiksi, asukkaat selville syyskuussa

Lähes koko Big Brotherin tuotantotiimi on kokenut uudistuksen. Lähetyksiä ovat tekemässä uudet tuottajat, käsikirjoittajat ja pääohjaaja. Tuottajina tulevalla kaudella nähdään Petteri Ahomaa, Jupe Tuomola ja Eveliina Pitkänen. Käsikirjoitustiimissä nähdään entinen BB-juontaja Cristal Snow ja hänen lisäkseen myös Vappu Soppela ja Lauri Haukkamaa. Pääohjaajan saappaisiin hyppää Janne Virtanen.

BB-talon asukkaiden nimiä saadaan luonnollisesti odottaa aina syyskuun 1. päivään saakka. Se tiedetään, että keväällä pidetyssä asukashaussa BB-taloon haki yli 4000 ihmistä ja talossa nähdään ainakin alkuvaiheessa 14 asukasta. Kausi kestää kymmenen viikkoa, eli BB-finaali nähdään sunnuntaina 10. marraskuuta. Tämä tekee kauden kestoksi tarkalleen 71 päivää.

Alkuvuodesta ennen hakuprosessin alkua Nelosen kotimaisten ohjelmien tuottaja Meira Noronen lupaili, että Big Brother palaa juurilleen tällä kaudella ja ohjelmaan haetaan samastuttavia ja aitoja ihmisiä, joilla on selkeä intohimo tai agenda, jota kautta syntyy kiinnostavia kohtaamisia. Hakuajan päätyttyä Noronen totesi Nelonen Media tiedotteessa, että hakijoiden joukossa oli ihmisiä ja "heillä on jotain sanottavaa ja halu kertoa se muille". Hakijoista naisia oli 52 %, miehiä 47 % ja muita 1 %.

Big Brother 2019 Jimillä ja Ruudussa 1.9.2019 klo 21 alkaen.

Lähteet:
Nelonen Median tiedotteet 10.1.2019, 13.2.2019, 9.4.2019, 15.5.2019 ja 9.7.2019
Ruutu+ hinnasto 6.6.2019

Lue myös:
Nelonen: BB-talo Kauppakeskus Rediin - asukkaat ostoksille oikeaan kauppaan! (9.4.2019)
Nelonen: BB-taloon yli 4000 hakijaa, painotus alle 25-vuotiaissa (15.5.2019)
Kimmo Vehviläinen, Alma Hätönen ja Elina Kottonen ovat Big Brother 2019 -juontajat! (9.7.2019)
Petteri Ahomaa on uusi BB-tuottaja, Cristal Snow toimii yhtenä käsikirjoittajana (9.7.2019)
Big Brother 2019 käynnistyy 1. syyskuuta! (9.7.2019)

Artikkelia päivitetty 2.8.2019 kello 09:33: Juontaja Alma Hätösen nimi korjattu oikein tekstiin ja kuvatekstiin (Hätönen, eikä Hytönen).


Tulosta   Sähköposti