GP-ennakko: Singapore 2009

Paluu rikospaikalle... eikun siis Singaporeen. Kautta aikain toinen iltakilpailu F1:ssä ajetaan tulevana viikonloppuna skandaalinkäryisissä tunnelmissa, koska vasta nyt on saatu kunnolla perattua viime vuoden Singaporen GP:n tapahtumat.

Viimeiset pari viikkoa F1:n ympärillä on pyörinyt vaihteeksi skandaali. Viime vuoden Singaporen GP:n tapahtumat ja Nelson Piquet Jr:n ulosajo on puhuttanut, koska sitä epäiltiin tahalliseksi kolariksi Fernando Alonson auttamiseksi voittoon. Myös FIA:n maailmanneuvosto oli tätä mieltä ja langetti rangaistuksia Renault'lle, Flavio Briatorelle ja Pat Symondsille.

Alonso selvisi ilman rangaistuksia ja ajaa tänä vuonna Singaporessa normaalisti. Vaikka tapauksessa ei ollut mitään huvittavaa, pikemminkin päinvastoin, niin onhan se hupaisaa, että heti tapauksen käsittelyn jälkeen ajetaan juuri Singaporessa. Renault on ilmoittanut olevansa kommentoimatta viime vuoden Singaporen tapahtumia enää, mutta tuskin asia voidaan vielä unohtaa.

Mutta jätetään me tämä juttu nyt. Urheilullisesti uutta GP-viikonloppua odotetaan suurella mielenkiinnolla. Belgiassa ja Italiassa asetelmat olivat kivasti sekaisin Force Indioiden ollessa kärjessä. Riittääkö "Intian voiman" vauhti katuradalla?

Maailmanmestaruustaistelussa Brawn GP otti hyvänlaisen otteen Monzassa, kun tallin autot ottivat siellä kaksoisvoiton ja Red Bull taapersi. Viimeinen Euroopan mantereella ajettu GP tänä vuonna saattoi olla mestaruustaistelun kannalta merkittävä. Sebastian Vettel on kuitenkin ilmoittanut taistelevansa mestaruudesta loppuun asti, mikä onkin aivan oikein.

Suomalaisittain Kimi Räikkönen on ollut loppukesän ja alkusyksyn kisoissa erinomaisessa vireessä. Räikkösen palkintopalliputki sai hieman onnellakin jatkoa Monzassa, mutta kaikki lasketaan. Katuradalla Ferrari on menestynyt tällä kaudella hyvin, joten ei ole yhtään poissuljettua, että putki jatkuisi myös Singaporessa. Aikaisemmissa katuratakisoissa Monacossa ja Valenciassa Räikkönen oli tällä kaudella kummassakin kolmas.

Heikki Kovalaisen tilanne on Räikköstä hankalampi. Aika-ajoissa Kovalaisella menee vielä hyvin, mutta kisoissa vauhti ei ole riittänyt. Tallitoveriaan Lewis Hamiltonia vastaan Kovalainen on aika-ajoissa taistellut tasapäisesti, mutta kisoissa Hamilton on pääsääntöisesti mennyt menojaan. Jotain olisi pian keksittävä, jo ihan jatkosopimusneuvotteluja ajatellen.

Singaporessa ajetaan siis iltakilpailu, kirkkaissa valoissa ihan sananmukaisesti. Viime vuonna - jos unohdetaan kolarijupakka - iltakilpailu oli hieno spektaakkeli ja se oli katsojien kannalta upeaa seurattavaa. Näitä toivoisi kalenteriin muutaman lisää, mieluusti myös Eurooppaan.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: