Loppukiri

Tämä Big Brother -kausi on pian paketissa. Enää viikko jäljellä ja finalistit ratkeavat tänä iltana.

Toiseksi viimeinen viikko on sisältänyt paljon tapahtumia. BB on halunnut sotkea pakkaa viimeiseen asti. Se aloitettiin jo viime sunnuntaina, kun Tuija teki paluun taloon salatehtävän takia.

Tuija on hoitanut tehtäväänsä varsin mallikkaasti, vaikka viime päivinä on mennyt hieman överiksi. Ainakin kotikatsomoissa Tuijan rääkyminen ja huutolaulaminen on käynyt hermoon. Onneksi Tuijan visiitti BB-talossa kestää vain viikon, sillä siinäkin ajassa riihimäkeläisen pää tuntuu olevan jo hajoamispisteessä.

Asukkaiden hermoja on kiristetty tällä viikolla myös näytettyjen videoklippien takia. Menneiden tapahtumien kertaaminen on kiristänyt lähinnä videoiden kohteena olleiden hermoja. Etenkin Sampo, Dana, Aso ja Toni ovat ottaneet "pulttia" kaikille asukkaille näytetyistä klipeistä.

Ehkä suurimmassa roolissa ollut Dana on tullut paljastetuksi Kätlinin selän takana puhumisesta. Kätlin on ottanut videopätkät varsin hyvin, eikä riitaa tyttöjen välille ole tullut. He ovat tosin jo käsitelleet välejään useaan kertaan kauden aikana, joten ehkä siksi suuremmalta draamalta vältyttiin. Totuus on kuitenkin se, että videot satuttivat Kätliniä, vaikka hän yritti näyttää reippaalta. Dana taas oli sydämistynyt videoista tuotannolle, jota hän syytti itsensä mustamaalaamisesta.

Vaikka videot eivät aiheuttaneetkaan mitään suurempaa riitaa talossa, näytti se mielenkiintoisia piirteitä asukkaista. Etenkin Sampo ja Dana tuntuivat olevan huolissaan ulkoisesta kuvastaan. Sampoakin alkoi vihdoin jokin kiinnostaa, eikä kaikki ollutkaan enää "ihan sama". Helsinkiläisnuorukaista siis kiinnosti BB:n voitto, joka on ollut jo lipumassa pois käsistä - ihan ilman tämän viikon videoklippejäkin. Kova pelaaja Dana on ollut myös helisemässä. Ehkä pelikirja ei sittenkään ollut kovin hyvä, Danaseni.

Iloisempaa ilmettä taloon saatiin lauantaina, kun talossa vietettiin ensimmäisiä BB-häitä, oikein kaksin kappalein. Järjestelyt onnistuivat hyvin ja asukkaat saavat toiminnastaan kiitettävän arvosanaan. Etukäteen pelotti, miten asukkaat saavat talon siivottua ja rekvisiitan paikalleen ja miten he käyttäytyvät itse häissä. Kaikki meni kuitenkin hienosti ja tilaisuudesta jäi hyvä mieli. Ainoa miinus tulee tuotannolle, joka toi taloon Katjan ja Mikaelin lisäksi julkkistyrkkyparin viettämään häitään.

Tänään sitten palataan BB-arkeen ja rytinällä. Lähtöpassit talosta saa peräti neljä asukasta illan joukkohäädössä. Spekulaatiot jylläävät talossa valtoimenaan, miten illalla tulee käymään. Onko jo finaali, vai sittenkin vain häätö? Kuinka monta lähtee ja joutuuko myös Tuija pakkaamaan? Näitä ja monia muita kysymyksiä heitetään ilmaan, mutta ilman kunnollista vastausta. Kaikki selviää kuitenkin ajallaan.

Enää viikko siis jäljellä tämän illan jälkeen. Pitkä ja osin puuduttava kausi kääntyy pian loppusuoralleen. Jännitys tiiviistyy odottaessa tietoa finalistien nimistä. Onko nelikossa yllätyksiä, vai nähdäänkö viikon kuluttua "penkillä" ns. varmat? Se nähdään joidenkin tuntien kuluttua.

Palataan asiaan, kun finalistit on tiedossa. Sitten on vuorossa viiltävät analyysit finaalinelikosta.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.