Aki on poistettu BB-talosta - päivitetty 28.09.2007, 15:49

Big Brother -talosta on poistunut perjantaina aamupäivällä jo kuudes asukas, kun Big Brother poisti Akin talosta sopimusrikkomuksen vuoksi. Aki on jättänyt casting-prosessin aikana tietoja itsestään kertomatta, jonka vuoksi hänet poistetaan talosta.

Kertomatta jääneet asiat liittyvät oletettavasti 7 päivää -lehden torstaina julkituomiin Akin vuosina 1990-1992 tekemiin rikoksiin nimellä Akindele Temitope. Sittemmin Aki on muuttanut nimensä Aki Tapaniksi. Joka tapauksessa Aki on ilmeisesti jättänyt nämä rikokset kertomatta tuotantoryhmälle. Rikokset ovat niin vanhoja, ettei niitä olisi pystynyt tarkistamaan rikosrekisteristä, koska ne ovat jo vanhentuneet.

7 päivää -lehden haltuun saamien Oulun käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Aki oli syyllistynyt 1990-luvun alkupuolella viiteen eri rikokseen, josta hänet on myös tuomittu. Rikosnimikkeinä on ollut mm. ryöstö, petos ja jatkettu petos. Ilmi tulleet asiat tulivat yllätyksenä myös Big Brotherin tuottajalle Mikko Räisäselle ja Akin tilannetta pohdittiin torstain aikana niin tuotantoyhtiössä kuin Subtv:ssä.

Aki poistettiin talosta perjantaina aamupäivästä vauhdikkaan elokuva- ja bändi-illan jälkeen. Asukkaat olivat juhlineet hyvin pitkään ja he olivat menneet nukkumaan vasta aamuviideltä pelkille patjoille Kulta-makuuhuoneeseen, koska BB ei ollut vielä palauttanut sänkyjä viikkotehtävän jäljiltä. Lyhyistä yöunista huolimatta Akin lähtö tapahtui jo hieman kello 10:n jälkeen, eikä kyyneliltä tilaisuudessa vältytty. Ainakin Heli puhkesi kyyneliin, kun Aki kertoi poistumisesta ja sen syistä. Sen tarkemmin, että hän on tehnyt sopimusrikkomuksen, Aki ei saanut kertoa.

Helin tilanne oli erilainen

Tuottaja Räisänen sai vastata Akin poistamisen jälkeen lehdistön kysymyksiin, mitkä olivat syyt asukkaan poistamiseen. Räisänen korosti, ettei rikostaustalla ollut merkitystä, vaan sillä, ettei Aki kertonut oleellisia tietoja. Akia verrattiin Heliin, jolla on pahoinpitelytuomio takanaan, mutta Heli on Räisäsen mukaan ilmoittanut tästä tuotantoyhtiölle.

Aki ei ollut ensimmäinen Suomen Big Brotherissa, joka on valehdellut tai pimittänyt tietoa itsestään tuotannolta. Viime kaudella Heidi poistettiin talosta, koska oli valehdellut tuotannolle olevansa sinkku, vaikka seurusteli. Tänäkin vuonna muutama asukkaista ilmoittaa tiedoissaan BB-nettisivuilla olevansa sinkku, mutta talossa on kertonut "tapailevansa". Näissä on kuitenkin luultavasti kyse siitä, että asukkaat ovat informoineet tilanteensa muutoksista tuotantoyhtiölle, eikä näissä tapauksissa ole aihetta toimenpiteisiin. 

Lue lisää:
Akin lähdön tunnelmia BB-nettisivuilla
Aki lähti BB-talosta (Ilta-Sanomat 28.9.2007)
Aki salasi rikollisen menneisyytensä tuotantoyhtiöltä (Iltalehti 28.9.2007)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.