Miten Suomen Big Brotherin asukkaat 2005-2019 sijoittuivat kartalle?

Suomen BB-asukkaiden jakautuminen maailmankartalle 2005-2019. Grafiikka: © 2020 ZeeMaps, Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Suomen BB-asukkaiden jakautuminen maailmankartalle 2005-2019. Grafiikka: © 2020 ZeeMaps, Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Suomen Big Brotherissa on ollut kautta aikain yli 200 eri asukasta, jotka ovat jakautuneet eri puolille Suomea ja jopa Suomen ulkopuolelle. Asukkaat ovat valtaosin eteläisestä Suomesta ja pääkaupunkiseudulta, mutta asukkaita on tullut pohjoisestakin, eikä esimerkiksi Lappi ole jäänyt ilman BB-voittajia.

Tavallisilla BB-kausilla Suomen Big Brotherissa on ollut 192 eri asukasta. Tässä artikkelissa tarkastellaan pelkästään ns. tavis-BB:n asukkaita ja heidän asuinpaikkojaan BB-nettisivujen mukaan, kun he olivat Big Brotherissa. Olemme siis jättäneet tarkastelun ulkopuolelle vuoden 2013 Julkkis-Big Brotherin. Niko S. on Julkkis-BB-asukkaista kuitenkin mukana, koska hän on ollut asukkaana myös kahdella normikaudella.

Suurin osa asukkaista on tullut Helsingistä, peräti 57 asukasta. Tämä tekee lähes kolmanneksen kaikista asukkaista. Koko pääkaupunkiseudulta asukkaita on tullut yhteensä 84 (Espoo 15 ja Vantaa 12 asukasta). Lisäksi pääkaupunkiseudun ympäristökunnista on tullut useita asukkaita. Muista suurista kaupungeista BB-asukkaita on tullut Tampereelta 19 asukasta, Turusta kymmenen, Jyväskylästä kahdeksan, Kouvolasta neljä, Kuopiosta kaksi ja Oulusta yksi asukas. Kymmenestä suurimmasta kaupungista ainoastaan Lahdesta ei ole tullut asukkaita.

Yksi Suomen Big Brotherin varsinaisista asukkaista on asunut Big Brotherin aikana BB-nettisivujen mukaan ulkomailla. Kyseessä on kauden 2011 Tamer, joka toimi matkaoppaana Turkissa. Lisäksi osa asukkaista on syntynyt ulkomailla, kuten esimerkiksi kauden 2007 Kadi, mutta hän asui Suomessa tullessaan Big Brotheriin. Neljä Suomen BB:ssä vieraillutta vaihtoasukasta on otettu mukaan tähän tarkasteluun ja niin zimbabwelainen Munya, filippiiniläinen Cathy, slovenialainen Sandra kuin norjalainen Siv Anita löytyvät myös kartalta.

BB-voittajia on tavallisista BB-kausista tullut kymmenen ja he ovat usealle eri paikkakunnalle. Pääkaupunkiseudun vahvasta edustuksesta huolimatta pääkaupunkiseudulta on tullut kolme BB-voittajaa, Sauli ja Kristian Helsingistä ja Niko N. Espoosta. Helsingin ja Espoon lisäksi voittajansa ovat saaneet Vihti, josta tuli kaikkien aikojen ensimmäisen voittaja Pertusta. Lisäksi BB-voittajia on tullut Tampereelta (Anniina), Turusta (Aso), Kirkkonummelta (Janica), Kokkolasta (Sari), Rovaniemeltä (Teija) ja pohjoisimpana Enontekiöstä (Andte).

Asukkaita on tullut kaikkiaan 56 eri paikkakunnalta, kun lasketaan myös vaihtoasukkaat mukaan. Viimeisimpänä BB-paikkakuntien joukkoon liittyi Lappajärvi, josta tuli kauden 2019 asukas Jukka. Paikkakuntien laskennassa on otettu huomioon asukkaiden BB-nettisivuilla ko. kaudella antamat tiedot paikkakunnastaan ja välttämättä kyse ei ole kunta tai kaupunki, vaan jokin kylä. Olemme ottaneet nuo tiedot sellaisenaan, emmekä ole myöskään ottaneet huomioon mahdollisesti tapahtuneita kuntaliitoksia tai, jos asukas on muuttanut BB:n jälkeen.

Vain yhden BB-asukkaan paikkakuntia on laskentatapamme mukaan peräti 36. Näistä yhden asukkaan paikkakunnista kolmesta on tullut BB-voittaja. Kymmenen suurimman kaupungin ulkopuolelta eniten asukkaita on tullut Seinäjoelta, josta BB-talo on saanut asukkaikseen viisi asukasta.

Voit liikkua haluamallasi tavalla yllä olevalla kartalla. Karttaan on merkitty kaikki Suomen Big Brotherin asukkaiden asuinpaikat tavallisilla BB-kausilla vuosina 2005-2012, 2014 ja 2019 kuten BB-nettisivuilla ko. kausilla se oli ilmoitettu. Kartalla ovat mukana myös kausilla 2008-2011 mukana olleet vaihtoasukkaat. BB-voittajat on merkitty karttaan vihreällä pinnillä, vaihtoasukkaat sinisellä pinnillä ja kaikki muut asukkaat punaisella pinnillä. Jos kartta ei näy, voit avata sen myös omaan ikkunaan isompana tästä.

Lähde: Suomen Big Brotherin nettisivut 2005-2019
Grafiikka: ZeeMaps, Jarkko Nieminen / Fanisivut.net

Lue myös:
Suomen Big Brotherin voittajat 2005-2014 (25.5.2015)
Tilasto: Suomen Big Brotherin asukkaat 2005-2019 (päivitetty 10.3.2020)

Artikkelia on päivitetty 12.3.2020 kello 13.54: Otsikkoa on muokattu, tekstiä on päivitetty kauttaaltaan ja tilastot on päivitetty ajan tasalle kauden 2019 jälkeiseen tilanteeseen.


Tulosta   Sähköposti