Asukkaat läpäisivät loppukokeen, viikkotehtävä onnistui - päivitetty 22.11.2007, 21:11

Tällä viikolla asukkaat ovat käyneet BB-akatemiaa, jossa he ovat opiskelleet asuintovereitaan koskevia asioita. Asukkaat olivat toimineet vuoroin opettajina ja oppilaina ja viikkotehtävä huipentui torstaina järjestettyyn loppukokeeseen.

Niko ja Kadi toimivat ensimmäisinä opettajina maanantaina ja tiistaina, keskiviikkona ja torstaina oli muiden vuoro. Jarkko sai opetusvuoron keskiviikkoaamuna, kun muut asukkaat kärsivät krapulasta. Jarkko oli ollut tiistaina juomakiellossa ja siksi hyvässä kunnossa, mutta etenkin Niko oli hyvin huonossa kunnossa ja hän joutui käymään oksentamassa kesken oppitunnin. Iltapäivällä krapula hieman helpotti, kun Riitta astui opettajan paikalle. Levoton koulupäivä saatiin lopulta päätökseen illan tunteina.

Torstaina oli opettajan rooli kokematta enää Saulilta ja hän saikin sen hoitaakseen heti aamusta. Kaikkien oppituntien aiheet olivat samat koko viikon, eli opettajan lapsuus, nuoruus, ihmissuhteet, elämänkatsomus, harrastukset ja pelot. Kaikki vetivät roolinsa opettajina hyvin, vaikka ajoittaista lipsumista olikin havaittavissa.

Viikkotehtävän lopullinen ratkaisu nähtiin torstaina iltapäivällä, kun tuli loppukokeen aika. Asukkaat kutsuttiin päiväkirjahuoneeseen yksi toisensa jälkeen tekemään loppukokeen siinä järjestyksessä, missä olivat opettaneet. Kukin sai vastattavakseen viisi kysymystä muista asukkaista. Asukkaiden piti saada todistuksensa keskiarvoksi vähintään 8, jotta viikkotehtävä menisi läpi.

Kokeen suorittamisen jälkeen asukkaat saivat hengähtää hetken ennen tulosten julkistamista. BB ilmoitti ensin viikkotehtävän onnistumisesta, mutta asukkaat eivät tienneet kokeidensa tuloksia. Asukkaat aloittivat riemuitsemisen, kun kaiuttimista kuului, että viikkotehtävä oli onnistunut. Pian tämän jälkeen asukkaat saivat henkilökohtaiset todistuksensa, joista kävi ilmi arvioinnin eri osa-alueet ja niistä laskettu keskiarvo. Todistuksessa otettiin huomioon mm. käytös, oman opetuksen taso ja muiden opetuksen seuraamisen taso. Huonoin keskiarvo oli Saulilla, paras Riitalla.

Viikkotehtävä: BB-akatemian todistusten keskiarvot to 22.11.2007

Riitta 8,8
Jarkko 8,7
Niko 8,5
Kadi 8,4
Sauli 8,2

Asukkaat osallistuivat kampanjaan

Viikkotehtävän onnistumisen myötä asukkaiden viikkobudjetiksi muodostui 159,20 €. Tähän viikkotehtävään liittyi kuitenkin se, että asukkaat voivat osallistua halutessaan Kirkon Ulkomaanavun Toisenlainen lahja -kampanjaan. Asukkaat voivat lahjoittaa budjetistaan haluamansa osuuden tähän keräykseen. BB ja Kirkon Ulkomaanapu tekevät yhteistyötä tällä viikolla.

Asukkaat ovat saaneet BB:ltä hyväntekeväisyyteen liittyvän päivätehtävän, mutta he eivät tiedä, että he saavat mahdollisuuden lahjoittaa osan viikkobudjetistaan keräykseen. Osa asukkaista alkoi tosin epäillä, että näin tulee käymään ja niin toteutuikin. Päivätehtävään tuli lisäohje, jossa heidän piti päättää, minkä asian he lahjoittavat Toisenlainen lahja -kampanjassa. Heidän piti tehdä lahjoitus jonkin BB-talosta tällä kaudella pudonneen asukkaan nimissä.

Saatuaan lisäohjeen, asukkaat siirtyivät pohtimaan lahjoitustaan ruokapöydän ääreen. Jonkin aikaa pohdittuaan heillä on kaksi ehdotusta, joiden välillä he vielä miettivät, kumpi lahjoitetaan. Toinen oli puhdas vesi ja toinen selviytymispakkaus, johon asukkaat lopulta päätyivät. Selviytymispakkauksen arvo on 40 €, joten heidän viikkobudjettinsa on tällöin 119,20 €. Lahjoituksen he pistivät puolitoista viikkoa sitten talosta pudonneen Farbodin nimiin, koska hän on tullut Suomeen huonoista oloista ja hän on puhunut niistä talossa ollessaan.

Kun valinnat oli tehty, asukkaat viimeistelivät korttiin tervehdyksen, joka lähetetään Farbodille kiitokseksi lahjoituksesta. Kadi sai kunnian tehdä kiitoskortin ja saatuaan sen valmiiksi, hän toimitti sen päiväkirjahuoneeseen. Kadin piti vielä perustella heidän valintansa BB:lle, jotta päivätehtävä tulisi suoritettua.

Toisenlainen lahja -kampanjan viralliset kotisivut

Lue lisää BB:n nettisivuilta:
Viikkotehtävän tehtävänanto ja asukkaiden todistukset
Loppukokeen kysymykset ja oikeat vastaukset
Hyväntekeväisyys-päivätehtävän ohjeet

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.