Viikkotehtävä: Diktaattori - päivitetty 29.10.2007, 17:21

Diktaattorimeininki valtaa BB-talon. Viikkotehtävän ajan BB-talossa on diktaattori, joka saa toimia lähes mielensä mukaan ja häntä on toteltava. Muut asukkaat ovat kansalaisia, jotka joutuvat elämään vaatimattomasti.

Viikkotehtävää saadessa muistutettiin, ettei ketään simputettaisiin ja käskytettäisiin vain helppoja tehtäviä. Asukkaat spekuloivat, että he joutuisivat asumaan pihalla, kun diktaattori saisi elää luksuselämää sisällä. Arvaus ei osunut täysin kohdalleen, sillä diktaattorilla on luksuselämä sisällä, mutta kansalaiset asuvat lisähuoneessa ja vain heidän sanitettitilansa ovat ulkona.

Diktaattori asuu viikkotehtävän ajan Hopea-makuuhuoneessa. Hän saa vapaasti käyttää talon tarvikkeita sekä wc- ja suihkutiloja. Tämän lisäksi hän saa tilata syötävää talon ulkopuolelta erilliseltä listalta, kioskista diktaattori saa ostaa mitä tahansa millkoi tahansa ja diktaattorilla on oikeus nukkua niin paljon kuin haluaa. Diktaattori ei myöskään saa tehdä mitään hyödyllisiä asioita, vaan hänen on käskytettävä kansalaisia esimerkiksi ruoanlaitossa.

Ensimmäiseksi diktaattoriksi BB valitsi Piian. On todennäköistä, että diktaattori vaihtuu viikkotehtävän aikana, kuten roolit ovat vaihtuneet esimerkiksi lapsitehtävän aikana. Ilmeisesti BB päättää osan tehtävistä Piian puolesta, jotka hän sitten käskyttää kansalaisilleen. Ainakin tämän käsityksen sai, kun hän määräsi putsaamaan pihalta kaikki kivet ja puutikut. Tehtävä alkoi virallisesti diktaattori-Piian virkaanastujaispuheen jälkeen. Alku on ollut rauhallinen, eikä viimevuotisen kroisos ja pulsu -tehtävän kaltaista "henailua" ole ollut nähtävissä, koska Piia on suhtautunut tehtävästi rauhallisesti ja huumorilla, kuten muutkin asukkaat.

Piia ei ollut kovin halukas diktaattoriksi, mutta hän ei voinut asialle mitään. Asukkaat saivat tehtävää varten roolivaatteet. Piialla oli hieno komentajan puku lakkeineen päivineen. Myös muilla asukkailla on kansalaisen rooliin sopivat asusteet. Aika näyttää, onko viikkotehtävällä vaikutuksia esimerkiksi nimeämisiin.

Viikkotehtävän ohjeet BB:n nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.