Business Big Brother käytiin jo! - päivitetty 22.08.2008, 19:00

Viime viikkoina spekuloitu neljännen Big Brother -kauden ja Business Big Brotherin (BBB) yhteys on ratkennut. Sitä ei nimittäin ole, koska BBB on käyty jo tällä viikolla!

Iltalehti julkaisi perjantaina 22.8.2008 nettisivuillaan uutisen, jossa kerrottiin BBB:stä ja sen osallistujista. Iltalehti kertoi, että kilpailuun osallistui mm. mediayrittäjä Timo T.A. Mikkonen, dosentti Veijo Hietala ja Subin kanavajohtaja Maaretta Tukiainen. BBB on jo käyty, vaikka kerroimme heinäkuun lopussa, että se alkaisi vasta 3. syyskuuta. Tämä kävi ilmi Iltalehden jutusta, jossa Mikkonen kertoi tunnelmistaan BB-talossa. 36 tuntia kestänyt BBB järjestettiin BB-talossa Espoon Kivenlahdessa tämän viikon keskiviikkona ja torstaina.

Arvoitukseksi jää, pitikö tämä tieto, että BBB on jo käyty, pimittää. Oudoksi jutun tekee, että Taloussanomat kertoo samana päivänä BBB:stä kuin sitä ei olisi vielä käyty, vaan se olisi vasta tulossa. BBB kyllä esitetään netissä vasta 3. syyskuuta alkaen, mutta se nauhoitettiin jo tällä viikolla. Toisaalta outo ristiriita Iltalehden ja Taloussanomien välillä, koska totuus olisi tullut kuitenkin ilmi syyskuussa, kun samassa talossa olisi ollut eri ihmiset.

Kuka huijaa ja ketä? Sub vai onko kyse vain Taloussanomien omasta päätöksestä? Jompi kumpi haluaa luoda illuusion, että kisa on vasta tulossa. Se, ettei BBB:tä lähetetä suorana, on toisaalta ymmärrettävää, koska tuotanto ei halua vuotavan tietoja ulos talosta etukäteen (ainakaan enempää, kun nyt on annettu). Näin olisi varmasti käynyt, mikäli BBB olisi lähetetty suorana. Tämänkaltainen tiedotus saa Subin ja Taloussanomat näyttämään idiooteilta oli sitten tiedotusstrategian takana kuka tahansa.

Se kuitenkin ratkesi, ettei BBB:llä ole tekemistä varsinaisen Big Brotherin kanssa. Enää ei siis tarvitse miettiä, mihin bisnesväki ja "tavikset" sijoitetaan, koska he eivät ole yhtä aikaa talossa. Toisaalta bisnesväen ja "tavisten" yhteiselo olisi ollut hauska twisti.

BBB:n ideana on tarjota Big Brother -elämys 11 liike-elämän vaikuttajalle ja tuoda ilmi esim. Subin mainostajille BB-formaattia. BBB:tä voi katsoa sen omalla nettisivuilla tunnuksilla, joita on jaettu MTV3:n ja Subin asiakasrekisteriin kuuluville. Katsojat voivat äänestää BBB:n voittajaa netissä ja BBB:n voittaja saa 30 000 euron arvosta mainosaikaa Subilla. BBB järjestettiin ensimmäisen kerran viime joulukuussa Big Brother 2007:n päätyttyä.

Varsinainen BB-kausi käynnistyy 24/7:ssä tiistaina 26. elokuuta ja Subilla 27. elokuuta.

Katso myös:
Business Big Brotherin nettisivut (Sub)
Timo T.A. Mikkosesta BB-tähti (Iltalehti)
Bisnesväki kisaa tosi-tv:ssä (Taloussanomat)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.