Matka historiaan epäonnistui

Asukkaiden viikkotehtävänä oli matka historiaan. Huonoista sääolosuhteista johtuen viikkotehtävä typistyi kolmipäiväiseksi tiistaista torstaihin.

Syysmyrsky riepotteli eteläistä Suomea maanantaina, Espoo mukaan lukien. Big Brother joutuikin tämän vuoksi siirtämään viikkotehtävän alkua päivällä. Tiettävästi tehtäväalue oli romahtanut kovassa tuulessa ja sinne suunniteltu ulkomajoitus jouduttiin peruuttamaan.

Tiistaina viikkotehtävä pääsi lopulta vauhtiin. Viikkotehtävä meni kuitenkin sisämajoituksessa, vaikka keskiviikkona ja torstaina päästiin tehtäviä suorittamaan tehtäväalueelle. Vielä tiistaina tehtäviä suoritettiin kuitenkin talossa tai sen pihalla. Tiistain ohjelmassa oli Antrean verkon punomista ja viikinkikilpien maalaamista. Myös yövartiot alkoivat, asukkaiden piti pareittain päivystää pihalla ja arvata aika mahdollisimman oikein tasatunnein. Paras pari luvattiin palkita.

Keskiviikkona oli linnan rakentamista ja keskiaikaiset pidot. Tehtäväalueelle oli tuotu kasa hiekkaa, josta asukkaiden oli tehtävä linna. Keskiaikaisissa pidoissa asukkaiden piti vielä koristella linna kynttilöin. Pidoissa oli tarjolla grillattua kanaa vartaassa, muuta ruokaa ja tietysti juomaa. Sade valitettavasti sananmukaisesti vesitti illan ja ruokailu suoritettiin sisätiloissa.

Torstaina koitti lyhyen viikkotehtävän viimeinen päivä. Asukkaat pääsivät mittelemään ritarin arvonimestä. Heidän piti tuhota haarniskassa miekalla tai nuijalla tolppien päissä olleita kurpitsoja. Se, joka onnistuisi rikkomaan kaikki kurpitsat, lyötäisiin ritariksi. Tehtävässä onnistuivat kaikki muut, paitsi Henna ja Tero.

Pian ritaritehtävän jälkeen asukkaat saivat tehtäväkseen siivota talon. Viikkotehtävää ei ollut virallisesti ilmoitettu päättyneeksi, mutta asukkaat käyttivät mm. imuria. Siivoamisen jälkeen asukkaat komennettiin ulos ja takaisin sisälle päästyään viikkotehtävä ilmoitettiin päättyneeksi. Asukkaat saivat henkilökohtaiset tavaransa ja sänkynsä takaisin, tosin yhden parisängyn vähemmän kuin tiistaina.

Viikkotehtävän tulosta odotettiin epävarmoissa tunnelmissa. Juuri kukaan ei osannut veikata tehtävän lopputulosta. Lopulta kaiuttimista kuului BB:n tyly "tuomio", joka kertoi viikkotehtävän epäonnistuneen.

Asukkaiden viikkobudjetiksi jäi reilu euro, mutta hätä ei ollut tämän näköinen. Tiistaina asukkaat eivät päässeet kauppaan, joten siinä käyttämättä jäänyt rahamäärä siirtyi tälle viikolle ja asukkailla oli käytettävissään 52,65 €. Henna ja Jarmo pääsivät kauppaan ja he käyttivät summan lähes kokonaisuudessaan, tiistaille jäi ainoastaan 0,82 €.

Vaikka viikkotehtävä onnistui, ilta jatkui talossa rennoissa tunnelmissa. Illan aikana selvisi myös yövartiotehtävänä voittajapari. Parhaiten ajanarvauksessa onnistuivat Anniina ja Alex, jotka saivat palkinnoksi saunan ja ulkoaltaat sekä muiden asukkaiden valmistaman iltapalan. Lisäksi Anniina ja Alex pääsevät yöksi sviittiin.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.