Terveelliset elämäntavat valtasivat BB-talon

Uusi viikko toi BB-talon asukkaille karumman arjen sitten slummiajan päättymisen. Talossa alkoi maanantaina tämän viikon kestävä terveellisten elämäntapojen jakso, jonka aikana ei nautita herkkuja, alkoholia tai tupakkaa.

Asukkaat saivat iltapäivällä Big Brotherilta postia. Viesti kertoi, että BB-talossa alkaisivat nyt terveellisemmät ajat. Tällä viikolla talossa elettäisiin terveellisten elämäntapojen mukaisesti. Viikon ohjelmaan tulee kuulumaan liikuntaa ja asukkaiden ruokavalio pistetään osittain uusiksi.

Herkuttelu on nyt jäissä ainakin viikon verran. Asukkailta on kielletty makea ruoka, rasvainen ruoka, tupakan poltto, alkoholi sekä kaikenlainen paheellisuus. Asukkaat saavat viikon aikana lisäksi tietoa ravinnosta, liikunnasta, itsestään ja elämästä.

Ruokavalion lisäksi asukkaat suorittavat erilaisia liikuntasuoritteita. Maanantaina oli vuorossa kuntotestaus, jossa mitattiin asukkaiden painoindeksi ja rasvaprosentti sekä selvitettiin kuntoluokitus muutamilla liikkeillä, joista yksi oli vatsalihakset.

Kuntotesti tehtiin personal trainerin valvovan silmän alla, joka myös kirjasi tulokset. Personal trainerin mukaan asukkailla oli yleisesti hyvä kunto, mutta Dana ja Aso jäivät hieman muita huonommiksi. Kuntotestin yhteydessä otetusta painosta oli havaittavissa painon nousua alkukauteen verrattuna ainakin Sampolla ja Danalla.

Väliaktiviteetiksi BB oli järjestänyt hölkän pihan nurmialueella. Sinne ei kuitenkaan mennä hölkkäämään milloin vain, vaan vasta sitten, kun BB soittaa marssimusiikkia. Tällöin asukkaiden pitää kokoontua riviin nurmialueella kahden minuutin sisällä. Kun musiikki loppuu, alkavat asukkaat hölkätä ja samalla toistaa kaiuttimista kuuluvia tiedotuksia. Maanantaina tiedotukset liittyivät rasvaan, mikä oli päivän teema.

Vielä illalla asukkaat saivat varastohuoneesta piikkimaton, jolla on hoitavia vaikutuksia. Kyseessä on ns. fakiirimatto, jolla on tiedetty olevan positiivisia vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin jo tuhansia vuosia. BB oli ohjeistanut, että piikkimattoa sai käyttää maanantaina vain kymmenen minuuttia asukasta kohden ja tiistaina viisi minuuttia asukasta kohden. Tästä eteenpäin piikkimattoa saa käyttää asukaskohtaisesti 25 minuuttia päivässä. Kaikki asukkaat kokeilivat piikkimattoa illan aikana.

Rankimmin hyvinvointiviikon otti Toni, jolle etenkin tupakoinnin kieltäminen oli kova paikka. Toni narisikin pitkin päivää tehtävän julkistamisesta lähtien tupakan puutetta. Stephania kommentoi, että valittaminen on turhaa, koska tupakkaa ei kuitenkaan tule. Kätlin hieman närkästyi Tonille, kun Kätlin yrittää tsempata ja Toni vain valittaa.

Hyvinvointiviikko jatkuu tämän viikon ajan, mutta tarkkaa päättymisajankohtaa ei ole kerrottu.

Lue hyvinvointiviikon tehtävänannot maanantailta Subin BB-nettisivuilta:
Hyvinvointiviikko
Fakiirimatto

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.