Viikkokilpailu: Cathy tervetulleeksi Suomeen

Tämä viikko kuluu pitkälti asukasvaihdon tunnelmissa, kun Suomen BB-talossa vierailee asukas Filippiinien BB:stä. Luonnollisesti tämän viikon viikkokilpailu liittyy asukasvaihtoon.

Viikkokilpailussa Suomen BB-talon asukkaiden pitää saada vaihdokkiasukas Cathyn tuntemaan itsensä tervetulleeksi Suomeen. Asukkaiden pitää omilla toimillaan sekä BB:n toimittamalla rekvisiitalla saada tämä aikaan. Jos viikkokilpailu onnistuu, saavat kaikki asukkaat Suomi-aiheiset perinnejuhlat.

Maanantain alkuillasta asukkaat saivat BB:ltä postia. Heille kerrottiin, että heidän on harjoiteltava ja järjestettävä performanssi Cathylle. BB-talon lisähuoneessa, joka toimi viime viikolla pelihuoneena, voi harjoitella tätä performanssia. Siellä on lisäksi tarvittavaa rekvisiittaa tehtävää varten. Lisähuoneessa saa olla kerrallaan vain neljä asukasta, eikä Cathy voi osallistua performanssiin. Hän toimii vain ja ainoastaan katsojana.

Myöhemmin tehtävää tarkennettiin, että lisähuone ja performanssi on vain extraa. Normaalilla toimillaan, keskusteluilla Cathyn kanssa ja läsnäololla on paljon suurempi merkitys tehtävän onnistumisen kannalta. Englannin kielen käytön merkitystä korostettiin erityisesti. Cathyn oloa ja tuntea itsensa tervetulleeksi parannettiin tervetulojuhlilla, jotka BB järjesti. Iltaan kuului mm. sauna, poreallas, grillimakkaraa, mietoja alkoholijuomia ja suomalaista musiikkia.

Ainakin tervetulojuhlat sujuivat iloisissa merkeissä ja Cathy oli aivan tohkeissaan. Filippiiniläisneitokainen oli hyvin onnellinen ja muisti sen myös kertoa aina, kun sitä häneltä kysyttiin. Ainoastaan altaassa järjestetty pullonpyöritys toi ehkä hieman ahdistavia hetkiä, kun muut asukkaat antoivat Cathylle muista bileistä tuttuja suutelu- tai sylitanssitehtäviä. Cathy joutui itse antamaan pusun Tonin poskelle ja hän sai sylitanssit altaassa Danalta ja Antilta. Jälkeenpäin Cathy vakuutteli, ettei se häntä kuitenkaan hirveästi haitannut.

Vaikka pullonpyöritys kuuluikin ainakin katsojan näkökulmasta illan epämiellyttävimpiin tilanteisiin, muuten ilta oli kohtuullisen onnistunut. Hyvässä hengessä keskusteluja käytiin ja Cathy oli hyvin mukana toiminnassa. Kommunikointi englanniksi muistettiin ja Cathy oli hyvillä mielin, kun hän painui yöpuulle.

Lue viikkokilpailun tehtävänanto Subin BB-nettisivuilta

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.