Asukkaat alkoivat valmistautua asukasvaihtoon, Marika tuli jyrätyksi

Uudessa viikkotehtävässä asukkaat pääsevät valmistautumaan tulevaan asukasvaihtoon. Asukkaiden on suunniteltava, kuinka esittää asukasvaihdokille virheellinen kuva Suomesta. Viikkotehtävään kuuluu myös rinnakkaishaasteita.

Asukasvaihdon tuleminen paljastettiin tv-katsojille jo sunnuntain Talk Show'ssa ja asukkaat saivat tietää tämän maanantaina iltapäivällä. Kansainvälinen asukasvaihto on tämän viikon viikkotehtävä, jossa asukkaat valmistautuvat asukasvaihtoon. Vaihto tapahtuu myöhemmin tällä viikolla, Suomeen vaihtoasukas saapuu sunnuntaina.

Asukkaiden tehtävänä on suunnitella, kuinka antaa vaihtoasukkaalle väärä, mutta uskottava kuva Suomesta. Tällä kertaa siis ei ole tarkoitus kertoa totuutta Suomesta, vaan puhua palturia. Big Brother antaa asukkaille päivätehtäviä eri aihepiireistä, kuten kulttuurista ja miettiä, mitä kertoa siitä. Asioiden esittämiseen pitää käyttää luovuutta ja keinoina voi käyttä esimerkiksi näyttelemistä, runonlausuntaa tai laulamista.

Viikkotehtävään liittyy myös rinnakkaishaasteita, joiden suorittaminen vaikuttaa viikkotehtävän onnistumiseen. Ensimmäisenä rinnakkaishaastena asukkaat saivat tehtävän, jossa he eivät saa huomioida talossa viikkotehtävän aikana tapahtuneisiin ilmiöihin tai asioihin. Oudot asiat saattavat näkyä tai kuulua.

Viikkotehtävän tehtävänannon ymmärtäminen tuotti lähes kaikille asukkaille tuskaa. Marika oli ainoa, joka täysin ymmärsi tehtävän, niin kuin se oli tarkoitettu. Muut eivät käsittäneet, että Suomesta piti antaa väärä kuva, ei suinkaan oikeaa kuvaa. Suurta vaikeutta tuotti käsittää, että asukkaiden pitää puhua palturia, eli valehdella.

Vilhelmiina menetti hermonsa Marikaan täysin, vaikka olikin väärässä. BB vihjaili ja naljaili Vilhelmiinalle päiväkirjahuoneessa ja tehtävän luonne alkoi pikku hiljaa valjeta hänellekin. Marikalle Vilhelmiina ei kuitenkaan pystynyt myöntämään olleensa väärässä. Yksi kovapäisimmistä oli myös Petri, joka vänkäsi Marikalle vastaan, mutta "yllättäen" Kuopion lahja maailmalle hiljeni, kun BB läksytti myös häntä.

Suunnittelu lähti lopulta rullaamaan, kun asukas toisensa jälkeen kääntyi Marikan kannalle. Aiemmin muiden lyttäämät Marikan ideat alkoivatkin kuulostaa hyvältä ja niihin sovellettiin myös omia ideoita. Esille tuli mm. Suomen esittelemistä kuningaskuntana, saunarukousten pitämistä saunaan mentäessä tai ruokien, kuten jauhelihan esittelemistä jääkarhun lihana. Välillä ideat menivät villeiksi, kuten Eetun ehdottama mämmin esitteleminen jääkarhun ulosteena, jolloin joitakin niistä jätettiin sivuun liian övereinä ideoina.

Asukkaat löivät vetoa viikkotehtävästä 99:n vedonlyöntiprosentilla. Marika lähti tehtävään jälleen loistavalla asenteella, kuten viime viikollakin, mutta muut eivät ole oppineet mitään. Marikan ehdotukset lytätään, eikä hänen sanomisiaan uskota. Marikan pitäisi ärähtää kunnolla koko porukalle, Marikan sanoin "urpoille", mutta eiväthän nuo taida mitään tajuta. "Palkitsevat" Marikan vain nimeämispisteillä.

Asukasvaihdon kohdemaata ei ole vielä paljastettu. BB-nettisivuilla on esitetty viisi vaihtoehtoa, joissa BB on tällä hetkellä käynnissä. Vaihtoehdot ovat Kreikka, Intia, Portugali, Slovenia ja Italia. Näyttäisi siltä, että eri keskustelupalstojen perusteella todennäköisimmäksi vaihtomaaksi on osoittautumassa Slovenia.

Kaikki merkit viittaavat Sloveniaan. Slovenian BB:n viikkotehtävänä on valehteluviikko ja samantyyppinen teema on nyt Suomessakin. Sen lisäksi Sloveniassa on puhuttu, että Slovenian BB-taloon olisi tulossa kaksi asukasta, joista toinen on oikea asukas. Slovenian vaihtoasukkaaksi on spekuloitu Sandraa, jolla on väitetty olevan myös joitakin yhteyksiä Suomeen BB:n ulkopuolelta.

Vaihtoasukas saapuu siis Suomen BB-taloon sunnuntaina, kaiketi Talk Show'n aikana. Suomesta vaihtoon lähtevää asukasta ei ole vielä valittu tai ainakaan virallisesti julkistettu. Se voi olla kuka tahansa talossa olevista asukkaista. Lähtöpäivä ei myöskään ole vielä selvillä, mutta luultavasti se on loppuviikosta, ennen sunnuntaita.

BB:n asukasvaihto toteutetaan Suomessa nyt kolmatta kertaa. Aikaisemmin se on toteutettu vuosina 2008 ja 2009.

Lue lisää sivustoltamme:
Asukasvaihto tulossa jälleen!

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Joku heistä lähtee asukasvaihtoon, mutta minne? Katso vaihtoehdot!
Viikkotehtävä: Kansainvälinen asukasvaihto
Rinnakkaisviikkotehtävä: Älkää huomioiko outouksia

Lue lisää Slovenian Big Brotherista (sloveeniksi):
Slovenian Big Brotherin viralliset nettisivut
Slovenian BB:n virallinen keskustelupalsta

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.