Asukkaat autiolle saarelle viikkotehtävässä - päivitetty 06.09.2010, 23:38

Uusi viikko BB-talossa tuo tietysti uuden viikkotehtävän. Tällä viikolla asukkaat joutuivat kahteen ryhmään autiolle saarelle suorittamaan tehtäviä.

Iltapäivällä BB-talon päällikkö Petri joutui jakamaan asukkaat kahteen ryhmään. Ensimmäiseen ryhmään kuului Nino, Mia, Hannu, Mari, Paul ja Marika sekä toiseen ryhmään Ksenia, Elisabet, Niko N., Satu, Habib, Petri ja Ville. Vielä tässä vaiheessa jaon tarkoitus ei ollut selvä, mutta osa epäili jonkinlaisen slummitehtävän tulevan. Petri sanoi, että lisäohjeita tulee myöhemmin.

Reilu tunti myöhemmin asukkaat saivat viikkotehtävänsä. Uudessa viikkotehtävässä asukkaat ovat autiolla saarella kahdessa ryhmässä. Heidän tehtävänsä on suorittaa BB-talon päällikön antamia tehtäviä. Asukkaat päättivät lyödä vetoa viikkotehtävän onnistumisen puolesta 99 %:lla.

Tulevista tehtävistä ei juurikaan spekuloitu, mutta ryhmäjaot aiheuttivat närää. Etenkin Mari ei ollut ollenkaan tyytyväinen ryhmään, johon joutui. Mari valitti mm. jaon tehneelle Petrille, että kaikki hänen kaverinsa ovat toisessa ryhmässä. Etenkaan Paulin kanssa Mari ei haluaisi olla missään tekemisissä, sillä hänen ja Paulin "parisuhde" on päättynyt ja välit ovat jäätävät tällä hetkellä.

Petrin jakoperusteena oli jakaa joukkueet miehiin ja naisiin mahdollisimman tasapuolisesti. Maria Petri yritti lohduttaa, että hän pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin, eikä aina vain samoihin talossa. Petri myös kehoitti Maria juttelemaan Paulin kanssa, mutta Mari ei tätä halua. Mari ja Elisabet kritisoivat, että Petri valitsi oman ryhmäänsä vain omia kavereitaan talosta, mutta Petri kiisti tämän.

Muut asukkaat ottivat tulevan tehtävän varsin rauhallisesti. Tehtävää pidettiin yleisesti mielenkiitoisena. Ainakin Mia ja Ville olivat jopa innoissaan uudesta viikkotehtävästä. Vielä tässä vaiheessa asukkailla ei ollut tietoa tehtävien laadusta tai millaisiin olosuhteisiin he joutuvat.

Tehtävä alkaa

Asukkaat saivat kerätä viikkotehtävää varten henkilökohtaisia tarvikkeita tehtäväalueelle. Iloa ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun hyökyaalto oli pyyhkäissyt aution saaren yli ja asukkaat joutuivat palauttamaan keräämänsä tavarat varastohuoneeseen. Ulos käsketyt asukkaat joutuivat odottamaan viikkotehtävän alkua pitkään.

Vihdoin ja viimein asukkaat pääsivät tehtäväalueelle. Tehtäväalueella maa oli vuorattu hiekalla ja sen päissä oli kummallekin joukkueelle varatut laavut. Toisessa laavussa oli alkeellisemmat olot kuin toisessa, huonommin varustellusta puuttui mm. makuupussit. Kuitenkin esim. polttopuut löytyivät molemmista laavuista.

Ensimmäiseksi joukkueet kisasivat aarteenetsinnässä. Tehtäväalueelle oli laitettu säkkeihin, pulloihin ja arkkuihin erinäisiä tarvikkeita, joita asukkaat saattavat tarvita tehtävän aikana. Molemmat joukkueet haalivat tavaroita, joita oli ankkurista ruokatarvikkeisiin.

Aarteenetsinnässä Petrin joukkueelle kasaantui mm. tulentekovälineet ja kaksi Trangiaa, joita taas toisella joukkueella ei ollut yhtään. Myös pullo alkoholia ja tupakkaa oli Petrin joukkueella. Marin joukkue taasen sai haalittua paljon erilaista ruokaa, mutta heidän ongelmakseen saattaa siis muodostua, etteivät he pysty lämmittämään ruokaa tai sytyttämään tulta.

Joukkueet saavat käydä vaihdantataloutta aarteenetsinnässä voittamillaan hyödykkeillä. Eli joukkueet voivat vaihtaa niitä keskenään, miten parhaaksi näkevät. Joukkueiden on pysyttävä omilla rajatuilla alueillaan, ainoastaan wc- ja päiväkirjahuonekäynneillä saa rajan ylittää.

Aarteenetsintätehtävän jälkeen alkoivat neuvottelut tavaroiden vaihdosta joukkueiden välillä. Aluksi neuvottelut olivat kankeita, mutta lopulta Petrin joukkueelta siirtyi mm. toinen Trangia ja tupakkaa Marin joukkueeseen, josta tuli vaihtarina mm. nuudeleita.

Toisena tehtävänä oli ylläpitää tulta nuotiossa molemmissa leireissä. Vain Petrin joukkueessa oli tulta, mutta myös Marin joukkue sai tulta, kun joukkueet vaihtoivat polttopuun päittäin, Petrin joukkueelta tietenkin palava puu. Nuotioiden on palattava koko ajan ja yöksi niille on järjestettävä kipinävahdit.

Viikkotehtävä on alkanut kiihkeissä tunnelmissa. Etenkin Petrin joukkue on provosoinut viina- ja tupakkapalkinnoilla toista joukkuetta. Marin joukkueessa Mari on käynyt kuumana ja ollut tosissaan närkästynyt ja heittänyt sen mukaista kommenttia. Muut, esim. Nino on ollut joukkueiden välisessä sananvaihdossa huumorilla mukana.

Viikkotehtävän kuvaus Subin BB-nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.