BB-vuosi sujuu tutulla rytmillä

Kohta BB-vuosi on siinä pisteessä, että uuden tuotantokauden on määrä alkaa. Sitä ennen on tehty asukasvalintoja ja kauden valmistelutöitä.

Tuotantotiimi on aloittanut uuden tuotantokauden valmistelun pian edellisen BB-kauden päätyttyä. Tämän vuoden käsikirjoituksen tekeminen alkoi alkuvuodesta ja varmaan kevään mittaan myös uuden BB-talon rakentaminen uuteen paikkaan.

Yksi tärkeimmistä valmisteluprosesseista on kuitenkin asukkaiden valitseminen taloon, sillä ilman asukkaita ei ole Big Brotheria. Jo neljättä vuotta on käytössä hakukiertue, jossa BB-ydintiimi hakee uusia BB-asukkaita ympäri Suomen. Kiertue on viime vuosina laajentunut myös Itä-Suomeen ja hakijoiden määrä on vakiintunut noin tuhanteen.

Hakukiertue kiersi tänä vuonna kahdeksan paikkakuntaa, niin että Helsingissä vierailtiin kahdesti, alussa ja lopussa. Uutena paikkakuntana kiertueella oli mukana Kuopio, sen sijaan Joensuu sai väistyä yhden vuoden mukanaolon jälkeen. Muut kaupungit, missä käytiin olivat Turku, Lappeenranta, Jyväskylä, Tampere, Oulu ja Rovaniemi.

Avausetappina oli siis Helsinki, josta aloitettiin 18. maaliskuuta ja samaan paikkaan lopetettiin 10. huhtikuuta. Kiertue kiersi Lappeenrantaa lukuun ottamatta ravintoloissa, Lappeenrannassa pitopaikkana oli kaupunginteatteri. Ei niin yllättävänä tietona kerrottakoon, että ravintola toimii BB:n yhteistyökumppanina tulevana syksynä.

Loppukesästä vauhti kiihtyy

Kesä on BB-rintamalla totutusti hiljaista aikaa, mitä nyt muutamia harvoja uutisia kauden valmisteluista silloin tällöin tupsahtelee. Elokuussa tahtii alkaa kiihtyä, kun aikataulut alkavat varmistua, lisäinfoa kaudesta tulee lisää ja elokuun puolivälissä pääsee jo tilaamaan 24/7-palvelun.

Pari päivää ennen H-hetkeä Sub tarjoaa jo maistiaisia asukaskatraasta, kun Asukkaksi taloon? -ohjelma nähdään sunnuntaina 22. elokuuta klo 19.00. Tässä ohjelmassa seurataan BB-ydintiimin mukana hakukiertue läpi ympäri Suomen. Puolituntisen ohjelman jälkeen saa jo jotain käsitystä tulevista asukkaista. Ohjelma uusitaan maanantaina 23. elokuuta klo 17.00.

Kaikki tiivistyy Kickoff-iltaan, jolloin odotetaan hetkeä, jolloin kamerat käynnistyvät. Kickoff on 24/7-palvelussa tänä vuonna 24. elokuuta ja kamerat käynnistyvät todennäköisesti klo 19-21:n välillä, kuten aikaisempina vuosina.

Seuraavana päivänä BB-kausi käynnistyy Subilla, jolloin klo 21.00 alkaen esitetään jälkilähetys Kickoff-tapahtumasta, jossa esitellään asukkaat ja heidät saatellaan taloon. Tällöin myös viimeisimmät näkevät, millainen uusi BB-talo oikein on. Kickoff-lähetyksen jälkeen nähdään klo 22.00 puolen tunnin kooste ensimmäisen illan tapahtumista talossa. Kickoffin juontavat Susanna Laine ja Elina Viitanen, joilla on alkamassa ensimmäinen kausi BB:ssä.

Torstaina 25. elokuuta on tulossa lisää alkavia BB-ohjelmia, kun on vuorossa ensimmäinen Elina Viitasen juontama BB Extra klo 19.00. Samana iltana klo 22.00 nähdään ensimmäinen Päälähetys, jossa seurataan koosteena edellisen päivän tapahtumia. Ensimmäisen viikon "välipalana" nähdään erikoisohjelma BB-talon rakennusvaiheesta Näin rakennettiin BB-talo -ohjelmassa lauantaina 28. elokuuta klo 19.30 (uusinta sunnuntaina 29. elokuuta klo 11.00).

Viikko huipentuu tuttuun tapaan sunnuntaihin 29. elokuuta, jolloin on peräti kaksi ohjelmaa. Uusi Sunnuntai Extra, joka jo pohjustaa illan häätölähetystä, Talk Show'ta esitetään klo 19.00 alkaen. Ja Talk Show pääsee eetteriin sitten klo 21.00 uuden juontajansa, Susanna Laineen tiukassa ohjauksessa.

Tästä pikku hiljaa päästään raiteilleen uudessa BB-kaudessa. Sitten tulee maanantai ja uusi Extra ja Päälähetys. Tästä se lähtee...

Lue lisää:
Lisätietoa BB-ohjelmista sivustoltamme
Lisätietoa BB-juontajista sivustoltamme

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.