Keskiviikkona etsittiin kananmunia ja tanssittiin

Viimeisenä keskiviikkona BB-talossa sai Jeboulandia vaihtua farmiin ja munien etsintään. Tanssin makuun puolestaan päästiin rivitanssin muisteloissa.

Asukkaat heräsivät tämän BB-kauden viidenneksi viimeiseen aamuun BB-talon salatilassa, jonne BB oli käskenyt asukkaat edellisiltana. Salatilaan oli koristeltu Jeboulandia, jossa asukkaat elelivät vaaleanpunaisen rekvisiitan, herkkujen ja alkoholijuomien keskellä. Myös vanha tuttu Jebou-ääni oli ajoittain asukkaiden seurana.

Yöllä Jebou oli kiusoitellut asukkaita. Noora oli säikäytetty pahanpäiväisesti, kun Jebou oli ilmestynyt kylpyhuoneen peiliin kesken hampaiden pesun. Jebou oli saanut Nooran kyyneliin saakka ja Jebou oli saanut Nooran hermostumaan sen verran, että nainen sortui kansainvälisten käsimerkkien näyttelyyn, kun Jebou oli äänessä salatilassa. Muutenkin Jebou puhui tuhmia ja olisi mielellään tehnyt asukkaiden varpaankynsistä kaulakorun.

Aamulla Jebou ei enää kiusannut asukkaita, vaan asukkailla tuli aika pikainen lähtö Jeboulandiasta. Pian paristojen vaihdon jälkeen asukkaat patisteltiin talon puolelle, jossa heitä odotti uusi päivätehtävä. Asukkaiden mieliin palauteltiin Farmi-viikkotehtävä kananmunien etsinnän muodossa.

BB kuittaili talon miesasukkaille tehtävänannossa, että he ovat ahkerasti pitäneet käsiään "munissa", mutta päivätehtävässä asukkaat joutuisivat etsimään oikeita munia. BB-talon alueelle, sisälle ja ulos, oli piilotettu 100 kananmunaa, jotka asukkaiden piti etsiä rikkomatta munia. Kovasta etsinnästä huolimatta asukkaat onnistuivat löytämään vain 99 kananmunaa. He uskoivat, että munia ei todellakaan ollut sataa, vaan nimenomaan 99 kappaletta. Etsinnässä kunnostautuivat etenkin Marika ja Noora, joista viimeksi mainittu kritisoi talon miehiä laiskasta osallistumisesta päivätehtävään.

Päivän aikana BB-talon pihalla oleva Pönttö heräsi henkiin. Pönttö antoi Niko N:lle salatehtävän, jossa hänen piti rikkoa muutama kananmuna, jotta tehtävä epäonnistuisi. Muut asukkaat eivät saisi huomata sabotaasia tai muuten Niko N. saisi Pöntöltä pahan rangaistuksen. Onnistuessaan Pönttö lupasi Niko N:lle palkinnon, koska Pöntöllä on omien sanojensa mukaan "köneksöneitä", eli kontakteja ylempiin tahoihin.

Asukkaat saivat myös uuden päivätehtävän, kun he joutuivat maalaamaan munia kuin pääsiäisenä. BB oli toimittanut varastohuoneeseen maalaustarvikkeet ja asukkaat alkoivat maalata mieleisiään kuosia löytämiinsä muniin. Maalaustehtävän aikana Niko N. onnistui pihistämään muutaman munan ja tuhoamaan ne kylpyhuoneessa vessanpönttöön.

Maalaustuokion jälkeen oli tanssin vuoro. Iltapäivällä oli aika palauttaa mieliin Kaukaiset maat -viikkotehtävän rivitanssi, josta talossa olevilta asukkailta vain Petrillä ja Marikalla oli omakohtaista kokemusta, sillä vain he ovat tanssineet tuota tanssia. Etenkin Petri otti tanssissa opettajan roolin ja BB:n soitettua harjoittelun aikana muutaman kerran musiikkia alkoi porukka pikku hiljaa oppia askeleet. Päivätehtävän suoritus sujui alkuillasta hyvin lyhyeen harjoitusaikaan nähden. Petri kehuikin sen olleen parempi kuin aikoinaan viikkotehtävässä.

Rivitanssin jälkeen asukkaat saivat luopua aamupäivästä asti päällään olleista Farmi-viikkotehtävän vaatteistaan. Koko asukaskööri kävi ensin pk-huoneessa yhtä aikaa, josta ilmeisesti lupa heltisi. Tämän jälkeen asukkaat laittoivat parempaa päälle valmistautuessaan illan bileisiin.

Bileiden alkuhetkillä BB:llä oli asukkaille yllätys, sillä taloon tulivat vierailulle Jebou-pelle, Vipa-tipu, Gastronautti-ukko ja Leijona. Aluksi nelikko rellesti talossa keskenään asukkaiden seuratessa toimintaa lukitun oven takaa. Talon televisiosta näkyi hetken aikaa kuvaa BB:n tämän vuoden Kickoff-lähetyksestä, joka pisti erityisesti Marikan sekaisin. Viimein talossa ollut sekalainen seurakunta tuli pihalle, mutta he eivät viipyneet kauaa, vaan poistuivat talosta muutaman minuutin kuluttua tehtäväalueen ovesta.

Yllätysvieraista iloiset asukkaat jäivät juhlimaan hyvien ruokien ja runsaan alkoholitarjoilun kera talolle. Nämä bileet ovat kahdelle asukkaalle viimeiset talossa, sillä torstaina BB Extrassa talosta häädetään kaksi asukasta vain kolme päivää ennen Finaalia.

Lue lisää viikkotehtävän kulusta sivustoltamme:
Asukkaat passitettiin unilta tehtäväalueelle, jääkausi odotti (22.11.2010)
Muisteluita toimistosta Jeboulandiaan (23.11.2010)

Lue keskiviikon tehtävien tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Tehtävä: Munat hukassa
Tehtävä: Pääsiäinen
Tehtävä: Rivitanssi

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.