Muisteluita toimistosta Jeboulandiaan

Pelastauduttuaan "jääkaudelta" asukkaat joutuivat ojasta allikkoon, kun joutuivat maanantaina toimistohommiin. Tiistaina muistelut jatkuivat kansainvälisissä merkeissä, mutta asukkaat saivat myös yllättävää tietoa koskien viimeistä viikkoa.

Big Brother oli uskotellut asukkaille maanantaina, että heidän viimeisenä viikkotehtävänään on Jääkausi 2010, jossa asukkaiden piti viettää viikko tehtäväalueella. Kyseessä oli kuitenkin valeviikkotehtävä ja oikeana viikkotehtävänä oli käydä kulunutta kautta läpi minitehtävien avulla. Jääkausi 2010 oli ensimmäinen tehtävä, jossa muisteltiin alkusyksyn Autiosaarta.

Asukkaat päästettiin hyisevästä pinteestä maanantai-iltana, mutta hulppeisiin oloihin he eivät vieläkään päässeet. BB-talolla asukkaita odotti Tarpeellisten Instituuttien Virasto (TIV) aina niin merkityksellisten työtehtävien kanssa. Asukkaille oli tarjolla konekirjoitusta ja jatkuvaa puhetta. BB oli toimittanut asukkaille tutut hatut ja haalarit sekä nimikoodit, joilla asukkaat toisiaan puhuttelivat tehtävän ajan.

Kuudesta asukkaasta ainoastaan Noora ei ole kokenut TIV:iä, kun se oli toiminnassa kahdeksannella viikolla. Vanhempien asukkaiden tyrmistys oli valtava ikävän tuttavuuden paluun myötä. Asukkaat uhkasivat mennä lakkoon samoin tein, mutta päättivät kuitenkin aloittaa työt hetken keskusteltuaan. Idea kuitenkin kypsyi ajan kanssa ja he menivät myöhemmin päiväkirjahuoneeseen, mutta sieltä takaisin tultuaan asukkaat jatkoivat töitään, vaikkakin purnaten.

Koko päivän ulkona olon ja aikaisen herätyksen takia asukkaat olivat umpiväsyneitä. Niinpä etenkin konekirjoituspuolella kirjattiin ylös hilpeitä tarinoita, sillä TIV:n konekirjoitusryhmien tehtävänä oli kertoa ja kirjoittaa omia kokemuksiaan tästä BB-kaudesta. Tarinoissa pysyttiin totuudessa, mutta aiheet menivät varsin korkealentoisiksi ja ilman väsymystilaa kaikkea ei varmasti olisi paljastettu.

Pitkä päivä päättyi vihdoin ja viimein hieman ennen puolta yötä. Asukkaita huoletti, joutuivatko he toimistotöihin myös seuraavana päivänä. Huoli oli kuitenkin turha, sillä aamulla asukkaat herätettiin suoraan saunaan. Asukkaat päättelivät, että kysesssä olisi Jeboulandian kertaus, mutta näin ei ollut. He pääsivätkin muistelemaan asukasvaihtoviikkoa.

Asukasvaihtoviikkoon kuulunut huijaus oli mukana saunareissulla, kun asukkaat joutuivat pitämään karvahattuja ja lapasia saunassa. Vaihtoviikon muistelu jatkui valheellisen kuvan muodostamisessa, tällä kertaa BB-talosta. Asukkaiden piti miettiä väärää, mutta uskottavaa kuvaa BB:stä, jonka piti olla totta. Hämärä tehtävänanto ei auennut oikein asukkaille, mutta silti he yrittivät suorittaa tehtävää.

Vielä suuremman hämmennyksen valtaan he joutuivat, kun BB kovisteli asukkaita pk-huoneessa huonosta asenteesta tehtävässä. Yksi toisensa jälkeen meni kutsusta pk-huoneeseen ja palasi sieltä hämmästynyt ilme kasvoillaan. Kun kaikki asukkaat olivat käyneet pk-huoneessa, BB ilmoitti tehtävän päättyneen. Asukkaat yllättyivät taas.

Sitten tarjottiin todellista shokkihoitoa, kun BB päätti paljastaa asukkaille heidän olevan vasta semifinaaliäänestyksessä. Asukkaat luulivat olevansa jo Finaalissa, mutta pk-huoneessa jokaiselle asukkaalle asia paljastettiin yksitellen. He kuulivat, että talosta tullaan häätämään kaksi asukasta torstaina. Etenkin Nino oli hermostunut asioiden saamasta käänteestä.

Asukkaat eivät saaneet kuitenkaan puhua, koska pk-huoneen asioista puhuminen oli kiellettyä. BB muistutti tästä asukkaita pariin kertaan. Lopulta asukkaat pääsivät puhumaan asiasta, kun BB Extran juontaja Elina Viitanen otti Extran aikana taloyhteyden, jossa Elina antoi asukkaille luvan keskustella aiheesta. Kovin pitkää keskustelua aiheesta ei kuitenkaan syntynyt. Esimerkiksi Petriä tieto ei juuri hetkauttanut, mutta Ninoa harmitti, että hän ei pääse mahdollisesti poistumaan talosta studion kautta ja näkemään ystäviään heti häädön jälkeen.

Ennen taloyhteyttä asukkaat olivat saaneet jälleen yhden muistelutehtävän, kun asukkaiden oli esitettävä toisiaan. Tehtävä oli toisinto neljänneltä viikolta "Olette toinen toisianne" -tehtävästä. Asukkaat saivat roolit jälleen pk-huoneesta, jossa Noora kuuli olevansa Petri, Niko N. kuuli olevansa Noora, Marika esitti Ninoa, Nino Eetua, Eetu Marikaa ja Petri sai kunnian olla Niko N:n roolissa.

Etenkin Eetu suoriutui hyvin Marikan roolista ja Marika oli hyvä Nino. Sen sijaan Nino ilmiselvästi ajatteli itseään ja oli poiminut Eetun roolista liioittelevasti lähinnä Eetun nälän tunteen. Niko N. sortui ehkä liikaan puhumiseen Nooran roolissa, mutta muilla oli ihan kohtuullisia roolisuorituksia. Tosin loppua kohden itse kullakin meinasi mennä ylinäyttelyksi.

Vuorokausi BB-talossa pääsee vaihtumaan Jeboulandiassa. Asukkaat passitettiin salatilaan, jossa he nukkuvat ensi yön. Salatila oli laitettu Jeboulandia-kuosiin vaaleanpunaisilla ilmapalloilla, herkuilla ja muulla rekvisiitalla. Myös salatilan viinikaappi on ensimmäistä kertaa auki tarjoiluineen. Illan ja yön aikana asukkaiden kanssa hengailee Jebou-ääni.

Ainakin ensihetket salatilassa kuluivat hauskoissa ja rennoissa merkeissä. Joillakin on toiseksi viimeinen ilta menossa BB-talossa.

Asukkaat passitettiin unilta tehtäväalueelle, jääkausi odotti

Lue tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Tehtävä: Virallinen virasto 2010
Päivätehtävä: Kansainvälinen ajatustenvaihto
Tehtävä: Joskus on helpompi olla joku toinen

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.