Muisteluhuone avautui finalisteille

Suomen Big Brother 2010:een selvisi torstaina finalistit, joiksi heidät nimitettiin juhlallisin menoin. Illan kääntyessä yöksi finalisteille avautui myös salatilan ovet, jonne oli rakennettu muisteluhuone.

Semifinaaliäänestyksen perusteella selvisi tämän vuoden Big Brother -finalistit, kun Noora ja Petri häädettiin BB-talosta vain kolme päivää ennen Finaalia. Tuoreet finalistit ovat siis Eetu, Marika, Niko N. ja Nino. Suoran lähetyksen päätyttyä finalistit onnittelivat toisiaan ja jäivät juttelemaan sohville, koska terassin verhot olivat suljettuna, eikä pihalle päässyt.

Jonkin ajan kuluttua BB kutsui finalistit päiväkirjahuoneeseen, jossa he kuulivat, että heidän pitää pukeutua lämpimästi ja valmistautua menemään ulos. Kun terassin verhot lopulta avautuivat, odotti asukkaita lähes kokonaan pimeä piha. Keskellä pihaa oli pöytä, jossa oli shampanjaa ja lasit ja, jota spottivalo valaisi.

Finalistit astelivat merkatuille paikoille odottamaan lisäohjeita. Pian alkoikin kaiuttimista kuulua Mozartin musiikki ja finalistit odottivat jännittyneinä mitä tuleman pitää. Musiikin loputtua BB julisti asukkaat Big Brother 2010 -finalisteiksi ja pihalle viritetyt siniset jouluvalot alkoivat vilkkua.

Vieläkään tuoreet finalistit eivät uskaltaneet nauttia shampanjastaan. Vasta BB:n kuulutus "muistakaa juoda välillä" rohkaisi nelikon avaamaan pullon ja jakamaan sisällön laseihin. Finalistit skoolasivat, mutta kovin kauaa he eivät ulkona pakkasen vuoksi viihtyneet, vaan he siirtyivät sisätiloihin.

Sisätiloihin siirtymisen jälkeen finalistit alkoivat odottaa bileitä. Tilanne alkoi näyttää epätoivoiselta, kun BB toimitti varastohuoneeseen ensin sytkärin ja sitten yhden kaljatölkin finalistia kohden. Finalistit olivat jo menossa nukkumaan, mutta BB kutsuikin finalistit pk-huoneeseen.

Tavallisuudesta poiketen pk-huonevisiitti näytettiin 24/7-palvelussa suorana lähetyksenä. Finalistit saivat kuulla, että heidän pitää mennä BB-talon salatilaan. Marika oli siinä luulossa, että he joutuvat yöpymään jälleen salatilassa ja Marika oli ottamassa hammasharjoja mukaan. Muut kuitenkin sanoivat, ettei niitä tarvita.

Salatilassa finalisteja odotti muisteluhuone, jossa odotti mm. kaikkien asukkaiden kuvat seinälle kiinnitettynä talosta poistumisjärjestyksessä. Finalistinelikko oli laitettu seinälle ylimmäksi kullan värisin kehyksin, kun muilla oli hopean väriset kehykset. Kuvien lisäksi huoneeseen oli koottu rekvisiittaa kauden tehtävistä ja tapahtumista, joita finalistit innokkaina tutkivat.

Aikansa salatilan ihmeitä tutkittuaan BB kutsui kaikki finalistit uudestaan pk-huoneeseen ja jälleen käynti näytettiin suorana 24/7-palvelussa. Aluksi BB kyseli pk-huoneessa finalistien fiiliksiä ja sitten vitsaili, että heidän olisi mentävä loppukaudeksi tehtäväalueelle. Lopulta kuitenkin mentiin asiaan ja BB kertoi finalisteille, että salatilaan saattaa tulla lähiaikoina tuttuja ja finalistit voivat liikkua salatilaan jatkossa vapaasti.

BB:n ilmoituksesta finalistit olivat hieman ihmeissään ja he veikkasivat, että tulisiko vierailulle esim. keskiviikkona talossa käynyt Jebou-pelle tai useaan otteeseen asukkaita piinannut kouluttaja. Totuus selvisi kuitenkin aika pian, kun salatilan televisio meni päälle. Sieltä alkoi näkyä muisteluvideo, jossa näytettiin pätkät jokaisesta talossa olleesta asukkaasta poistumisjärjestyksessä.

Videota katsottiin innolla ja hymyssä suin. Video pyörii salatilassa jatkuvasti luuppina ja finalistit intoutuivat katsomaan sitä kerta kerran jälkeen. Välillä joku poistui salatilasta vessaan tai tupakalle, mutta ensimmäiset hetket videota oli aina joku katsomassa. Ilmeisesti video pyörii salatilassa tauotta vaikka läpi yön.

Torstai oli ehtinyt kääntyä jo perjantaiksi, eli tämän vuoden BB:n kolmanneksi viimeinen päivä on käynnistynyt. Big Brother 2010 -voittaja ratkeaa ensi sunnuntaina käytävässä Finaalissa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.