Viikkotehtävä huipentui aika-ajoihin

Kuudennen Big Brotherin ensimmäinen viikkotehtävä huipentui asukkaiden välisiin aika-ajoihin rakentamillaan kulkuneuvoillaan. Kisan perusteella ratkeaisi myös päällikkö BB-taloon.

Maanantaista lähtien varsinaisessa talossa olevat asukkaat ovat rakentaneet tehtäväalueella kolmessa tiimissä kulkuneuvoja kierrätysmateriaalista. Käytössä oli puuta, metallia, kumia, polkupyörien ja lelujen raatoja ja paljon muuta. Asukkaiden piti rakentaa kulkuneuvo, jota pystyy ajamaan ilman ulkopuolista apua ja se pysyisi koko ajon ajan ehjänä.

Viikkotehtävän lisätehtävänä oli tuunata omalla tiimille lisäksi vaatteet tiimin värin mukaan ja suunnitella tiimille oma lippu. Lisäksi kulkuneuvot piti rekisteröidä. Tiimejä oli kolme, sininen, punainen ja musta. Siniseen tiimiin kuuluivat Elisabet, Hannu, Marika ja Habib. Punaiseen tiimiin kuuluivat Petri, Mari ja Ville. Mustaan tiimiin kuuluivat Ksenia, Paul, Satu ja Mia.

Kulkuneuvojen rakennus sujui hyvässä tahdissa ja ne olivat valmiit jo pitkälti keskiviikkona puolilta päivin. Asukkaat hoitivat myös tehtäväalueella materiaalien lajittelua ja kierrätystä, vaikka se ei varsinaisesti viikkotehtävään kuulunut. Kierrätysalustus tehtävään oli vain BB:n hämäystä.

Torstaina oli vuorossa viikkotehtävän suoritus ja päällikkökilpailu. Tiimit kilpailivat yksilöinä toisiaan vastaan aika-ajoissa kulkuneuvoillaan ja kisan perusteella nimitettäisiin BB-taloon päällikkö. Jokainen ajaisi yhden kierroksen radalla yksitellen ja BB ottaisi siitä ajan. Punaisessa tiimissä joku suorittaa tehtävän kahdesti, koska tiimissä on vain kolme jäsentä. Suoritus alkaa BB:n ilmoituksesta ja siinä piti käyttää suojakypärää.

Rata sijaitsi tehtäväalueella, joka oli autonrenkaiden reunustama. Elisabet aloitti suorituksen. Sinisen joukkueen kulkuneuvo näytti soveltuvan hyvin radalle ja Elisabet selvitti radan noin 25 sekunnissa. Punainen joukkue kuitenkin selvitti radan todella nopeasti Petrin ohjastamana noin 13 sekunnissa. Mustan joukkueen kulkuneuvo käyttäytyi ehkä hiukan kulmikkaasti, eikä Ksenia pystynyt kuin 24 sekunnin aikaan.

Toisella kierroksella Hannu sinisistä haastoi Petrin lataamalla noin 15 sekunnin ajan, mutta Marista punaisissa ja Paulista mustissa ei ollut säväyttäjiksi. Molemmat hieman törmäilivät ratareunuksiin ja aika painui heikoksi.

Kolmannen kierroksen yllättäjä oli Marika, joka irtonaisella suorituksella ajoi sinisissa noin 19 sekunnin ajan. Villellä ei ollut asiaa myöskään kärkitaisteluun. Satu jäi peränpitäjäksi varsin tuskaisella suorituksella, kun hänelle kellotettiin noin 44 sekunnin aika.

Viimeisellä kierroksella ei kärkikaksikkoa uhannut enää kukaan uusi asukas. Sen sijaan Petri paransi suoritustaan pudottamalla aikaisemmasta ajasta noin sekunnin pois. Viimeisenä yrittäjänä ollut Mia näytti lisäksi syyllistyneen sääntörikkeeseen, sillä neitokainen ajoi aika-ajot ilman kypärää.

Aika-ajojen päätyttyä asukkaat jäivät vielä hetkeksi tehtäväalueelle vertailemaan kulkuneuvojaan. Pian kuitenkin BB käski asukkaat takaisin sisälle ja keskustelu jatkui sohvalla.

Näyttää siis vahvasti siltä, että Petristä olisi tulossa BB-talon päällikkö, jos nopeimmalla ajalla mitataan. Tulokset ovat kuitenkin vielä epäviralliset, eikä BB ole niitä vahvistanut. Myöskään viikkotehtävä ei ole vielä ratkennut, joten senkin tulosta odotetaan, jotta selviää asukkaiden viikkobudjetti. Asukkaat löivät viikkotehtävästä vetoa 69:n vedonlyöntiprosentilla.

Kierrätä ja kiihdytä - aika-ajot (epäviralliset tulokset):

 1) Petri*    P   12,59
2) Petri P 13,69
3) Elisabet S 25,60
4) Hannu S 15,31
5) Marika S 19,20
6) Habib S 21,02
7) Ville S 23,66
8) Ksenia M 24,26
9) Mari P 26,10
10) Paul M 26,56
11) Mia M 30,34
12) Satu M 44,95

S = Sininen tiimi
P = Punainen tiimi
M = Musta tiimi
* = Petri ajoi kaksi kertaa, koska punaisessa tiimissä oli vain kolme jäsentä

Lue lisää:
Viikkotehtävän suorituksen tehtävänanto Subin BB-nettisivuilta
Viikkotehtävä onnistui, Petristä ensimmäinen päällikkö

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.