Viikkotehtävä onnistui, Petristä ensimmäinen päällikkö - päivitetty 02.09.2010, 18:40

Torstaina iltapäivällä Big Brother julkisti ensimmäisen viikkotehtävän tuloksen talon asukkaille. Samalla BB nimitti BB-talon ensimmäisen päällikön.

Asukkaat pääsivät huilaamaan vauhdikkaiden aika-ajojen jälkeen sisätiloissa, ennen kuin BB julisti viikkotehtävän tuloksen. BB kokosi asukkaat sohvalle kuulemaan tuloksen. Tosin BB joutui patistamaan Villeä ja Kseniaa kymmenen sekunnin alaslaskulla, kun Ville hieroi Kseniaa sohvan vieressä.

Lopulta tuli tehtävän julistamisen aika. BB kertoi asukkaiden vedonlyöntiprosentin, joka oli 69 % ja sillä viikkobudjetti olisi joko 121,44 € tai 54,56 €. Ennen ilmoitusta tuloksesta tuli pitkä tauko. Piinaavan tauon jälkeen kaiuttimista kuului, että tehtävä on onnistunut.

Asukkaat repesivät ilohuutoihin. Pian alkoi pohdinta, mitä viikkobudjetilla oikein saa. Alkoholijuomat olivat luonnollisesti kaikkien mielestä. Epäselvyyttä aiheutti, mihin viikkobudjetti käytetään, kun ei ole kauppaa. Mari totesi, että luultavasti listalta tilataan. Asukkaat eivät kuitenkaan tiedä, että tuotteet tilataan verkkokaupasta talossa sijaitsevan kosketusnäytön avulla.

Big Brother oli tehnyt kuitenkin virheen viikkobudjetin laskemisen yhteydessä. Oikea viikkobudjetti on 297,44 €. Virhe oli tapahtunut viikkobudjetin laskukaavasta. Ensin budjetti oli laskettu suoraan 69 % asukkaiden käytettävissä olevista varoista. Jokainen asukas saa "omaa" rahaa 16 €, joten summa on 11 x 16 € = 176 € ja tuotanto laski 69 % tästä (0,69 x 176 € = 121,44 €). Oikea viikkobudjetti piti kuitenkin laskea 69 % enemmän, eli 1,69 x 176 € = 297,44 €.

Viikkotehtävän tuloksen julkistuksen yhteydessä BB nimitti taloon myös ensimmäisen päällikön. Punainen tiimi oli paras joukkue aika-ajoissa ja Petri sen nopein jäsen. Tästä johtuen Petri nimitettiin ensimmäiseksi päälliköksi. BB-talon päälliköllä on koskemattomuus nimeämisissä ja hänellä on myös muita etuoikeuksia.

Näin on saatu päätöksen tämän kauden ensimmäinen viikkotehtävä. Tämä oli samalla ensimmäinen viikkotehtävä sitten kauden 2008. Uusi viikkotehtävä käynnistyy jälleen ensi viikolla.

Viikkotehtävä huipentui aika-ajoihin

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.