Annikan salatehtävä ratkaisi viikkotehtävän

Kauden toinen viikkotehtävä ratkesi torstaina. Asukkaiden tehtävänä oli elää viikko mehiläisinä ja kerätä mettä tarvittava määrä.

Maanantaista lähtien asukkaat ovat olleet talossa mehiläisinä, kuningattaren, sotureiden ja kuhnureiden rooleissa. Kuningatarta piti totella ja hänet piti pitää tyytyväisenä, sotilaat vartioivat kuningatarta ja valvoivat kuhnureita ja kuhnurit keräsivät mettä ja palvelivat kuningatarta. Kuningatar sai nukkua sviitissään (lisähuone) muhkeassa parisängyssä, kun taas kuhnurit omassa kennossaan (makuuhuone) lattialla. Soturit nukkuivat sohvalla olohuoneessa.

Ensimmäiseksi kuningattareksi valittiin Suvi, joka syöstiin vallasta tiistaina BB:n toimesta liian lepsun vallanpidon vuoksi. Uusi kuningatar Janica oikean kätensä, sotureiden soturi Mikaelin kanssa muutti tilanteen ratkaisevasti. Kaksikko alkoi pomottaa todenteolla aina ärsytykseen saakka.

Tilanne kärjistyi tiistai-iltana, kun Janica ja Mikael saivat nauttia BB:n toimittamia alkoholijuomia. Samalla kuhnureita kyykytettiin oikein urakalla ja heitä herätettiin mm. lakkaamaan varpaankynsiä muutamaksi minuutiksi keskellä yötä. Janica myös teki Annikaa tahallaan mustasukkaiseksi kiehnäämällä Mikaelin kanssa varsin intiimisti humalatilan ja hitaan musiikin soidessa. Mikaelin kännitila meni kuitenkin niin pahasti yli, ettei miehestä ollut petipuuhiin.

Keskiviikkona tilanne ei ollut niin paha, kun BB käski kuningattaren nauttimaan kumppaninsa kanssa alkoholijuomat sviitissään. Janica valitsi kumppanikseen Salarin ja ilta sujui rauhallisemmin, vaikka Salarilla tuntui olevan yritys päällä. Tanssista musiikin tahtiin ja kovan lämmittämisen jälkeen Janica ei kuitenkaan osoittanut juurikaan kiinnostusta turkulaiseen.

Hermot kiristyivät myös tupakkarajoitusten vuoksi, kun BB teki tupakoinnista maksullista. Hintana oli ämpärillinen mettä. Niinpä keskiviikkona ja torstaina nähtiin paljon kyyneleitä ja tunteenpurkauksia. Pahin tilanne oli torstaina päivällä, kun Tanja hermostui Annikaan ja kesken ruoanlaiton viskasi leikkuulauden ja veitsen ilmaan ja ne singahtivat Annikan suuntaan. Annikalle ei käynyt kuinkaan ja Tanja tuli myöhemmin pyytämään tilanteesta anteeksi.

Viimeisenä päivänä asukkaat pääsivät vielä taistelemaan muurahaisia vastaan. Ensin soturit puhkoivat ilmapalloja pihalla, jotka esittivät muurahaisia. Kaikki saatiin "tapettua", jonka jälkeen kuhnurit saivat kerätä sisältä 200 muurahaista. He kuitenkin onnistuivat keräämään vain 180 ja he menettivät desin mettä jokaista muurahaista kohden, eli yhteensä 24 dl. Asukkaat epäilivät, että BB huijasi heitä ja tunnelma oli apea.

Muutenkin BB:n rangaistukset kiristivät tunnelmaa. Asukkaat pitivät tilannetta sellaisena, että tekivät he mitä tahansa, BB rankaisisi heitä jostain. Rangaistukset suoritettiin vähentämällä mettä ja heittämällä sen saunan taakse olevalle hiekka-alueelle. Kuhnurit keräsivät mettä hyvään tahtiin, vaikka BB hidastikin heitä "myrkyttämällä" mettä. Siitä huolimatta keräysastia ei tullut täyteen.

Asukkaat eivät kuitenkaan tienneet, että Annika oli keskiviikkoiltana saanut BB:ltä salatehtävän. Hänen piti varastaa mettä ja, jos Annika onnistuu pitämään tehtävän salassa, palautetaan mesi kaksinkertaisena. Asukkaat alkoivat epäillä Annikaa, mutta Annika onnistui tyynnyttelemään muut, vaikka pokan pitämisessä oli suuria vaikeuksia.

Salatehtävän mahdollisuutta arvailtiin viimeiseen asti. Tuloksen julkistuksen yhteydessä asukkaille näytettiin video Anniinan myyräntyöstä ja nauramisen lomassa yritettiin katsella myös televisiota. Ilo oli ylimmillään, kun varastohuone aukeni ja siellä odotti puuttuva mesi. Viikkotehtävä onnistuisi, jos mettä olisi ylitsevuotavasti ja Annikan ansaitsema mesi riitti tähän. Annika sai kiitokset onnistuneesta salatehtävästä ja tuttuun tapaan osa sanoi arvanneensa tämän käänteen. Toki osa oli aidosti yllättyneitä.

Asukkaat lähtivät viikkotehtävään 99:n vedonlyöntiprosentilla, jolla he ansaitsivat 278,6 yksikön viikkobudjetin. Heti tuloksen julkistuksen jälkeen alkoi kauppareissun suunnittelu ja bileiden toivominen. Aiemmat negatiiviset tuntemukset olivat vaihtuneet hymyyn, kun asukkaat saivat sänkynsä takaisin ja pääsivät suihkuun ja pukeutumaan omiin vaatteisiinsa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.