Asukkaat pääsivät pois tehtäväalueelta - viikkotehtävä onnistui

Kolmannella viikolla BB-talo oli jakautunut kahtia, kun Ben sai elää haaremissaan leveää elämää muiden asukkaiden kärvistellessä tehtäväalueella huonossa säässä. Torstaina viikkotehtävä päättyi ja riutuneet asukkaat pääsivät vihdoin lämpimään taloon.

Suurin osa asukkaista joutui sunnuntaina Talk Show'n jälkeen siirtymään tehtäväalueelle karuihin olosuhteisiin. Vaatimattomien tarvikkeiden ja osittain omien vaatteiden kanssa tilannetta vaikeutti vielä syksyinen sää. Moneen viikkoon sateisin sää yllätti BB-talon ja asukkaat joutuivat kärsimään joka päivä ajoittain jopa rankoista sadekuuroista.

Asukkaiden viikko alkoi yöpymisellä tehtäväalueella ja maanantaina päivällä annettiin varsinainen viikkotehtävä.  Tehtävänä oli kerätä 25 kg kuparia kaivoksesta, jonka virkaa toimitti hiekkakasa. Lisäksi asukkaat saivat kuparia romushakista, kun he onnistuvat syömään vastustajana toimineen "kosmisen älyn" nappuloita. Asukkaat saisivat kaikki nappulat kierrätettäviksi, jos he onnistuisivat voittamaan vastustajansa.

Kuparin kerääminen sujui hyvään tahtiin ja asukkaiden työmoraali oli hyvä. Etenkin miehet urakoivat, Mikael ja Stefan etunenässä. Kaikki asukkaat kuitenkin osallistuivat viikkotehtävään. Yksi osa tehtävää oli myös painaa nappia valvontakeskuksessa, jossa täytyi pitää vahtia koko viikkotehtävän ajan ympäri vuorokauden. Nappia painamalla estettiin hälytys, josta olisi tehtäväannon mukaan seurannut kauheuksia.

Alku tehtävässä oli hankala ja näytti, että kuparia kertyy hitaanlaisesti. Ensimmäisen vuorokauden jälkeen oli kasassa asukkaiden arvion mukaan noin kolme kiloa, mutta myöhemmin he löysivät todellisen kuparisuonen ja kuparia alkoi kertyä.

"Kosmisen älyn" kanssa pelattu shakki eteni hyvin hitaasti, mutta torstaina peli sujui jo todella hyvään tahtiin. Nappulat kaatuivat siihen tahtiin, että "kosminen äly" joutui luovuttamaan ja asukkaat voittivat pelin. Asukkaat pääsivät siis lopulta kierrättämään kaikki romut ja pystyivät hyödyntämään kaiken saatavilla olevan kuparin.

Sade piiskasi tehtäväaluetta todella paljon. Epäusko hiipi useiden asukkaiden mieleen enemmän kuin kerran. Luovuttamismieliala oli pahimpien sateiden aikana korkealla ja erilaiset vaivat lisäsivät tätä. Etenkin naisten puheissa tehtävän luovuttaminen kävi useasti.

Torstaina heräsi epäilys, joutuvatko he olemaan tehtäväalueella perjantaihin saakka. Pahalta näytti, kun ilta pimeni, eikä  mitään tapahtunut. Lopulta BB kuulutti viikkotehtävän päättyneeksi ja asukkaat olivat todella iloisia. Enää kukaan ei kärsinyt univajeesta, eikä likaiset vaatteet tuntuneet yhtä pahalta. Innokkaat asukkaat odottivat taloon pääsyä.

Kauan odotettu hetki taloon pääsemiseksi tapahtui lopulta. Asukkaat ryntäsivät pihalle laukkuineen. Meteli oli mieletön, kun he odottivat lukitun oven takana. Sisällä odottivat Ben ja Veera, jotka nauttivat BB:n tarjoamaa ateriaa Veeran taloon jäämisen kunniaksi.

Sisään päästyään asukkaat alkoivat puolin ja toisin selittää viikon tapahtumia. Tutustuminen Veeraan alkoi jo samantien. Mielenkiintoisinta oli Amandan reaktio, joka oli saanut nähdä arveluttavaa kuvamateriaalia Benin haaremista aiemmin tällä viikolla. Amanda oli aluksi kylmä Beniä kohtaan, mutta Ben sai selitettyä asiat parhain päin ja Amanda uskoi selityksen. Ben sai aika hyvin muutkin asukkaat takaisin puolelleen.

Taloon tullessaan asukkailla oli laukut täynnä märkiä vaatteita. Tilannetta ei helpottanut, että BB ei tarjonnut suihkusta lämmintä vettä. Se ei kuitenkaan näyttänyt hirvittävästi haitanneen, sillä olivathan asukkaat sentään lämpimissä sisätiloissa.

Viikkotehtävän tulos julkistettiin vajaa pari tuntia sisään tulon jälkeen. Riemu oli katossa, kun BB kuulutti viikkotehtävän onnistuneen. BB ei paljastanut, kuinka paljon kuparia asukkaat onnistuivat keräämään. Viikkobudjetiksi muodostui 258,7 yksikköä, joka oli laskettu 13 asukkaan mukaan. Ilmeisesti BB ei laskenut Beniä ja Veeraa sekä kolmea aiemmin tänään talosta poistunutta asukasta mukaan. Ilmeisesti budjetti laskettiin vain viikkotehtävän tekijöiden määrän mukaan.

Pieni pettymys oli, että terassin verhojen jälleen auettua pihalla ei odottanut bileet. Tilanne korjaantui kuitenkin hetkeä myöhemmin, kun BB avasi varastohuoneen oven. SIellä odotti Veeran ja muutaman tehtäväalueella olleen asukkaan tavarat ja lisäksi jääkaapissa oli mietoja alkoholijuomia. Lisäksi BB oli toimittanut varastohuoneeseen ylimääräisen laukun, joka sisälsi ilmeisesti tequillaa. Aluksi Sebastian piilotti laukun, mutta paljasti pian sen sillä ehdolla, että asukkaat olisivat kiltisti.

Ilta jatkui iloisissa tunnelmissa, vaikka Ben hieman stressaantuneelta vaikuttaakin kuultujen paljastusten vuoksi. Tunnelma talossa on kuitenkin viikkotehtävän päätyttyä hyvä.

Veera oli Benin valinta täysivaltaiseksi asukkaaksi

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.