BB-karavaanarit kiersivät ympäri Suomea

Asukkaiden viides viikkotehtävä oli olla karavaanareina. Asukkaat lähtivät maanantaina liikenteeseen kiertäen Suomen etelästä pohjoiseen ja palaten jälleen etelään.

Innokkaat karavaanarit starttasivat maanantaina Espoosta kohti Kalajokea. Asukkailla oli käytössään henkilöauto ja kaksi asuntovaunua. Toisessa asuntovaunussa matkasivat asukkaat ja toisessa heidän tavaransa ja Big Brotherin toimittama rekvisiitta. Autossa piti matkustaa vähintään viisi asukasta ja loput asuntovaunussa.

Salar ja Terhi aloittivat matkan etukäteen potkulaudoilla, koska he olivat saaneet rangaistuksen. Salar ja Terhi olivat menneet ilman lupaa potkulautailemaan tehtäväalueelle tehdylle radalle ja BB rankaisi heitä. Molemmat protestoivat ajoittain ankarasti ja syyttivät BB:tä epätasa-arvosta, koska heidän mielestään rangaistuspolitiikka ei ollut tasapuolista.

Myöhemmin sateli lisää rangaistuksia, kun Annika meni kuntoilemaan kuntopyörää ilman lupaa. Annika sai valita kuntopyörän ajon ja automatkan väliltä. Nainen valitsi kuntopyörän, koska se vähensi samalla Salarin ja Terhin rangaistusta. BB rankaisi myös kaikkia asukkaita aiheuttamalla ylimääräisiä taukoja, koska kuski oli herpaantunut ja auto mennyt ojaan.

Etapit sujuivat ojaan ajoja lukuun ottamatta hyvin, eikä odotusrangaistuksia kummempia nähty. Kerran asukkailta loppui bensa ja BB passitti rangaistuksena Benin ja Amandan kolmen tunnin bensanhakureissulle potkulaudoilla. Lisäksi poliisit tekivät yllätysratsian ja he tarkistivat asukkaiden matkatavarat ja aiheuttivat yleistä pahennusta tekemällä ruumiintarkastuksen ja rikkomalla asukkaiden kulkuneuvoja.

Viikkotehtävän aikana on jaettu paljon rangaistuksia. Yksi näistä oli Tanjalle langetettu bilekielto, jonka hän sai päiväkirjahuoneen asioista puhumisella ja BB:lle niskoittelusta. Tanja joutui valitsemaan myös toisen asukkaan, joka ei päässyt tiistai-illan juhliin. Tanja valitsi kumppanikseen Minnan. Tanja otti rangaistuksen hyvin vastaan.

Hermot kireällä

Hermot kiristyivät useaan otteeseen vikkotehtävän aikana. Tupakka ja alkoholi aiheuttivat suurimmat riidat. Tupakat olivat lopussa tai loppuneet monilta. Lisäksi Amanda ja Minna olivat unohtaneet tupakkansa talon puolelle. Nikotiinintuskaiset asukkaat riitelivät ja Janica suuttui, kun Veera ja Amanda hyökkäsivät häntä vastaan. Janica sai täystyrmäyksen, kun hän ehdotti, että seuraavalla kauppareissulla kaikki tupakat jaetaan kaikkien kesken (myös tupakoimattomat saisivat).

Myös Suvilta ja Tanjalta paloivat käämit pariin kertaan. Muiden asukkaiden itsekkyys harmitti kaksikkoa. Maanantaina Ben, Mikael ja Stefan varastivat autosta alkoholia, jota kolmikko ei heti myöntänyt. He kuitenkin paljastuivat helposti ja Mikael joutui tuomaan juomat takaisin. Kiista kuitenkin oli koko ajan taustalla, eikä asiaa ole täysin selvitetty.

Salatehtävät kiristivät niin ikään pinnaa. Keskiviikkona asuntovaunun asukkaat saivat kaksi viinapulloa, joita heidän oli säilytettävä vaunussa autoryhmän tietämättä. Viinan juominen ja vaunuryhmän asukkaiden juoni kettuilla toiselle ryhmälle aiheutti ison riidan. Erityisesti Veeran haukkujen kohteeksi joutui Suvi, jonka hermoja Veera halusi kiristää aina luovuttamisen partaalle saakka.

Minnalla oli helpompi salatehtävä tiistaina, kun hän joutui puhumaan autossa eläimistä taukoamatta matkojen ajan. Silti erityisesti Salarilla alkoivat mennä hermot Minnan juttuihin ja Sebastiankin myönsi pk-huoneessa, että eläinjutut alkoivat tulla ulos korvista. BB palkitsi Minnan onnistuneesta salatehtävästä tupakka-askilla, josta ei saanut jakaa muille. Minna ei tosin paljastanut kenellekään, että oli saanut uuden askin tupakkaa.

Karavaanarimatkallaan asukkaat kiersivät Espoosta lähteneellä matkalla Kalajoen, Siikajoen, Tyrnävän, Kuusamon, Kittilän, Enontekiön, Kokkolan, Mikkelin ja Lahden. Viimeisenä päivänä Kokkolan lähdön kanssa oli ongelmia ja asukkaat palasivat leirintäalueelle vain lähteäkseen heti takaisin. Jokaisella leirintäalueella asukkaat joutuivat purkamaan tavaravaunun sisällön riippumatta pysähdyksen pituudesta.

Viimeisen päivän kiusauksia oli autoon toimitettu viinapullo ja pussillinen tupakkaa. Vain autoporukka sai polttaa tupakkaa, joka sai jälleen kerran hermot kiristymään. Paluumatka etelään sujui varsin jännittyneissä tunnelmissa, vaikka niin suurta draamaa kuin keskiviikon viinapulloepisodissa ei nähty.

Aivan lopussa nähtiin yllättävä käänne, kun Suvi kutsuttiin pk-huoneeseen. Suvi sai kuulla BB:ltä, että asukkaat olivat ajaneet harhaan Suvin ajon aikana hoitamien kynsien takia. He eivät saapuneetkaan Lahteen vaan Espooseen ja ilo oli ylimmillään. Asukkaiden matka oli päättynyt ja he saivat purkaa tavaravaunusta omat tavaransa, mutta eivät tehtävän rekvisiittaa.

Tavarat kerättyään asukkaat saivat poistua tehtäväalueelta BB-taloon. Talossa heitä odotti sotku, jonka asukkaat olivat sinne jättäneet lähtiessään. Asukkaat olivat silti iloisia päästessään takaisin sisätiloihin. Useimmilla asukkailla oli ensimmäisenä ajatuksena puhdistautua suihkussa.

Epäonnistuminen ei masentanut

Alkuillasta tuli viikkotehtävän tuloksen julkistus. Suurin osa asukkaista oli sitä mieltä, että viikkotehtävä on epäonnistunut, koska asukkaat eivät osanneet pitää hauskaa ja erityisesti keskiviikon viinapullo-salatehtävä epäonnistui pahasti. Asukkaat eivät olleet hirveän väärässä, sillä BB julisti viikkotehtävän epäonnistuneeksi ja asukkaat joutuvat elämään 1,3 yksikön viikkobudjetilla.

Tuloksen julkistuksen yhteydessä asukkaille näytettiin video, jossa näytettiin, kuinka "hauskaa" asukkaat pitivät. Videopätkässä nähtiin paljon Suvin narinaa, mutta valittamassa olivat myös ainakin Tanja ja Amanda, kun taas Sebastian oli pitämässä positiivistä virettä yllä.

Asukkaat eivät olleet kovinkaan pettyneitä. Sebastian kommentoi, että asenneviikkotehtävät eivät ole heitä varten, mutta suoritusviikkotehtävät ovat. Seuraavan viikon ajan asukkaat ovat kuitenkin asennoituneet elämään niukalla ravinnolla ja ainakin ilman tupakkaa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.