Asukkaista tuli karavaanareita

Viidennessä viikkotehtävässä asukkaat pääsevät karavaanaroimaan. Viikkotehtävän aikana asukkaat matkustavat ympäri Suomea ja suorittavat Big Brotherin antamia tehtäviä tehtäväalueella.

Alkuiltapäivästä BB kutsui asukkaat sohvalle kuulemaan uuden viikkotehtävän. Viikkotehtävän ajan asukkaiden on elettävä karavaanarielämää tehtäväalueella. Asukkaat hihkuivat innosta, koska tehtävä kuulosti hauskalta. Tehtävältä odotettiin hauskanpitoa ja bileitä.

Asukkaiden piti kerätä laukkuunsa tavarat viikon ajaksi ja BB toimitti lisäksi vaatteet tehtävää varten. Vaatteina toimivat tuulipuvut, vyölaukut ja vastaavat. Tehtäväalueella asukkaita odotti auto ja kaksi asuntovaunua. Heidän on matkustettava BB:n antamiin kohteisiin "navigaattorin" opastamana.

Autossa on matkustettava koko ajan viisi asukasta, muut majoittuvat toiseen asuntovaunuun. Toisessa asuntovaunussa kulkevat asukkaiden tavarat sekä BB:n tehtäväalueelle toimittama rekvisiitta, joka myös otetaan mukaan. BB oli toimittanut asukkaille mm. grillitarpeet, rantaleluja ja ruokaa. Tehtäväalueelta löytyi myös hiekkakenttä, potkulaudat ja potkulautarata.

Potkulaudat pääsivät heti tositoimiin, kun BB rankaisi asukkaita. Salar ja Terhi olivat menneet ilman lupaa kokeilemaan potkulautoja ja rangaistukseksi Salar ja Terhi joutuivat potkulautailemaan asukkaiden ensimmäisen etapin. Rangaistut saavat pitää taukoja oman harkintansa mukaan, mutta heidän matkansa pitenee samassa määrin.

Asukkaiden ensimmäinen kohde on Kalajoki, jonne BB:n "navigaattorin" mukaan on ajoaikaa 6 h 5 min. Autolla ja asuntovaunulla matkaavat saavat pitää taukoja halujensa mukaan, mutta heilläkin matka pitenee. Veera oli ensimmäinen kuski, mutta matka pysähtyi vain yhdeksän minuutin ajon jälkeen, kun Veeran katse herpaantui ja kädet irtosivat ratista ja auto ajoi ojaan.

Veeran tunarointi aiheutti 15 minuutin tauon. BB huomautti Veeralle myös, ettei hänellä ole ajokorttia (inssiajo suorittamatta ulkomaailmassa) ja poliisi saattaa pitää ratsioita. Niinpä kuski vaihtui ja tauon jälkeen rattiin asettui Mikael. Viikkotehtävä onnistuu, jos asukkaat suorittavat annetut tehtävät ja noudattavat ohjeita. Asukkaiden vedonlyöntiprosentti on 99.

Yksi asukkaiden saamista tehtävistä on valokuvaus. Asukkaiden pitää ottaa kuvia BB:n antamalla kameralla koko viikkotehtävän ajan aina valmisteluista lähtien. Mikäli akku loppuu tai muistikortti täyttyy, saa BB:ltä uuden.

Viikkotehtävä on käynnistynyt iloisissa tunnelmissa, eikä toistaiseksi soraääniä ole juuri kuulunut. Pahin vastoinkäyminen on toistaiseksi ollut Amandan ja Minnan tupakoiden unohtuminen taloon. Ilmeisesti vain Tanjalla on tupakoita mukanaan tehtäväalueella.

Lue viikkotehtävän tehtävänanto Subin BB-nettisivuilta

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.