Finalistit drinkkimestareina ja viihdyttäjinä

Big Brother 2011 -kauden 15. ja viimeinen viikko käynnistyi maanantaina. Talossa oli jäljellä enää viisi Finalistia, Ben, Janica, Mikael, Suvi ja Tanja ja kautta oli jäljellä enää seitsemän päivää, joista maanantai oli 98. päivä.

Seitsemännen kauden Finalistit saivat tylyn herätyksen viimeiseen viikkoonsa, kun Big Brother kuulutti kylpyhuoneessa olevan kylmää vettä. Pian kuitenkin asia korjaantui ja kylppäriin saatiinkin myös lämmintä vettä, josta BB myös ystävällisesti kuulutti.

Uuden viikon alkua järkytti vielä sunnuntain häätö, kun yksi kauden kantavista voimista, Sebastian, häädettiin talosta vain viikko ennen Finaalia. Erityisesti Janica oli apaattinen ja nainen harmitteli, ettei Sebastianin höpötystä kuule enää talossa. Janica olisi halunnut alkoholia taloon, jotta olisi voinut unohtaa ikävänsä BB-ystäväänsä kohtaan.

Päivään saatiin piristystä, kun BB oli toimittanut taloon jälleen kerran drinkkivälineet. Finalistien oli tehtävä omat nimikkodrinkkinsä BB:n ohjeiden mukaisesti ja sen jälkeen kaikkien oli nautittava näitä drinkkejä ja keskusteltava nimikkodrinkin omistajan saavutuksista BB-talossa tällä kaudella.

Ensimmäisenä oman drinkin sai valmistaa Janica. Drinkin valmistuksen jälkeen muut Finalistit pääsivät ylistämään Janicaa. Tanja kiitti Janicaa, kuinka Janica oli tukenut häntä vaikeina hetkinä talossa. Mikael väitti vitsillä, että hän oli ensimmäinen, joka on harrastanut Janican kanssa seksiä. Janican todettiin myös olevan hyvää biletysseuraa.

Estradi kutsuu

Drinkkien juomisen jälkeen Finalistit pääsivät viihdyttämään toisiaan ja katsojia. BB ilmoitti arvon Finalisteille, että viimeisellä viikolla ei ole viikkotehtävää, vaan Finalistit pääsevät viihdyttämään ja kilpailemaan toisiaan vastaan. Finalistien on suoritettava BB:n määräämiä esityksiä olohuoneeseen rakennetulla lavalla. Talon televisioon tulee ohjeita, mitä pitää esittää ja esitys alkaa, kun lavan valot syttyvät.

Finalistit olivat harmissaan, että he joutuvat kilpailemaan toisiaan vastaan. He olisivat halunneet hauskan ja leppoisan finaaliviikon. Finaaliviisikkoa jännitti myös, millaisia esityksiä he joutuvat tekemään.

Esiintymisvuorossa ensimmäisenä oli Tanja, jota hämmensi tehtävänanto. Tanjan piti esittää naurujoogaa, eikä espoolaisella ollut mitään käsitystä, mitä se tarkoitti. Niinpä Tanja alkoi improvisoida ja alkoi lämmitellä kanssafinalistien vatsalihaksia ja nauruhermoja. Tanjan jälkeen estradille käskystä nousi Janica, joka sai esittää epästrippausta, jossa hänen piti pukeutua mahdollisimman seksikkäästi. Yleisö kannusti sohvalla, kun Janica pukeutui pitkiin vaatteisiin ja BB-pipoon.

Kolmantena esiintymisvuorossa ollut Mikael sai esitelmöidä parisuhteesta. Osoittautui, että Mikael ei parisuhteista tiennyt juuri mitään, joten mies päätti sepittää tarinan omasta päästään kuvitteellisesta parisuhteestaan. Myös Suvi pääsi sepittämään, nimittäin sairaskertomuksen. Kertomus tosin kuulosti hieman väkinäiseltä, eikä helsinkiläinen parturi-kampaaja päässyt aivan samaan vetoon kuin yleensä vaivoja valitellessaan.

Benin piti vuorollaan esittää ruotsalaisvitsejä, mutta ruotsalaisten ulkomuotoihin tykästyneen "Big Benin" vitsisuoni ei oikein laukannut ja muut Finalistit joutuivat koko ajan auttamaan kaveriaan. Ben pääsi hieman paremmin esille hieman myöhemmin, kun Ben ja Mikael saivat kahdestaan esittää balettia "Joutsenlammen" soidessa talon olohuoneessa. Muut Finalistit saivat hyvät naurut, kun todelliset virtuoosit esittivät ei-niin-elastisia liikkeitä lavalla.

Toinenkin pari pääsi "stagelle" illan aikana, kun Tanja ja Janica pääsivät esittämään kohtauksia "Uuno armeijan leivissä" -elokuvasta. Tässä tosin oli yksi ongelma: Tanja ei tiennyt kyseisestä elokuvasta mitään. Kaikki muut joutuivatkin opastamaan Tanjaa. Suvi pääsi toistamiseen parrasvaloihin ilmakitaroinnin merkeissä ja vaikka rytmi olikin hakusessa, asennetta oli senkin edestä.

BB arvioi Finalistien esityksiä eri äänillä. Naisten esitykset ensimmäisellä kierroksella kirvoittivat BB:n antamaan aplodit, kun taas Mikael sai buuaukset ja Benin vitseihin BB nukahti (kuorsausääniä). BB nukahti myös Tanjan ja Janican Uuno Turhapuro -tulkinnasta, kun taas Suvin ilmakitarointiin BB hörähti nauramaan ja Ben ja Mikael saivat baletistaan aplodit.

Esitykset kestivät 5-10 minuuttia kerrallaan ja niiden välillä oli taukoa joskus jopa tunteja. Finalistien finaaliviikko alkoi varsin laiskoissa tunnelmissa muuten ja he valittelivatkin tekemisen puutetta. Tähän voi tulla muutos jo tiistaina, sillä silloin vietetään historian ensimmäistä Suomen itsenäisyyspäivää Suomen BB-talossa. BB-nettisivujen mukaan tiistaina on itsenäisyyspäivään liittyvää ohjelmaa aamusta asti ja päivä huipentuu illalla illalliseen ja tanssiaisiin.

Lue maanantain tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Finalistien nimikkodrinkit
Tehtävä: Te viihdytätte meitä

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.