Helvetti onnistui viikkotehtävässä, taivas epäonnistui

Maanantaina päättyneen taivas ja helvetti -viikkotehtävän tulos julkistettiin tiistaina. Tulosten julkistus oli yllättävä, sillä Big Brother oli päättänyt arvioida taivaan ja helvetin asukkaiden suoritukset erikseen.

Kuudes viikkotehtävä päättyi maanantai-iltana, kun asukkaat purkivat kivipolun talon sisältä ja pihalta ja tuotanto purki loput rakenteet asukkaiden ollessa pihalla. BB ilmoitti kirjeellä viikkotehtävän loppumisesta, mutta tulosta ei vielä ilmoitettu. Maanantai-ilta kului viikkotehtävien tapahtumien ja asukkaiden välejä selvittäessä. Ainakin Annika ja Janica saivat puhuttua kiristyneistä väleistään myöhään yöllä kahdestaan pesässä.

Tiistai käynnistyi raukeissa merkeissä. Asukkaat lähinnä rentoutuivat ja nauttivat talon mukavuuksista. Ensimmäinen palautus arkeen tapahtui, kun BB takavarikoi asukkailta kaikki viikkotehtävän aikaiset ruoat ja herkut. Samalla BB käskytti palauttamaan asukkaiden jemmaamat elintarvikkeet ja tupakat, jottei BB:n tarvitse tehdä ratsiaa ja myllätä asukkaiden tavaroita.

Viikkotehtävän tulos julkistettiin poikkeuksellisesti iPad-laitteen kanssa. Annika luki pk-huoneesta saadulta laitteelta, että taivas on epäonnistunut viikkotehtävässä ja helvetti on onnistunut viikkotehtävässä. Asukkaat yllättyivät käänteestä, jossa viikkotehtävä arvioitiin molemmilta puolilta erikseen. Tätä ei mainittu tehtävän alkaessa.

Se, kummalla puolelle asukas sijoittui, ratkesi sen perusteella, missä hän oli viikkotehtävän päättyessä. Niinpä sunnuntaina ennen puolta yötä taivaasta helvettiin siirtynyt Janica laskettiin helvetin asukkaaksi ja maanantaina iltapäivällä helvetistä taivaaseen siirtynyt Annika oli taivaan asukas. Vain helvetin asukkaat saavat nauttia helvetin viikkobudjetista ja taivaan asukkaat taivaan budjetista. Janican lisäksi helvetin asukkaiksi laskettiin Mikael, Tanja, Ben, Salar ja Sebastian. Taivaan asukkaita olivat Annikan lisäksi Suvi, Terhi, Stefan ja Veera.

Onnistuessaan helvetin asukkaat saivat 238,8 yksikön viikkobudjetin, kun taas epäonnistuneilla taivaan asukkailla viikkobudjetiksi muodostui vain 1,2 yksikköä. Annika hermostui, koska sai viettää taivaassa vain reilut viisi tuntia, josta osa meni viikkotehtävän purkuun. Helvetissä Annika ehti olla yli viikon. Annika piti käännettä epäreiluna ja valitteli huonoa onneaan.

Suvi puolestaan syytti helvettiläisiä taivaan viikkotehtävän epäonnistumisesta, koska helvettiläiset pisti taivaslaiset esityksillään tahallaan kärsimään, vaikka viikkotehtävän ohjeistuksen mukaan taivaan asukkaiden piti nauttia olostaan. Viikon taivaassa ja noin 19,5 tuntia helvetissä ollut Janica arveli, että hänestä tehdään jälleen syntipukki viikkotehtävän tuloksen takia ja veikkasi, että puolet talosta on hänelle suuttunut.

Alkoi kiivas väittely ostosbudjeteista. Tanjaa rupesi harmittamaan, että hän ei pystyisi nauttimaan voitetusta viikkotehtävästä, jos toinen puoli valittaisi huonoja oloja. Samaan hengenvetoon Tanja totesi, että oli pahoillaan Annikan puolesta, sillä Annika kärsi kuitenkin pitkään helvetissä, eikä saanut siitä mitään palkintoa. Annika oli suuressa roolissa erityisesti helvettiläisten pitämissä esityksissä, joissa nainen esimerkiksi meni vapaaehtoisesti kylmään suihkuun Harmin paikkaan.

Iltapäivän aikana entiset taivaan ja helvetin asukkaat pääsivät tekemään ostoksensa. Taivaan puoli ei kaupassa kovin paljon aikaa viettäneet ja kauppaan määrätyt Annika ja Terhi valitsivat lyhyen mietinnän jälkeen ainoaksi ostoksekseen koko budjetilla kaljaa. Ainoa, mitä he olisivat kaljan lisäksi saaneet, olisi ollut hampurilaisia.

Helvetin kauppareissulle menivät Janica ja Mikael. Kaupassa olivat samat tuotteet ja hinnat kuin taivaslaisilla. Ostoskori kuitenkin täyttyi ihan eri malliin ja kaupasta saatiin mm. lihaa, vihanneksia ja joitakin herkkuja. Taivaan asukkaat eivät saa koskea helvetin asukkaiden ostoksiin ja päinvastoin. Helvetin asukkaat säilyttävät ostoksensa keittiön jääkaapissa ja peruselintarvikkeita varastohuoneen jääkaapissa.

Kauppareissujen jälkeen tilanne rauhoittui ja asukkaat alkoivat pohtia, mitä tuleman pitää. Alkaako tällä viikolla vielä uusi viikkotehtävä?

Lue taivas ja helvetti -viikkotehtävän tulos Subin BB-nettisivuilta

Kertaa viikkotehtävän käänteitä sivuiltamme:
Jakaantuminen taivaaseen ja helvettiin (3.10.2011)
Taivas ja helvetti jatkuu ensi viikolle (5.10.2011)
Big Brother ei salli viikkotehtävän luovuttamista (6.10.2011)
Helvetin olot alkoivat parantua (7.10.2011)
Suvi uhkasi luovuttaa viikkotehtävän - perui kuitenkin aikeensa (8.10.2011)
Pitkä viikkotehtävä päättyi vihdoin (11.10.2011)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.