Asukkaat nimesivät julkisesti, valenimetyt palasivat taloon

Toisen viikon torstaina BB-talossa järjestettiin julkiset nimeämiset. Ne huipentuivat, kun sunnuntaina valenimetyt palasivat tehtäväalueelta takaisin taloon ennen nimeämisten loppua.

Alkuviikon ajan BB-talo oli jakautunut kahtia, kun suurin osa asukkaista asui talossa, mutta kolme asukasta, Iida, Johanna ja Sarah, oli valehäädetty tehtäväalueelle. Torstaina valehäädetyt palasivat taloon kesken nimeämisten, jotka olivat Big Brotherin päätöksellä julkiset nimeämiset. Miehiä ja valehäädettyjä asukkaita ei saanut nimetä häätöäänestykseen.

Talon asukkaat oli koottu sohvalle ja heille oli tuotu liitutaulut nimeämispisteiden antamista varten. Asukkaiden piti kirjoittaa tauluun kahden ja yhden pisteen asukkaat ja perustella annetut pisteet ääneen, kun saavat luvan. Samaan aikaan tehtäväalueella olleet asukkaat tekivät asuntoautossaan vastaavan toimenpiteen ennen paluutaan taloon.

Julkisten nimeämisten käynnistyessä valenimetyt palasivat talon terassille odottamaan vuoroaan. Sillä aikaa Anne aloitti nimeämispisteiden jakamisen. Kukin vuorollaan antoi pisteensä ja perusteella olohuoneen sohvalla. Nimeämiset keskeytyivät hetkeksi, kun BB ohjeisti päiväkirjahuoneessa Jonna A:ta, että nimeämisten aikana ei saa keskustella toistensa kanssa.

Sohvalla olleiden asukkaiden keskuudessa nimeämispisteitä alkoi kertyä Janitalle, Katarinalle, Pialle ja Tealle. Janita sai pisteensä viikkotehtävään huonosta panoksesta ja kiukuttelusta. Katarinan passiivisuus ja puhuttomuus oli monelle syy nimetä Katarina. Piaa syytettiin pelaamisesta ja Teaa huonosta asenteesta viikkotehtävässä.

Kun Ira oli viimeisenä asukkaana antanut nimeämispisteensä, BB käski asukkaiden istua sohvalla paikallaan. Tämän jälkeen terassin verho aukesi ja valenimetyt paljastuivat muille asukkaille. Tehtäväalueen kolmikko marssi sohvaryhmän eteen ja BB kertoi heidän olleen valehäädettyjä ja he olivat nähneet talon tapahtumia televisiosta tehtäväalueella. Sitten valehäädetyt antoivat nimeämispisteensä, jotka olivat heidän kohdallaan poikkeuksellisesti tuplapisteet.

Valehäädetyt jakoivat neljä nimeämispistettä sille, jonka haluavat eniten ulos talosta ja kaksi nimeämispistettä sille, jonka haluavat toiseksi eniten ulos talosta. Muut asukkaat saivat jakaa normaalisti kaksi pistettä ja yhden pisteen. Muille asukkaille paljastettiin, että valehäädetyt olivat suojassa nimeämisiltä, koska muut eivät siitä tienneet. Lisäksi he ovat suojassa nimeämisiltä ensi viikolla, mutta tätä valenimetyt eivät saaneet muille kertoa.

Ensimmäisenä sai Iida antaa pisteensä, joka antoi neljä pistettä Leinalle, koska ei tunne hänen olevan niin läheinen ja pisti myös takaisin sunnuntaina saamansa valehäätöäänet. Katarinan kohdalla syy oli hänen passiivisuutensa.

Sarah koki Janitan sunnuntaina puukottaneen selkään, joten neljä pistettä hänelle. Teijan kaksi pistettä tuli närkästyksestä hänen ajatuksissaan valenimeämisklipissä, jossa Teija arvosti mm. Sarahin keskipisteenä oloa.

Johanna antoi nimeämispisteensä Jonna A:lle ja Jonna I:lle, koska he olivat antaneet valenimeämispisteitä. Lisäksi Jonna A:n kohdalla hän totesi itsensä jäävän enemmän äänessä olevan naisen varjoon ja Jonna I:n kohdalla hän ihmetteli, että parturi-kampaajaa ärsytti hänen hiusten laittonsa.

Valehäädettyjen tunnelmia ja nimeämismärehdintää

Johannan pisteiden jälkeen BB ilmoitti nimeämisten päättyneen. Talon asukkaat alkoivat halata paluumuuttajia ja välittömästi talon asukkaat halusivat tietää, mitä tehtäväalueella oli tapahtunut. Ainakin hetkellisesti nimeämisten piina oli unohdettu asukkaiden keskuudessa. Muut asukkaat halusivat tietää, mitä tehtäväalueella oli tapahtunut ja mitä he olivat nähneet.

Valehäädetyistä täysivaltaisiksi asukkaiksi palannut kolmikko kertoi auton tuunauksestaan, hakulaitteistaan, joita BB heitä kutsui ja suorista talokuvista, joita he näkivät. Muut asukkaat puolestaan selvittivät heidän viikkotehtävästään.

Osa asukkaista alkoi myös keskustella juuri päättyneistä nimeämisistä. Paljon puhetta nimeämispisteet aiheuttivat Leinalle, Pialle ja Janitalle. Leinaa harmitti antamansa piste Annelle, vaan hän olisi mieluiten antanut "noille" tarkoittaen ilmeisesti valehäädettyjä. Pia ärsyyntyi kommenteista, että hän muka pelaisi, vaikka asia ei hänen mielestään näin ole. Pian mukaan katsojat päättävät lopulta, eikä tätä peliä voi sillä tavalla pelata. Janita oli harmissaan suuresta pistepotista, mutta hän oli arvannut esimerkiksi Sarahilta saamansa pisteet.

Muitakin spekulaatioita joiltakin asukkailta kuultiin, mm. Teija ja Anne puhelivat, että peliä pitää ruveta pelaamaan. Toiseksi eniten pisteitä saanut Katarina oli pääosin hiljaa nimeämisten aikaan ja niiden jälkeen. Omilla nimeämisperusteillaan nainen kuitenkin aiheutti sohvalla hyväntahtoisen naurunpyrähdyksen.

BB ei ole vielä ilmoittanut asukkaille, ketkä ovat häätöäänestyksessä. Häätöäänestys on kuitenkin jo käynnistynyt ja ensi sunnuntaina on ensimmäinen oikea häätö.

Nimeämispisteiden jakautuminen julkisissa nimeämisissä:

Janita 17 p.
Katarina 15 p.
Pia 7 p.
Tea 5 p.
Jonna A. 5 p.
Anne 5 p.
Leina 4 p.
Teija 3 p.
Jonna I. 2 p.

Janita, Katarina, Pia, Tea, Jonna A. ja Anne joutuivat ensimmäiseen häätöäänestykseen

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.