Iida ja Tero kävivät vierailulla talossa, miehet pääsivät radioon

Kultainen klassikko -viikkotehtävä eteni tiistaina, kun BB-talossa nähtiin vieraina asukkaita kausilta 2008 ja 2009. Lisäksi Radio Novan BB-lähetykset jatkuivat illalla, kun oli miesten vuoro tehdä suoraa lähetystä tunnin ajan.

Asukkaat olivat saaneet maanantaina viikkotehtävän, jossa he suorittavat päivätehtävinä aikaisempien kausien viikkotehtäviä. Maanantaina talossa vierailivat Kadi, Farbod, Salar ja Suvi omien kausiensa tehtävien varjolla. Asukkaat jäivät odottamaan uusia tehtäviä tiistaiksi.

Tiistaina päivän ensimmäinen vieras tuli varastohuoneen kautta. Varastohuoneen summerin soidessa asukkaat luulivat, että siellä odottaisi heidän pyytämänsä sokeri ja biojätepussit. Asukkaiden yllätykseksi oven takaa paljastui kuitenkin BB-talossa kaudella 2009 kaksi viikkoa asunut Iida.

Kauden 2009 Iida otettiin iloisesti vastaan ja samalla kohtasivat myös tämän kauden ja kolmen vuoden takainen Iida. Kävi jopa niin, että Iidat menivät pesään yhdessä Markuksen kanssa, jossa jutut menivät nopeasti normaalille BB-tasolle.

Pian kuitenkin päästiin ensimmäisen päivätehtävän pariin. Asukkaat pääsivät palaamaan kauden 2009 nimeämiskilpailuun, jossa piti arvata aikaa. Silloisten slummin asukkaiden piti silmät sidottuna arvata 10 minuutin pituus, mutta nykyiset asukkaat arvasivat vain kahta minuuttia. Myös 2009-Iida osallistui tehtävään, mutta kiroilupoliisi Jonna A. ei saanut osallistua tehtävään.

Parhaiten ajan onnistui arvaamaan Tea, jonka arvio heitti vain kuusi sekuntia. Eniten metsään menivät 2009-Iida (36 sekuntia) ja Teija (44 sekuntia). Päivätehtävän onnistumisen ratkaisi se, että asukkaiden arvaamien aikojen keskiarvo ei saanut heittää kahdesta minuutista viittä sekuntia enempää suuntaan tai toiseen. Kaikkien suoritettua tehtävän, asukkaiden keskiarvo oli 2 minuuttia 4 sekuntia.

Kun päivätehtävä oli päättynyt, poistui kauden 2009 Iida talosta. Vanhojen asukkaiden vierailut kuitenkin jatkuivat muutaman tunnin kuluttua, kun kaudelta 2008 tuttu Tero astui taloon tehtäväalueen oven kautta. Terolla oli asukkaille postia, jossa kerrottiin uusi päivätehtävä. Asukkaiden tehtävänä oli kokea Väistely-viikkotehtävä.

BB-talon olohuoneeseen oli ilmestynyt nauhoja, joita ei saanut katkoa. Muualla nauhoja ei ollut, mutta muihin huoneisiin ja pihalle sai mennä korkeintaan kaksi asukasta kerrallaan. Tehtävän lopussa Big Brother juoksutti asukkaita eri huoneisiin, mutta nauhat eivät katkenneet.

Suurinta dramatiikkaa nähtiin, kun Tero sai haavoja kasvoihinsa parranajon yhteydessä. Tero sai päähänpiston ajaa partansa viiksiä lukuun ottamatta. Huonolla partahöylällä näky ei ollut kaunista katseltavaa. Pian parranajo-operaation jälkeen myös Tero sai jättää jäähyväiset nykyisille BB-asukkaille, kun kaikki asukkaat kutsuttiin päiväkirjahuoneeseen.

Vanhojen asukkaiden vierailun jälkeen oli vielä yhden päivätehtävän aika. Asukkaiden tehtävänä on tällä viikolla toteuttaa suoria radiolähetyksiä Radio Novaan ja tänään oli miesten vuoro. Tommi, Jouko ja Markus juonsivat lähetyksen, jonka aiheena oli "Parisuhde ja rakkaus BB-talossa". Erityisesti Markus herkistyi ja puhui kauniisti taloihastus Teasta. Tea punastui ja peitteli kasvojaan Markuksen puhuessa hänestä suorassa lähetyksessä.

Toinen suora radiolähetys meni hyvin ja miehet olivat saaneet apua eilisestä naisten lähetyksestä. Juontajien apuna ollut Radio Novan Ari Hursti kehui miehiä ja totesi heidän tehdään hyvän työn niin sisällöllisesti kuin ajoituksellisestikin. Myös yleisönä lähetystä seuranneet muut asukkaat saivat Arilta kiitoksen.

Itseensä tyytyväiset asukkaat jäivät "mehustelemaan" lähetystä sen päätyttyä. Ainoa, kuka oli hieman kallella kypärin, oli Jonna A., koska hän ei ole saanut tehdä vielä juuri mitään tällä viikolla. Jonna A. kärsii Häädetyn herjasta, jossa hänen on vahdittava muiden asukkaiden kiroilua.

Radio Novan BB-lähetys vielä keskiviikkona ja torstaina klo 20-21! (Nettiradio)

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Kultainen klassikko, päivätehtävä 3: Arvaa aika
Nimeämiskilpailu: Arvaa aika (kausi 2009)
Kultainen klassikko, päivätehtävä 4: Väistely
Viikkotehtävä: Väistely (kausi 2008)
Suorat radiolähetykset jatkuvat

Viikon kulku sivustollamme:
Teija, Iida ja Tea aloittivat suorat radiolähetykset BB-talosta (12.11.2012)
Vanhat viikkotehtävät ja vanhat asukkaat tekevät paluun BB-taloon (12.11.2012)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.