Miehet saivat erivapauksia - naiset kotitöiden tekijöiksi

Uudistettuun Big Brother taloon muutti maanantaina peräti 19 asukasta, joista 15 on naisia ja neljä miehiä. Naisten ylivallan vuoksi Big Brother päätti antaa miehille joitakin erioikeuksia kotitöiden tekemistä koskien.

Avausillan jälkeisenä aamuna asukkaat nousivat ylös hieman väsyneinä, vaikkei ensimmäisenä iltana kovin rankasti juhlittukaan, vaikka myöhäiseksi nukkuminen menikin. Ensimmäisenä iltana kaikki asukkaat eivät päässeet kunnolla juhlimaan, sillä alkoholia oli tarjolla vain osalle asukkaista, joka latisti tunnelmaa ja masensi joidenkin asukkaiden mieliä.

BB-talon uudet asukkaat saivat tavata jo ensimmäisenä iltana talon uuden tuttavuuden, kylpyhuoneessa sijoitetussa akvaariossa asuvan "puhuvan kalan". Aluksi näkymättömissä ollut kala alkoi huudella asukkaita olohuoneesta kylppärin puolelle. Lopulta kala sai kiinnitettyä asukkaiden huomion ja kylppäriin saapuneet asukkaat yllättyivät iloisesti uudesta kaveristaan.

Valitettavasti uusi ystävä ei ollut kaikille niin kiva, sillä heti alkuun kala heitteli muutamia asukkaita kohtaan pieniä tölväisyjä kutsuen heitä mm. silleiksi. Kalalla oli tarjota alkoholia asukkaille, mutta ei kaikille. Kala käski osan asukkaista pois kylppäristä ja antoi jäljelle jääneille juhlajuomaa varastohuoneesta. Alkoholia saaneet pääsivät myös porealtaaseen, joka entisestään masensi kuivin suin jääneitä.

Ensimmäinen aamu valkeni siis väsyneen oloisena BB-talossa. Eriarvoisuus talossa jatkui myöhemmin päivällä, kun BB ilmoitti, ettei miesten tarvitse tehdä kotitöitä. Miesten ei tarvitse esimerkiksi tiskata, laittaa ruokaa, osallistua pöydän kattamiseen ja siivoamiseen ja siivoamiseen yleensäkään. Lisäksi naisten on tarjoiltava miehille ruoka pöytään ja pestävä miesten pyykit.

Miesten etuoikeudet jatkuvat niin kauan kunnes Big Brother toisin määrää. Kovin vahvaa reaktiota uudet säännöt eivät aiheuttaneet. Osa miehistä oli hyvillään, ettei ainakaan tarvitse ruokaa laittaa. Ensimmäiset ruoan laitot ja tiskaukset sujuivat vielä hyvässä hengessä. Talon tiskauspiste on ainakin aluksi pihalla olevassa lavuaarissa, jossa astiat on pestävä. Keittiössä on myös astianpesukone, mutta sen käyttöön ei ole annettu lupaa.

Ensimmäinen päivä on jatkunut talossa varsin rauhallisesti, eikä tapahtumia ole juuri ollut. Ainoastaan Milla on jatkanut salatehtävänsä suorittamista korvanapista BB:ltä saamillaan ohjeilla.

Lue ohjeet miesten etuoikeuksista Subin BB-nettisivuilta

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.