Seitsemän yötä Big Brotheriin: "Sä olet heikoilla hangilla"

Joka vuosi Big Brother tuottaa jonkun hokeman, joka muistetaan vielä vuosia BB-kauden jälkeenkin. Kausi 2007 ei tässä suhteessa ollut poikkeus, mutta tämä hokema ei todellakaan ollut mitenkään suunniteltua ja siitä tuli jopa erään viikkotehtävän nimi.

Lausahdus "Sä olet heikoilla hangilla" kuultiin Akilta eräänä iltana peräti 32 kertaa putkeen, kun hän riiteli Kadin kanssa. Riita koski Kadin käytöstä mm. aiemmassa päivätehtävässä, johon Aki oli hermostunut. Asukkailla oli kyseisenä iltana ollut bileet, jotka tosin Big Brother oli keskeyttänyt hetkeä aiemmin ja käskenyt asukkaat nukkumaan.

Taustaksi Akin käytökseen riidassa kerrottakoon, että Akilla oli diabetes ja hänellä oli tuona iltana päässyt verensokerit tipahtamaan liian alas. Aki ei muistanut seuraavana päivänä riidasta mitään ja kuultuaan siitä, hän oli pahoillaan. Kadi ja Aki sopivat riidan aamulla.

Käytöstään mies selitti, että alkoholi yhdessä alhaisen verensokerin kanssa saattaa aiheuttaa aggressiivista käytöstä, eikä hän jälkeenpäin muista välttämättä mitään. Akin mukaan noin on käynyt joskus myös ulkomaailmassa.


Video © 2007 Sub / MTV Oy

Akin lausahduksen tarina ei kuitenkaan päättynyt tuohon, paitsi, että se jäi varmasti katsojien mieleen, myös tuotanto oli painanut tuon korvan taakse. Olihan Subin web-toimitus ansiokkaasti laskenut Akin lausahduksien määrän riitayönä. Lausahduksesta väännettiin nimittäin myös nimi viikkotehtävälle, Heikoilla hangilla, kun BB-talon pihalla hiihdettiin viikolla yhdeksän. Aki tosin ei enää tuolloin ollut talossa, koska hänet oli poistettu talosta sääntörikkomuksen vuoksi viikolla viisi.

Viikkotehtävässä asukkaiden tehtävä oli hiihtää pihalle rakennetussa radassa 150 km neljän päivän aikana. Big Brother oli tuonut pihalle kasan lunta, jonka asukkaiden piti tehdä radaksi. Asukkaille oli toimitettu armeijan hiihtovarusteet taisteluvöineen.

Aluksi 34 metrin pituisella radalla piti hiihtää yksinään, mutta Big Brother helpotti tehtävää viikon aikana ja lopulta radalla sai hiihtää kolme asukasta kerrallaan. Viikkotehtävä huipentui viimeisenä yönä ennen viikkotehtävän päättymistä, kun Niko N., Sauli ja Jarkko hiihtivät tuntikaupalla rataa ympäri saadakseen viikkotehtävän onnistumaan.

Big Brother julisti viikkotehtävän onnistuneeksi yhdeksännen viikon torstaina, kun asukkaat olivat hiihtäneet 5506 kierrosta (187,2 km), kun 4412 kierrosta (150,0 km) olisi riittänyt. Viikkotehtävää seurasi vielä legendaariset After Ski -bileet, joissa Kadi kaatui ulkotuleen.

Saulin taitelua "Heikoilla hangilla"


Video © 2007 Sub / MTV Oy

Lähteet:

Akin profiili (BB-nettisivut 2007)
Kadin profiili (BB-nettisivut 2007)
Kadi ja Aki nokikkain (BB-nettisivut 22.9.2007)
Ilmaa puhdistettiin (BB-nettisivut 22.9.2007)
Viikkotehtävä: Heikoilla hangilla (BB-nettisivut 2007)
"Kolme päätöntä jätkää vetää" (BB-nettisivut 25.10.2007)
After ski -bileet käynnistyivät! (BB-nettisivut 25.10.2007)

Palaa kauden 2007 uutisiin sivustollamme

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.