Yksi yö Big Brotheriin: Andy oli Julkkis-BB:n todellinen tähti

Kaikkien yllätykseksi viime vuonna Julkkis-Big Brotheriin saatiin houkuteltua muutamaksi viikoksi Andy McCoy. Vaikka Andyn visiitti päättyi ikävissä tunnelmissa, oli mies Julkkis-BB:n suurin tähti ja yksi niistä harvoista todellisista julkkiksista.

Suomen ensimmäistä Julkkis-Big Brotheria odotettiin vuosi sitten kuin kuuta nousevaa. Epäilykset ö-luokan julkkiksista kävivät hyvin pitkälti toteen, kun julkkisasukkaat astelivat BB-taloon syyskuun alkupuolella. Saatiin taloon onneksi muutama oikea julkkis, heidän joukossaan muusikko Andy McCoy.

Andy otti talon haltuun välittömästi astuttuaan ovesta sisään ja hänestä tuli talon keskipiste. Pian Julkkis-BB:n alkamisen jälkeen kävi kuitenkin selväksi, vaikka sitä ei ääneen huudeltukaan, Andy ei tulisi olemaan talossa loppuun saakka. Andylle oli buukattu syksyksi mm. näyttelynsä avajaiset.

Rokkarin taival BB-talossa ei ollut pitkä, mutta sitäkin värikkäämpi. Andy tarjosi paljon unohtumattomia hetkiä ja hänen olemuksessaan huokui särmää enemmän kuin muissa julkkisasukkaissa yhteensä. Suomen Julkkis-BB:n yksi parhaimmista hetkistä tapahtui samana iltana, jonka päätteeksi Andy poistettiin talosta.

Andy oli maalannut hienon taideteoksen Andylle omistettuna päivänä. Illan bileissä Andy tarjosi muille asukkaille ja katsojille hienoja musiikillisia elämyksiä, kun Big Brother oli toimittanut taloon kitaran. Tunnelma meni valitettavasti pilalle, kun Anu Saagim-Ratia ja Claudia Eve sotkivat Andyn tekemää maalausta. Maalaus oli tarkoitus myydä ja siitä saanut varat piti lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Naisten sotkemisesta Andy suuttui, kun sai siitä kuulla Marianne Kalliolta. Andy menetti malttinsa pahanpäiväisesti ja uhkaili Anua ja hänen miestään lyömisellä. Myös tavarat saivat kyytiä, kuten myös makuuhuoneen ovi. Tilanne meni lopulta niin pitkälle, että Big Brotherilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin poistaa Andy talosta väkivaltaisen käytöksen vuoksi.

Tuottaja Mikko Räisänen kommentoi tapahtumia päivän valjettua. Räisäsen mukaan Andyn käytös yhdistettynä kielenkäyttöön olivat riittäviä perusteita miehen poistamiseksi talosta. Tilanne meni jopa niin pahaksi, että tuotanto näki parhaaksi vaimentaa yöllä 24/7-palvelut noin 20 minuutiksi, joka suututti BB-faneja, jotka seurasivat lähetystä yön pikkutunneilla.

Jo ennen tuon illan riitoja Andy oli ilmoittanut luovuttavansa Julkkis-BB:n ulkomaailman kiireidensä vuoksi. Illan oli tarkoitus olla hieno huipennus Andyn taloelämälle, mutta toisin kävi. Andyn temperamentista saatiin enteitä jo aikaisempina iltoina, kun mies raivosi mm. talossa vierailleelle DJ:lle uhkaavasti, mutta tuolloin Andyn ei nähty menevän liian pitkälle.

Alkoholi näytti tuottavan ongelmia Andylle, kun hän kävi aggressiiviseksi. Selvänä ollessaan hän oli hyvin rauhallinen ja hän oli hyvin suosittu asukkaiden keskuudessa, suurelta osin tietysti statuksensa vuoksi. Kaikesta huolimatta Andyn saaminen BB-taloon oli tuotannolta uroteko ja se pelasti edes osan kaudesta, vaikka muuten Suomen ensimmäinen ja todennäköisesti viimeinen Julkkis-Big Brother oli täysi floppi.

Andyn matkaa BB-talossa 2013

Lähteet:

Andyn profiili BB-nettisivuilla 2013
Viimeisenä BB-taloon astui Andy McCoy (BB-nettisivut 3.9.2013)
Andy piti puheen asukkaille – paljasti lähtönsä syyn (BB-nettisivut 11.9.2013)
Andyn musisointi herkisti Mariannen – itkeskeli kesken keikan (BB-nettisivut 11.9.2013)
Andy poistettiin talosta sääntörikkomuksen vuoksi (BB-netttisivut 12.9.2013)
24/7-palvelu on toistaiseksi vaimennettu (BB-nettisivut 12.9.2013)
24/7-palvelu toimii jälleen normaalisti (BB-nettisivut 12.9.2013)
Andy poistettiin talosta sääntörikkomuksen vuoksi – lisätietoa tilanteesta (BB-nettisivut 12.9.2013)

Tutustu myös kausisivustoomme Julkkis-BB:stä vuonna 2013

Aikamatka-juttusarja päättyy tähän. Lue kaikki juttusarjan jutut täältä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.