Asukkaat juhlivat Pride-päivää puhein ja kulkuein

Pride-kulkue BB-mökin pihalla. Kuva: © Nelonen Media.
Pride-kulkue BB-mökin pihalla. Kuva: © Nelonen Media.

Lauantaina BB-talossa vietettiin Pride-päivää Helsinki Priden hengessä. Pride-päivää vietettiin BB-talossa ja BB-mökissä, jotka saivat samat ohjeet päivän viettämiseksi.

Tänään on vietetty Helsinki Pride-viikon päätöspäivää ja Big Brother osallistui tähän omalla tavallaan. Asukkaat saivat laatia ohjelman BB:n Pride-päiväksi.

Big Brother lähetti postia taloon ja mökille, jossa kerrottiin, että asukkaat juhlivat tänään Pridea. Päivän kunniaksi asukkaat saivat järjestää työpajan asuja, kylttejä ja voimaannuttavaa voimalausetta varten. Näiden lisäksi päivän ohjelmaan kuului luentosarja aiheesta "Olen ylpeä itsestäni ja identiteetistäni" ja Pride-kulkue.

Kun tehtävänanto annettiin mökkiin, jossa Pride-päivä otettiin innolla vastaan lukuun ottamatta Samia. Sami kritisoi, että hän joutuu tekemään jotain, mikä on hänen arvojensa vastaista. Hän kuitenkin sanoi osallistuvansa tiimin puolesta. Sami kuitenkin piristyi päivän mittaan ja oli tunnelmassa mukana jonkin ajan kuluttua.

Talossa ei ollut vastarintaa Prideä kohtaan. Asukkaita arvelutti Minnan suhtautuminen tapahtumaan, eikä Minnakaan oikein tiennyt miten suhtautua asiaan. Minna ajatteli Pridea enemmän kulttuurijuttuna. Muutenkaan ei ole tottunut hihhulointeihin uskonnollisissakaan asioissa, suntiona ulkomaailmassa työskentelevä Minna sanoi.

Asukkaille toimitettiin tarvikkeita ja vaatteita päivätehtävää varten. Asukkaat pukeutuivat värikkäisiin vaatteisiin ja osalle löytyi peruukkikin. Päivätehtävään liittyvissä työpajoissa asukkaat suunnittelivat kyltit, joita käytettiin kulkueessa. Kylteissä ei saanut käyttää kirjaimia ja numeroita. Asukkaat järjestivät kulkueen aina, kun BB soitti musiikkia.

Luentosarjassa kuultiin talon puolella tunteikkaita puheita. Minnan puhe herkisti kuulijat, kun hän puhui kaikkien oikeudesta tasavertaisiin oikeuksiin ja kuinka me Suomessa ollaan onnekkaita, kun kaikki saavat olla mitä haluavat.

Sinille puheen pitäminen oli vaikeaa, koska aihe oli hänelle arka. Sini puhui omasta taustastaan, kuinka on selvinnyt, vaikka hänellä on ollut pitkään synkkiä ajatuksia ja on ollut vaikea hyväksyä omaa erilaisuuttaan lukihäiriön ja ADHD:n kanssa. On ylpeä, että on selvinnyt vaikeista hetkistä Sini voi nyt paremmin kuin koskaan.

Myös muut asukkaat kävivät ylpeydenaiheitaan läpi, joita oli Timon eläinrakkaus, Joelin oppiminen omista virheistään, Sasan positiivisuus, Ella ja Kati uskaltaavat olla juuri sitä mitä haluavat ja Arttu oli yleisesti ylpeä itsestään. Kaiken kaikkiaan luentosarja herätti tunteita pintaan, joka poiki jälkikeskustelun aiheista olohuoneen sohvalla.

Mökillä luentosarjan pitäminen meni viime hetkille ja Big Brother joutui muistuttamaan siitä kuulutuksella. Sami totesi puheessaan, että ihminen saa identiteettinsä syntyessään ja hänellä se on Pohjois-Karjalasta. Hän uskaltaa sanoa suoraselkäisesti, kuka hän on.

Roope kertoi, ettei hänellä ole aina ollut helppoa, mutta hän kantaa sateenkaarilippua ylpeästi. Hän on onnellinen, että Suomessa saa olla mitä haluaa. Muista mökin asukkaista Paula on ylpeä oululainen, joka kannattaa yksilönvapauksia ja myös muut asukkaat tuovat esiin puheissaan, että he ovat ylpeitä itsestään.

Puheiden jälkeen asukkaat saivat juhlatarjoilut Big Brotherilta, johon kuului pikkupurtavaa ja alkoholillista ja alkoholitonta kuohujuomaa. Asukkaat kilistelivät hyvässä yhteisymmärryksessä sekä talossa että mökillä. Saminkin asenne parantui merkittävästi päivän mittaan, josta hän sai kiitosta muilta asukkailta.

Lauantai-iltaa vietettiin BB-talossa iloisissa merkeissä molemmissa ryhmissä.


Tulosta   Sähköposti