Brittien X Factor syrjäytti Big Brotherin Subin katsojaennätysten piikkipaikalta

Viime aikoina Suomen villinneen Saara Aallon ja Britannian X Factorin livelähetykset siivittivät Subin uuteen katsojaennätykseen finaaliviikonloppuna. Sub ylitti kahdella finaalilähetyksellään ensimmäistä kertaa miljoonan keskikatsojamäärän rajan. Samalla Big Brother menetti paikkansa Subin kautta aikojen katsotuimpana ohjelmana.

Britannian X Factorin finaaliin päässyt Saara Aalto keräsi Subille seuraamaan lauantain finaalilähetystä keskimäärin 1 036 000 katsojaa ja sunnuntain superfinaalia peräti 1 324 000 katsojaa keskimäärin, kertoo Finnpanel. Finaalilähetysten katsojaluvut rikkoivat komeasti Subin katsojaennätykset ja ne ylittivät ensi kertaa miljoonan keskikatsojan rajan kanavan historiassa. Aikaisempaa ennätystä piti hallussaan vuonna 2013 Julkkis-Big Brotherin Kickoff 817 000* keskikatsojamäärällä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa Twiitin tästä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa Twiitin tästä.

Jo ennen finaaleja X Factorin suorat semifinaalilähetys ja sen tuloslähetys keräsivät Subille yli 500 000 katsojaa keskimäärin. Ennen tämän vuoden X Factoria Subilla ei ole nähty ihmeempiä katsojapiikkejä. Suomen Big Brotherin päätyttyä Subilla 2014, kanavan katsojaluvut tippuivat, vaikka viimeisten BB-kausien katsojalukemat eivät mitään ihmeellisiä muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta olleetkaan.

Sub kiinnostui X Factorista, kun Saara Aalto alkoi menestyä sarjassa ja kanava tavoitteli koko syksyn suoria lähetyksiä. Subin kanavapäällikkö Lauri Ogawa totesi Markkinointi & Mainonta -lehden haastattelussa, että Britanniassa ohjelmaa televisioiva ITV suostui lopulta Subin pyyntöön ja Sub pääsi näyttämään semifinaali- ja finaaliviikonloput suorina lähetyksinä. Saara Aalto sijoittui Brittien X Factorissa toiseksi Matt Terryn voitettua katsojaäänestyksen. Suomesta käsin ei pystynyt osallistumaan äänestyksiin.

Kymmenen kautta Subilla nähty Suomen Big Brother on ollut tauolla vuoden 2014 jälkeen, eikä ohjelma näytä olevan palaamassa ainakaan lähiaikoina.

Lähteet:
Subin katsotuimmat ohjelmat top-20, viikko 48/2016 (Finnpanel, TV-mittaritutkimus)
Finnpanelin Twitter-sivut
Sub hamusi X Factorin liveoikeuksia koko syksyn - "Olemme superiloisia sekä Saara Aallon puolesta että kaupallisesti" (Markkinointi & Mainonta 5.12.2016)

Tutustu Suomen Big Brotherin katsojalukutilastoihin sivustollamme*:
Tilasto: Suomen Big Brotherin katsojaluvut 2005-2014 (15.6.2015)
Tilasto: Big Brotherin Pääohjelman katsojalukuja (1.9.2015)
Tilasto: BB Extran katsojalukuja (4.9.2015)
Tilasto: Big Brother Talk Show'n katsojalukuja (8.9.2015)
Tilasto: Big Brotherin erikoisohjelmien katsojalukuja (11.9.2015)

Lue myös:
Näin katsojalukuvertailut koottiin (1.9.2015)
Big Brother teki Subin isoksi (15.9.2015)

* = Keskikatsojamäärässä on mukana 7 vrk:n katselu, jossa mukana on myös siirretty katselu (mm. tallenteet ja netti-tv). Sivutollamme X Factorin kohdalla ja BB-ohjelmissa yllä olevissa linkeissä on tilastoitu ainoastaan esityspäivän keskikatsojamäärä, joka esim. 2013 Julkkis-BB:n kohdalla oli 793 000 katsojaa keskimäärin. Finnpanel käyttää myöhemmin julkaistuissa katsojaluvuissa tuota 7 vrk:n katsojamäärän lukemaa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.