Nelosen syksy täyttyy tutuista suosikeista ja kanavanvaihtajista – Big Brother puuttuu joukosta

Temptation Island Suomea juontava Sami Kuronen vieraili BB-talossa syksyllä 2022. Kuva: © Nelonen Media.
Temptation Island Suomea juontava Sami Kuronen vieraili BB-talossa syksyllä 2022. Kuva: © Nelonen Media.

Kesän kynnyksellä nähtiin tuttuun tapaan Nelonen Median ensi syksyn ohjelmiston julkistus. Odotettu tieto Big Brotherin puuttumisesta syysohjelmistosta vahvistui, eikä Isoveljen paluusta myöhemminkään ole mitään tietoa.

Nelonen Media tiedotti tällä viikolla syksyn 2024 ohjelmistostaan. Yllättävää ei ollut, että Big Brother ei ollut ohjelmajulkistusten joukossa. Tietoa osasi odottaa, sillä asukashaku olisi pitänyt järjestää keväällä, mikäli syksyllä olisi taviskausi ollut suunnitelmissa.

Big Brotherin sijaan Nelosen syksyssä nähdään kärkiohjelmistona pitkälti tuttuja suosikkeja, kuten esimerkiksi toiselle kaudelle eteneviä Amazing Race Suomi ja Petolliset, jotka viime syksynä keräsivät kehuja ja kiinnostivat katsojia.

Myös ohjelmaostoksilla käytiin, sillä Nelonen nappasi syysohjelmistoonsa MTV:ltä Lego Masters Suomen ja Kari "Kape" Aihisen, jonka Kaappaus keittiössä vaihtaa Nelosella nimekseen Kapen keittiökaappaus. Lego Masters Suomea Nelosella juontaa Christoffer Strandberg, joka jatkaa myös Petollisten juontajana.

Pidempään Nelosen ohjelmistossa olleista syksyllä ruudussa jatkavat myös mm. Temptation Island Suomi, Haluatko miljonääriksi, Vain elämää ja Huutokauppakeisari. Syksyn ohjelmistoon kuuluu myös tähän aikaan hyvin sopivia talouteen liittyviä realityjä kuten Raharemontti ja Rikkaat ja rahattomat sekä laaja kattaus Ruudun ja Elisa Viihteen alkuperäissarjoja.

Big Brotherin ystäville syksy on jo toinen perättäinen, kun sen kausi jää väliin. Edes julkkiskautta ei tarjota tähän väliin. Nelonen Media on toistaiseksi kuopannut BB:n, eikä sen tulevaisuudesta ole uutta tietoa. Viimeksi Nelonen kommentoi Big Brotherin kohtaloa noin vuosi sitten, kun kanava ilmoitti pudottavansa ohjelman viime vuoden syysohjelmistosta.

Myöskään muut kanavatoimijat eivät ole poimineet Big Brotheria ohjelmistoonsa, joten ainakin vuosi jouduttaneen odottamaan, onko 2025 ”se” vuosi. Edellisen kerran Suomen Big Brother oli pidemmällä tauolla vuodet 2015-2018, kun MTV luopui Big Brotherin esittämisestä SUB-kanavalla.

Lähde: Nelonen Median tiedote syysohjelmistosta 2024

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.