Trulli palaa Team Lotuksen rattiin Unkarissa

Team Lotuksen tallipäällikkö Tony Fernandes vahvisti keskiviikkona, että Jarno Trulli ajaa toista Team Lotuksen autoa tulevana viikonloppuna Unkarin GP:ssä. Trulli oli sivussa Saksan viikonlopun ajan Karun Chandhokin korvattua italialaisen.

Trulli palaa siis Heikki Kovalaisen tallitoveriksi Hungaroringin radalla. Trullin kausi on ollut vaikea autoon liittyvien ongelmien vuoksi ja motivaationkin kanssa on näyttänyt olleen vaikeaa. Erityisesti Trullille päänvaivaa on aiheuttanut ohjaustehostin, johon Fernandesin mukaan saadaan uudistus täksi viikonlopuksi.

Hyllytyksestään Saksan GP:ssä Trullin tuntui olevan enemmän iloinen kuin pahoillaan. F1-asiantuntija Mika Salo epäili Ilta-Sanomien kolumnissaan tällä viikolla, että mahdollisesti Trullille oli maksettu suurehko summa rahaa joltakin taholta, jotta hän suostuisi jättämään Saksan GP:n väliin. Virallista vahvistusta Salon spekuloinnille ei luonnollisesti ole annettu.

Chandhok ajoi Saksan GP:n suurin piirtein niin kuin sopi odottaa. Kovalainen pesi kokemattoman tallitoverinsa selkeästi, vaikka aika-ajoissa ero ei vielä ollut massiivinen Kovalaisen ajovirheestä johtuen. Kisassa Kovalainen jätti intialaisen peräti kahden kierroksen päähän. Luultavasti Chandhokille tulee mahdollisuus ajaa tällä kaudella ainakin toinen osakilpailu, todennäköisesti Intian GP lokakuussa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa näilä sivuilla Formula 1:ä. Formula 1 -fanisivut keskittyvät kisojen tuloksiin ja tilastoihin sekä blogipohdintoihin F1-maailman tapahtumista. Blogikirjoituksia julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti ja kisojen tulosseuranta aina kisaviikonloppuisin.