GP-ennakko: Kiina

Malesian kisavaatteet on kaiketi kuivattu ja autot kiilloitettu, kun F1 palaa kolmen viikon tauolta. Aasian kaukokiertue jatkuu Kiinassa Fernando Alonson johtaessa yllättäen MM-sarjaa.

Vajaat kolme viikkoa sitten Alonso nousi Malesian GP:n voittoon sääolosuhteiden, onnistuneen taktiikan ja onnen vuoksi. Alonso ja Ferrari olivat kuitenkin realistisia suorituksensa suhteen. He tunnustivat, että normaalioloissa Ferrarin vauhti ei riitä, eikä voitto tarkoita oikeasti, että kaikki ongelmat olisi taikaiskusta ratkaistu.

Kolmen viikon tauon aikana tallit ovat työskennelleet kovasti tuodakseen uusia osia autoihin. Kahdessa ensimmäisessä kisassa ajettiin käytännössä samoilla autoilla, joten nyt varmasti nähdään paljon uutta.

Erityisen mielenkiinnolla odotetaan viimevuotisen mestaritallin, Red Bullin, kauden jatkumista. Red Bull sai huomata Australiassa ja Malesiassa olevansa haastajan asemassa. Uusi auto ei kulkenut Sebastian Vettelin käsissä entiseen malliin ja Malesiassa oli jopa hermostumista havaittavissa. Odotettua heikompaa kauden avausta on selitetty sillä, että Red Bull toi uusimman kehitysversion autostaan radalle niin myöhään, ettei sitä ehditty kunnolla hioa ennen kauden alkua.

Red Bull onkin ottamassa askeleita taaksepäin. Kiinan GP:n alla on uutisoitu, että perjantain harjoituksissa Vettel ajaisi vanhalla pakoputkiversiolla varustetulla autolla. Talli haluaa vertailla vanhaa ja uutta versiota, sillä Mark Webber ajaa perjantaina uudella versiolla. Vasta perjantain jälkeen Red Bull tekee päätöksen, millä versiolla he jatkavat viikonlopun loppuun.

Kimi Räikkösen paluu on ollut ilahduttava. Räikkönen on osoittanut olevansa heti hyvässä vauhdissa, vaikka vastoinkäymisiäkin on mukaan sattunut. Moni pystyy varmasti yhtymään Räikkösen ja Lotuksen toiveeseen normaalista viikonlopusta, jolloin nähtäisiin Lotuksen todellinen vauhti. Tähän mennessä on näyttänyt, että Lotus taistelee aika-ajoissa lähtöruudukon kärkisijoista ja kisoissa palkintopallisijoista.

McLarenilla Malesiasta poistuttiin tuloksellisesti pettyneinä, mutta vauhdillisesti he ovat sarjan parhaita kuivalla kelillä. Molemmilla kuljettajilla on jäänyt alkukaudesta hampaankoloon. Lewis Hamilton ei ole pystynyt hyödyntämään kumpaakaan ajamaansa paalupaikkaa ja Jenson Button hölmöili Malesiassa kolaroituaan Narain Karthikeyanin kanssa. Hamiltonin urakkaa tosin vaikeuttaa hänen saamansa viiden lähtöruudun rangaistus vaihdelaatikon vaihtamisen vuoksi. McLaren vaihtoi vaihdelaatikon varotoimenpiteenä Kiinan GP-viikonlopun alla.

Kiinan GP:n jälkeen saattaa olla jopa neljän viikon tauko, sillä viikon päästä ajettava Bahrainin GP on jälleen vaakalaudalla. Bahranin huonon turvallisuustilanteen vuoksi kisa saattaa jäädä ajamatta jo toista vuotta peräkkäin.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: