GP-ennakko: Malesia

Vain muutama päivä on vierähtänyt kauden avauksesta ja ollaan tositoimissa jo seuraavassa paikassa. Kauden toinen MM-osakilpailun käydään Malesiassa, jossa on tunnetusti kuumaa ja kosteaa, eivätkä rankat sadekuurotkaan ole tuntematon käsite.

Muutamat kuljettajat ja tallit olivat erittäin tyytyväisiä siitä, että seuraava osakilpailu on jo näin pian, niin pääsee nopeasti kuittaamaan Australian pettymykset. Yksi tällaisista on Lewis Hamilton, joka oli pettynyt Australian kolmannesta sijasta. Hamiltonin mukaan hänen huonon lähtönsä ongelmat on selvitetty ja britti voi lähteä Malesiaan helpottunein mielin. Hamilton janoaa revanssia tosissaan.

Myös Kimi Räikkönen on varmasti iloinen "uudesta mahdollisuudesta". Australiassa viikonloppu meni pieleen epäonnistuneeseen aika-ajoon. Lotuksen potentiaali on ainakin alkukaudesta erittäin hyvä ja Räikkönen odottaa innolla Malesian viikonloppua. Suunnitelmia tosin saattaa sotkea Malesian arvaamaton trooppinen sää, joka sisältää usein rankkoja sadekuuroja. Räikkönen ei ole kovin paljon tutustunut Pirellin sadekelin renkaisiin, mutta tulevana viikonloppuna tähän on hyvä mahdollisuus, jos sataa paljon.

Malesiassa mennään täysin toisen tyyppiselle radalle, mikä Australiassa oli. Sepangin radalla on pitkiä suoria ja nopeita mutkia. Mikäli autosta löytyy suoranopeutta, on Malesiassa mahdollisuus ohittaa. Erityisen pitkiä suoria Sepangin radalla ovat lähtösuora ja ns. takasuora, joka on ennen kierroksen viimeistä mutkaa. Rankkasateet saattavat vaikeuttaa viikonlopun läpiviemistä ja sateen riski kasvaa yleensä alkuiltasta. Tämän vuoksi Malesiassa ei haluttaisi järjestää F1-pomo Bernie Eccelestonen toiveiden vastaisesti iltakilpailua. Toinen syy iltakilpailun puutteeseen on yksinkertaisesti se, ettei rataa ole valaistu.

Australian GP osoitti, että kaudesta näyttäisi tulevan mielenkiintoinen. Pakka on osittain alkukauden tyyliin hieman sekaisin. F1-fanina toivoisi, että pakka pysyisi sekaisena mahdollisimman pitkään, sillä viime vuoden kaltaista Red Bullin ja Sebastian Vettelin voitonmarssia ei tarvitsisi nähdä. Tällä hetkellä Red Bull on haastajan asemassa ja McLaren on paras talli. Muuttuuko asetelmat Sepangin radalla, jonne Red Bullin pitäisi nopeiden mutkien ansiosta sopia Australiaa paremmin?


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: