GP-ennakko: Belgia 2009

Yksi F1-sarjan parhaista radoista, ellei paras on ohjelmassa tulevana viikonloppuna. Belgian Spata pidetään todellisena kuskin ratana ja lisäksi saa Ardennien vuoriston tuntumassa aiheuttaa omat päänvaivansa.

Sarjan pisin kilparata on lähes kaikkien kuljettajien ja fanien suosikki. Kyseessä on vanhan ajan kilparata monine haasteineen. Spa kuuluu sarjan legendaarisiin ratoihin yhdessä Silverstonen, Monzan ja Monacon kanssa.

Spa on myös Kimi Räikkösen lempiratoja. Kuin siitä osoituksena, Räikkönen on voittanut Spassa kolmesti 2004, 2005 ja 2007, joista kaksi ensimmäistä McLarenin ratissa ja viimeisimmän Ferrarilla. Tällä kaudella voiton odottaminen on ylioptimistista, mutta yhdessä Ferrarin kehittyneen kilpailukyvyn kanssa Räikkösellä on hyvä mahdollisuus lähteä saalistamaan Belgiasta kolmatta perättäistä palkintopallisijaa.

Myös McLaren on noussut jälleen menestyjien kastiin. Tämä tekee Lewis Hamiltonista yhden ensi sunnuntain voittajasuosikeista. Monet ovatkin sitä mieltä, että voittotaistelu käydään nimenomaan Räikkösen ja Hamiltonin kesken. Jenson Buttonin käyrä on ollut jo pitkään alaspäin, eikä Red Bull -kaksikonkaan uskota haastavan maailmanmestareita. Rubens Barrichello on lievä arvoitus, kun hän sai itseluottamusta viime sunnuntain Euroopan GP:n voitosta.

Belgiassa puhuttaa aina sää. Lähes joka kerta, kun Spassa on ajettu, on vesisade vieraillut rata-alueella jossain vaiheessa viikonloppua. Säätila voi vaihtua vuoristo-olosuhteista johtuen hyvinkin nopeasti ja tämä vaatiin tallien taktiikkaosastoilta paljon. Arpapeliksi mennessään myös tuurin merkitys korostuu, jos taktiikat osuvat oikein kohdalleen.

Span kisaan vaikuttaa myös ratakierroksen pituus, joka on sarjan pisin. Taktiikoiden osalta tämä saattaa tarkoittaa pelin menettämistä toden teolla, jos ei pääse ajoissa varikolle. Esimerkiksi väärillä renkailla seitsemän kilometrin kierroksen ajaminen kestää tuskastuttavan kauan ja siinä voidaan menettää peli täydellisesti.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: