Mestaruustaistelun välianalyysi

Britannian GP:n jälkeen mestaruustaistelu tiivistyi ehkä hieman yllättäen Brawnin alisuoritettua ja Red Bullin pystyttyä huikeaan vauhtiin. Ehkä tätä kautta ei olekaan vielä "taputeltu".

Monet - minä mukaan lukien - olivat jo valmiit ojentamaan mestaruuspokaalin Jenson Buttonille jo toukokuussa. Britin voittokulku näytti päättymättömältä, niin varma yhdistelmä olivat Brawnin auto ja Button. Silverstonessa menestyskulkuun saatiin kuitenkin kupru, kun Sebastian Vettel ajoi näytöstyyliin kauden kahdeksannen osakilpailun voittoon. Vettel on ainoa mies, joka on ottanut tällä kaudella voittoja Buttonin lisäksi, sillä sama mies oli ykkönen myös Kiinan GP:ssä.

Buttonilla on kyllä varaa Silverstonen kaltaiseen tulokseen vankan johtoasemansa takia. Edelliskisassa saavutettu kolmas sija on mestaruuden kannalta kelvollinen suoritus, mutta aikaisempiin kisoihin nähden vaatimaton. Tasainen pisteidenkeruu on tässä vaiheessa kautta tärkeää, joten välttämättä joka kisaa ei kannata lähteä suurella riskillä voittamaan. Kaikki muut paitsi nollatulokset ovat hyviä suorituksia Buttonille tällä hetkellä.

Yksi nollatulos, keskeytys tai pisteiden ulkopuolelle jääminen muuttaisi tilannetta ratkaisevasti. Näyttää vahvasti siltä, että Vettel on Buttonin tallitoveri Rubens Barrichellon ohella ainoa, jolla on edes teoreettiset mahdollisuudet haastaa Button. Ilman Buttonin epäonnea tai ajovirhettä takaa-ajajilla tulee olemaan vaikeaa, sillä piste-eron kiriminen puhtaasti ajamalla on todella hidasta. Mutta parhammillekin voi tulla virheitä ja tilanne saattaa kääntyä täysin päälaelleen. Paras esimerkki on nähtävissä tämän kauden MM-rallissa, kun alkukaudesta voitosta voittoon ajanut Sébastien Loeb on joutunut nyt takaa-ajajaksi Mikko Hirvosen siirryttyä MM-johtoon.

Takaa-ajajista Vettel on ehdottomasti vakavin uhka Buttonille. Red Bull on saanut autonsa todella hyväksi, kiitos suunnittelijavelho Adrian Neweyn. Auto on vähintään tasaisen hyvä kaikilla radoilla, mutta joillakin radoilla, kuten Silverstonessa täysin ilmiömäinen. Vettel on puolestaan loistava nuori kuljettaja, jolla on varmasti menestyksekäs tulevaisuus edessään, vaikkei tällä kaudella mestaruus vielä tulisikaan.

Nuoruuden innolla Vettel ajaa kovaa aina kun on tarvis, oli sitten kyse kilpailusta tai aika-ajoista. Toki virheitäkin välillä sattuu, kuten kävi esimerkiksi Turkin GP:n ensimmäisellä kierroksella, mutta ne voidaan pistää tällä hetkellä puhtaasti oppirahojen maksamiseksi. Kokemuksen kertyessä ns. helpot virheet karsiutuvat, jolloin Vettelistä tulee taistelemaan kisan kun kisan voitosta. Sateella Vettel on suorastaan maaginen ja ennen Silverstonea hän olikin ottanut molemmat voittonsa urallaan sadekelillä. Voitto normaalioloissa olikin hyvä asia Vettelille, sillä se osoitti, että hän pystyy normaalissa kisassa ajamaan voittoon, eikä hänen tarvitse selitellä olosuhteiden vaikutusta tulokseen. Sateella kuitenkin myös tuurilla on taktikoinnin osumisen suhteen tavallista suurempi merkitys.

Barrichellon mestaruusmahdollisuuksiin en oikein usko. Kokenut brassi on paljon virhealttiimpi kuin tallitoveri Button. Lisäksi Barrichellolla tuntuu puuttuvan se viimeinen sykäys, joka mestarilta vaaditaan. Ainoa superominaisuus, joka Barrichellolta löytyy, on loistavat sadekelin kyvyt. Tämä yhdistettynä Ross Brawnin oivaltaviin taktiikoihin antaa pienen oljenkorren Barrichellolle mestaruustaistossa. Tämä tietysti sillä edellytyksellä, että vesikelejä riittää.

Barrichellon mestaruutta vastaan puhuu ajautuminen Brawn GP -tallissa kakkoskuskin asemaan. Tietenkään tätä ei Brawn tai Barrichello myönnä, mutta kaikki merkit ovat ilmassa. Kaikki tunnutaan pedattavan Buttonille. Hän saa parhaat taktiikat ja niitä muutetaan tarvittaessa, jos se näyttää hänen kannaltaan hyvältä. Samalla Barrichello jätetään huonommalle taktiikalle, kuten kävi Espanjan GP:ssä. Samoin, jos Button ei saa säätöjä kohdalleen, voi niitä kopioida tallitoverilta ja voittaa kenties kisa. Näinkin on käynyt tällä kaudella.

Buttonin asema mestaruuden kannalta näyttää hyvältä. Vettel on kuitenkin antanut myrskyvaroituksensa, eikä Brawn-tallilla tai Buttonilla ole varaa levätä laakereillaan. Kehitystyön on mentävä koko ajan eteenpäin, eikä ajovirheisiin ole varaa. Nyt on kisojen välissä kuitenkin meneillään kolmen viikon tauko ja asetelmat selviävät ensimmäisen kerran ensi viikon perjantaina. Onko Brawn GP noussut Britannian GP:n notkahduksestaan, vai jatkaako Red Bull kipuamistaan ylöspäin?

Saksan GP-viikonloppu on vuorossa 10. - 12.7.2009.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: