Kausi 2008

Tuotannon taso TV-lähetyksissä ja Live-palveluissa

BB-kauden arviointisarjan viimeisessä osassa käsittelemme kauden aikana nähtyjä BB-lähetyksiä sekä niiden ohessa tarjottuja lisäpalveluita. Tuttuun tapaan BB:tä välitettiin useissa eri jakeluteissä ja niiden kautta saatiin nähdä monentasoista palvelua.

Big Brother näkyi tänä vuonna Subilla, kaapelissa, Netti-tv:ssä ja antenniverkossa. Tältäkin osast...

Asukkaat arvioitavina

Kuluneen kauden BB-arvioinneissa on vuorossa arviot jokaisesta BB-asukkaasta kaudella 2008. Talossa nähtiin kaikkiaan 22 asukasta, joista voittajaksi nousi tamperelainen Anniina. Näiden lisäksi talossa vieraili asukasvaihdossa käynyt Munya.

Tässä ovat toimituksemme asukasarviot talosta poistumisjärjestyksessä. Nimen perään sulkeisiin on merkitty asu...

Neljäs kausi saatiin päätökseen

Sunnuntaina saatiin Suomen Big Brother jo neljättä kertaa päätökseensä. Kauteen mahtui paljon hyvää, mutta myös huonoa. Kaikkiaan kausi jäi kuitenkin plussan puolelle.

Anniinan voittoon päättynyt neljäs BB-kausi ei yltänyt loistavan kakkoskauden tasolla, mutta löi heikohkon viime kauden. Vertailua ykköskauteen on vaikea tehdä, koska en seurannut sit...

Finaaliodotuksia: Onnistuuko vai ei?

Sunnuntaina on vuorossa Suomen BB-historian neljäs BB-Finaali. Viime vuonna joutui pettymään Finaalin toteutukseen. Miten käy tänä vuonna? Ennusmerkit eivät ainakaan ole kovinkaan hyvät.

Finaalilähetys on tärkeä lähetys, jossa kruunataan kauden BB-voittaja. Monella se saattaa määrittää, millaisen maun koko kausi katsojan suuhun jättää. Jos Finaali o...

Kuka voittaa?

Viimeinen viikko jäljellä, voittaja ratkeaa sunnuntaina. Se on nyt pelin henki. Neljä asukasta on enää talossa, jossa on nähty kauden aikana yhteensä 22 asukasta ja 13 alkuperäisestä talossa on enää kaksi asukasta.

Pitkä aika on kulunut siitä, kun 13 ensimmäistä asukasta asettui Espoon Kivenlahdessa sijaitsevaan Big Brother -taloon elokuun lopussa....

Puukkoa, puukkoa, puukkoa

Kenties kaikkien aikojen erikoisin viikkotehtävä on nähty tällä viikolla. Asukkaille on näytetty reaaliaikaisia äänestystilanteita sekä videoklippejä kauden varrelta. Nuo ovat aiheuttaneet mielenkiintoisia tunnereaktioita talossa ja ajoittain asukkaiden kiristyneitä välejä.

Tämän viikon viikkotehtävää mainostettiin sellaiseksi, jota ei ole nähty min...

Teron ja Tuulin BB-romanssi

Teron ja Tuulin suhteesta - anteeksi jutusta - on riittänyt paljon puhetta. Tapahtumia myrskyisässä jutussa on siis riittänyt, kun pari on ollut yhdessä, erossa, yhdessä, erossa ja jälleen yhdessä. Vaikea ottaa selvää, mihin suuntaan seuraavaksi mennään.

Tapaus Tero & Tuuli on mielenkiintoinen. Mielenkiintoa siitä ei ole puuttunut, koska ikinä e...

Liian myöhään

Tällä viikolla BB-talon häätöovi on käynyt tiuhaan, kun peräti kolme uutta asukasta on muuttanut taloon. Pakkaa on saatu sekaisin, mutta onko järkevää ottaa tässä vaiheessa uusia asukkaita, kun kautta on enää alle neljä viikkoa jäljellä?

Taloon saatiin Mr. Finland -kilpailija Alex, jonkin sortin salarakas Henna ja kaiketi ihan tavis Jarmo. Etenkin...

Elämä asukasvaihdon jälkeen

Asukasvaihto oli onnistunut käänne, mutta sen jälkeen palaa arki myös BB-taloon. On taas totuteltava pelkästään suomalaisasukkaisiin ja normaaliin rutiineihin ilman asukkaiden ja BB:n vieraanvaraisuutta.

Viime viikko oli hyvin tapahtumarikas ja alkoholipitoinen, josta paljon voidaan pistää suomalaisten vieraanvaraisuuden piikkiin. Noin "kosteaa" v...

Tuotanto ylitti itsensä!

Suomen Big Brother -tuotantoa kritisoidaan säännöllisesti eri puolilla välillä varsin kovin sanankääntein. Viimeisimmän kääteen, eli asukasvaihdon ansiosta on tällä kertaa kiitosten aika.

Olen itsekin syyllistynyt tuotannon kritisoimiseen. Syynä tähän on yksinkertaisesti ollut yllätyksettömät ratkaisut, mielikuvituksen puute ja käänteiden ylihype...

Talon henki

Negatiivisuus tuntuu olevan tämän kauden hallitseva teema tuotannon virallisen teeman lisäksi. Kaikenlainen selän takana puhuminen, joidenkin asukkaiden piikittely ja jopa kiusaaminen sekä yleinen negailu on lähes varastanut show'n.

Ilmapiiri on tällä kaudella ollut täysin erilainen aikaisempiin kausiin verrattuna. Hyvää yhteishenkeä ei ole nähty ku...

Ade - tuotannon suosikki?

Tuotantotiimin editointi ja etenkin yhden asukkaan esittäminen päiväkoosteissa on herättänyt närää keskustelupalstoilla. Kyse on Andreaksesta, jonka suosimisessa ollaan menty uusiin sfääreihin keskiviikon lähetyksen perusteella.

Se kuva, mikä Andreaksesta on esitetty koosteissa läpi kauden on ollut varsin siloiteltu kuva. Silloin, kun "läyhääminen"...

Säännöistä ja niiden tulkinnasta

Sääntörikkomukset ovat olleet viime aikojen suurimmista puheenaiheista BB:ssä. Isoveli puuttui asukkaiden sääntörikkeisiin kovalla kädellä, mutta täysin tyytyväinen tähänkään ei voi olla.

Ensinnäkin, sääntörikkomuksiin reagoitiin liian myöhään. Vasta, kun tilanne oli äitynyt todella pahaksi, alettiin asukkaita rankaisemaan. Jos aiemmin olisi rankais...

Uusien asukkaiden myllerrys

Viime sunnuntaina taloon saatiin täydennystä neljän uuden asukkaan muodossa. Valitettavasti tällä kertaa uudet tulokkaat vaikuttavat ainakin ensimmäisten päivien osalta vaisummilta kuin useimmat aikaisemmilla kausilla kesken kauden tulleet asukkaat.

Alkuperäinen asukaskatras oli mielestäni hyvä kombinaatio kaiken kaikkiaan. Persoonia on jäänyt talo...

Tylsät ajat edessä?

Vauhdikkaasti käyntiin lähtenyt BB-kausi on seestynyt viimeisen kuluneen viikon aikana. Railakkaat bileet on pidetty, kaksi häätötwistiä käytetty ja sponsorit ovat älähtäneet. Ei kai tämä ollut tässä?

Ensimmäinen viikko näytti, että tästä voisi tulla huikea kausi. Toisella viikolla tahti hiljeni ainakin osittain sponsorien äänenpainojen takia. Kaikk...

Erittäin lupaava alku - päivitetty 28.08.2008, 17:12

Ennen Big Brotherin alkua oli pelkoa talosta, asukkaista ja Kickoffista. Nyt, kun ensimmäiset tv-lähetykset on nähty ja asukkaiden elämää on saanut seurata 24/7:stä puolitoista vuorokautta, ei toistaiseksi ole joutunut pettymään.

Talo osoittautui todellakin muuttuneeksi lähes täysin ja se näytti hienolta. BB-talo on nyt kaksikerroksinen ja yl...

Kohta se alkaa!

Jännitys tiivistyy. Odotus on sietämätöntä. H-hetki lähestyy koko ajan. Alkaisi jo!

Tolkuton fraasien määrä kertoo Big Brotherin alkamisen lähestymisestä. Tänään klo 17 jälkeen uudet asukkaat astuvat taloon ja odotukset ovat korkeammalla kuin kenties koskaan. Tällä hetkellä odotusta ei tunnu latistavan mikään, mutta katsotaan tilanne uudestaan illan...

Tason nostoa tv-lähetyksiin

Big Brother jäi viime kaudella monella sektorilla varsin heikoksi. Tähän sarjaan kuuluivat pääsääntöisesti myös tv-lähetykset, joiden tasoon toivoisi suunnanmuutosta muiden parannusten ohella.

Puhtain paperein viime kaudesta selvisi vain Janne Katajan juontama BB Extra. Muissa lähetyksissä jäi enemmän tai vähemmän toivomisen varaa. Kaikkein suurin p...

Uutta kautta odotellessa

Pian se alkaa, Suomen Big Brotherin neljäs tuotantokausi. Taas on luvattu uudistuksia aina talosta lähtien. Kauden lähestyessä tunnelmat ovat korkealla, vaikka edellinen kausi oli mitä oli.

Viime vuoden BB:stä jäi paljon toivomisen varaa lähes kaikilla osa-alueilla. Ehkä juuri tästä syystä odotukset uudesta kaudesta on korkealla, koska viime kausi o...

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.