Kausi 2011

Taso nousi, parannettavaa jäi

Vuosi 2011 vetelee viimeisiään ja aika on viimeisten analyysien aika vuoden 2011 Big Brotherista. Viimeisen analyysin polttopisteessä on BB-tuotanto ja sen edesottamukset päättyneellä kaudella.

Sirilimpsis Janica!

Suomeen saatiin seitsemäs Big Brother -voittaja noin viikko sitten, kun Janica kruunattiin uudeksi BB-voittajaksi Finaalin lopussa. Tällä kertaa voittajaksi saatiin hieman erilainen persoona, joka katsojissa herätti ristiriitaisia tuntemuksia.

Finalistianalyysi 2011

Big Brotherin finaali jo häämöttää ja on perinteisen finaalianalyysin aika. Tänä vuonna BB-talossa Finalisteja on viisi, jotka ovat kaikki alkuperäisasukkaita, jotka ovat muuttaneet taloon jo elokuun lopussa.

Mihin jäivät hyvät viikkotehtävät?

Big Brother -kausi lähestyy loppuaan. Kaikkien aikojen pisimmästä Suomen BB-kaudesta on jäänyt mieleen useat erilaiset käänteet, mutta kausi on silti lässähtänyt loppua kohden. Yksi syy on ollut viime aikojen heikohkot viikkotehtävät.

Vaisu asukasvaihto

Tämänvuotinen asukasvaihto jäi aikaisempia vuosia vaisummaksi. Asukkaat olivat aikaisempaa kielitaidottomampia, eikä Suomeen tullut vaihtari Siv Anita ollut kovin eksoottisesta maasta.

Klikki murtui

Viime sunnuntaisen käänteisen nimeämis- ja häätökäytännön ansiosta talon ryhmädynamiikka muuttui melkoisesti. Sen lisäksi, että näkyvä hahmo häädettiin talosta, koki myös talon juonitteluklikki kovan - ehkä jopa lopullisen - kolauksen.

Juonittelua ja kaksinaamaisuutta

Juonittelun sallimisen myötä on kaudesta muodostumassa varsin ikävä ja kahtiajakautunut. Tämän ovat huomanneet asukkaat ja katsojat. Lisäksi tällä kaudella puhutaan paljon selän takana pahaa, mutta päin naamaa puhutaan mukavia.

Plussan puolella

BB-kausi alkoi viikko sitten ja jännityksellä odotettiin, millaisen startin kausi saa. Pahimmat pelot ovat toistaiseksi pysyneet taka-alalla ja ainakin vielä ajatukset ovat varsin positiiviset.

Odotukset nousussa

Taas se tulee, uusi BB-kausi. Kickoffin alkuun on tätä kirjoitettaessa aikaa reilut 18 tuntia. Odotukset ovat lähteneet pieneen nousuun viime päivien aikaan.

Näin muuttaisin BB-lähetyksiä

Suomen Big Brotherin tv-ohjelmat ovat pysyneet samanlaisina koko ohjelman historian ajan. Jos muutosta on tapahtunut johonkin suuntaan, niin se on huonompaan suuntaan. Mielestäni Big Brother ansaitsisi paremmat ohjelmat kuin mitä viime vuosina on ollut. Toisaalta, ohjelmat ovat olleet hyvin tekijöidensä näköisiä. Sitä ei käy kiistäminen.

Ei uutta auringon alla?

Kesä on startannut ja Big Brother -haku on yhä käynnissä. Kevään mittaan tulleet tiedot tämän vuoden BB:stä alkurysäyksen jälkeen ovat olleet jopa aika masentavia. Saadaanko BB vielä uuteen loistoonsa Suomessa?

Asukasvalinnat ja talo uusiksi

Kuten edellisessä kolumnissa lupasin, palataan myöhemmin tulevan kauden muutos- tai parannusehdotuksiin. Tässä se nyt tulee, halusitte tai ette!

BB palasi, muutoksia tapahduttava

Tämän viikon alussa BB-fanit kuulivat iloisia uutisia pitkän epätietoisuuden jälkeen, että Big Brother palaa ruutuihin jälleen syksyllä. Uudelle kaudelle on tultava merkittäviä muutoksia aikaisempaan nähden tai BB-formaatti on todellakin tiensä päässä Suomessa.

Mikä on Big Brotherin kohtalo?

Big Brotherin viimeisin kausi päättyi joulukuussa ja siitä asti BB-fanit ovat saaneet odotella uusia Suomen BB:n jatkosta. Tuo jatko on yhä auki, mutta pian pitäisi jotain kertoa, jos jotain kerrottavaa on.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.