Asukkaat onnistuivat viimeisessä viikkotehtävässä, Johan voitti Playstationin

Tämän Big Brother -kauden viimeisessä viikkotehtävässä asukkaiden oli pelata Playstationilla Little Big Planet -peliä. Viikkotehtävä huipentui torstaina tehtäväalueelle tehtyyn tehtävärataan, jossa oli luvassa yhdelle asukkaalle myös henkilökohtainen palkinto.

Maanantaista lähtien asukkaat ovat pelanneet Little Big Planetia (LBP). Asukkaat saivat hankittua konsolipeliin harjoitusaikaa päivätehtävillä, joita he suorittivat. Heidän tehtävänään oli mm. valmistaa LBP-hahmo Sackboyn asu BB:n antamista materiaaleista. Harjoittelun jälkeen asukkaiden piti läpäistä pelin Afrikka-tasot keräämällä niistä vähintään 70 % esineistä.

Viikkotehtävän ratkaisu nähtiin torstaina. Tehtäväalueelle oli rakennettu LBP:tä muistuttava tehtävärata, jota kukin asukas sai yrittää mennä läpi kolmesti. Rataa suorittaessa asukkaalla piti olla päällään heidän valmistamansa Sackboy-asu, tosin ilman päähinettä. Lisäksi BB:n toimittamat suojavarusteet piti olla päälle puettuna.

Tehtävärata tuotti eniten vaikeuksia Anniinalle, joka ei päässyt rataa läpi kertaakaan. Anniina yritti vain kahdesti, mutta kummallakin kerralla yritykset tyssäsivät radan lopussa olleeseen ramppiin, jota tamperelaisnainen ei päässyt ylös asti. Jälkimmäisellä kerralla Anniina oli hyvin lähellä onnistua, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta se jäi haaveeksi.

Talon miehet kävivät kovan kamppailun tehtävän parhaasta suorituksesta. Nopeimman ja puhtaimman suorituksen tehneelle oli luvassa arvokas palkinto, joten se yhdistettynä miehiseen kilpailuviettiin, aiheutti se varmasti huippuyritystä niin Terolla, Johanilla kuin Jarmollakin.

Ensimmäinen kierros meni miehiltä lämmittelynä, sillä ajat eivät olleet kummoisia. Etenkin ensimäinen este tuotti suuria vaikeuksia kaikille. Toisella kierroksella Tero tykitti pohja-ajaksi 1.03, mutta heti perään Johan löi sen 58 sekunnin suorituksellaan. Jarmon keskeytettyä toisen yrityksensä, oli jokaisella jäljellä vielä yksi yritys.

Jokaisen yrityskerran aloittanut Anniina jätti siis viimeisen yrityksensä väliin. Johanin voitto näytti jo varmalta, kun Tero keskeytti heti alussa tehtyään virheen, mutta myös Johan keskeytti viimeisen yrityksensä, tosin vasta lopun rampilla. Jarmo pisti kisan vielä tiukaksi tehtyään ajan 1.05 kisan viimeisenä suorituksena. Kaikki luulivat, että Jarmo oli kisan nopein, mutta asukkaat eivät olleet tietoisia todellisista lopputuloksista.

Noin tunti tehtäväradan päättymisestä julistettiin viikkotehtävän suorituksen tulokset. Johan yllättyi kaikkein eniten, kun BB kuulutti hänet voittajaksi. Taloon vierailulle tullut Sackboy-hahmo lahjoitti tehtävän palkintona Johanille Playstation 3 -pelikonsolin. Aivan äimänkäkenä ollut tamperelainen otti palkinnon vastaan ja onnitteluja muilta asukkailta. Johanille on käynyt todellinen "munkki" tällä kaudella, sillä hän on voittanut 5 000 € pokerista ja hän on päässyt asukasvaihdossa Afrikan-matkalle.

Johan sai siis palkintonsa, mutta viikkotehtävän kohtalo oli vielä epäselvä. Puolisen tuntia myöhemmin julkistettiin kauden viimeisen viikkotehtävän tulos. Asukkaat saavat mennä todennäköisesti viimeiselle kauppareissulleen maksimaallisella viikobudjetilla, kun BB ilmoitti viimeisen viikkotehtävän onnistuneen. Onnistuneen viikkotehtävän jälkeen viikkobudjetti on 127,36 €.

Kauppareissulla asukkaat aikovat keskittyä juomapuoleen ja jättää ruokapuolen vähemmälle. Asukkailla on kaapit jo täynnä ruokaa viime viikon viikkotehtävän onnistuttua ja heidän tarkoituksensa on keskittyä juhlistamaan viimeistä BB-viikonloppua. Torstain jälkeen kautta on jäljellä enää kolme päivää.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.