Kahdeksas viikkotehtävä onnistui, säpinää molemmissa kerroksissa

Asukasvaihtoviikolla Big Brotherin viikkotehtävänä oli "Welcome to Finland", jossa tutustuttiin suomalaisen kulttuurin erikoispiirteisiin. Viikko käsitteli suomalaisuuteen perinteisesti kuuluvia asioita ja tapahtumia.

Vaihdokkiasukas, Afrikan Big Brotherista Suomeen vierailulle tullut Munya piti erityisesti tutustuttaa suomalaisuuteen. Vaikeutta tehtävään toi se, että asiat piti selventää Munyalle englanniksi. Täysin vaivatonta se ei ollut ja puhuminen meni välillä suomeksi, vaikka Munya olisikin ollut porukassa.
Maanantaina ei vielä hirveästi tapahtumia ollut. Päivätehtävässä piti nostaa maan lippu salkoon kansallislaulun soidessa. Muina päivinä tehtäviä oli enemmän. Asukkaat kävivät luontoretkellä, tutustuivat suomalaiseen ruokakulttuuriin, tanssivat letkajenkkaa kansallispuvuissa, kävivät pilkillä ja hiihtämässä porojen kanssa.
Viikkotehtävä huipentui afrikkalaiseen iltaan, jossa asukkaat saivat pukeutua afrikkalaistyylisiin vaatteisiin ja ruokakin oli afrikkalaishenkistä. Luonnollisesti musiikkikin sivusi teemaa. Munya tosin kritisoi rekvisiittaa stereotyyppiseksi, eikä se hänen mukaansa ollut hänen kultturiaan Zimbabwesta. Muut asukkaat olivat pahoillaan Munyan loukkaantumisesta rekvisiittaan.
Kesken afrikkalaisen illan valmistelujen, BB kuulutti asukkaat sohvalle. BB kuulutti hetken odottelun jälkeen, että viikkotehtävä oli onnistunut. Iloiset asukkaat onnistuivat voittamaan 99:n vedonlyöntiprosentilla yli 250 euron viikkobudjetin, jota he pääsivät kaikki tuhlaamaan kauppaan.
Yläkerrassa ja alakerrassa toimintaa
Kaupassa käynnin jälkeen pääsivät afrikkalaiset juhlat toden teolla käyntiin. Välillä tosin tunnelma pääsi laskemaan ja asukkaat toivoivatkin enemmän musiikkia taloon. Myöhään yöllä taloon tuli kuitenkin enemmän säpinää, kun pullonpyöritys aloitettiin. Tällä kertaa peliä pelattiin lähinnä tehtäviä tekemällä, syöttämällä toisilleen afrikkalaisen illan ruokavaroja, joihin kuului mm. matoja.
Yö huipentui Munyan saamaan palkintoon BB:ltä, joka tuli onnistuneen afrikkalaisen illan johdosta. Hän sai valita asukkaan sviittiin yöksi ja Munya valitsi Cheryllin. Yö sujui pitkälti keskustellen kaksikon välillä, mutta myös pusutteluja nähtiin. Tämän pidemmälle Munya ja Cheryll eivät kuitenkaan menneet.
Myös alakerrassa oli toimintaa pullonpyörityksen jälkeen. Illalla välejään selvitelleen Tero ja Tuuli ja kaksikon välienselvittelyyn kyllästynyt Jari-Matti päätyivät samaan sänkyyn. Yön tunteina Jari-Matti ja Tuuli sekä Tero ja Tuuli antoivat toisilleen "käsihoitoa". Morkkiksesta Teron kanssa edellisyöstä kärsinyttä Tuuli ei nyt näyttänyt haittaavan kaksi miestä ollenkaan. Tosin varhain aamulla ennen herätystä Tuuli siirtyi pois miesten vierestä.

Perjantaiaamu valkeni Tuulin morkkiksissa. Perjantaista on myös tuleva Munyan viimeinen päivä Suomen BB-talossa, sillä zimbabwelainen poistuu tämän päivän aikana Suomesta.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.