BB-talo muuttui mehiläispesäksi viikkotehtävässä

Asukkaat pääsevät toisella viikolla tutustumaan mehiläisten ihmeelliseen maailmaan ja keräämään mettä. BB-talo on muuttunut täksi viikoksi isoksi mehiläispesäksi.

Toisen viikon viikkotehtävä annettiin maanantaina iltapäivällä. Asukkaat oli käsketty pihalle ja jonkin aikaa odoteltuaan, heidät käskettiin takaisin sisälle ja sohville. Sohvilla asukkaat kuulivat uuden viikkotehtävänsä, jonka nimi oli Kukkia ja mehiläisiä.

Asukkaiden tehtävänä on kerätä mettä Big Brotherin määrittelemä määrä. Talossa on lisäksi mehiläiskuningatar, jonka käskyjä on toteltava, häntä on puhuteltava kunnioittavasti ja häntä on palveltava kaikissa tilanteissa. Viikkotehtävän ratkaisee kerätyn meden määrä.

Vedonlyöntiprosentikseen asukkaat valitsivat 99:n. Osa asukkaista olisi halunnut pienemmän prosentin, mutta äänekkäimmät päätyivät suurimpaan prosenttiin. Kovinta ääntä "ysi-ysistä" pitivät Salar ja Terhi.

Mehiläiskuningattareksi BB valitsi Suvin ja hänen sotureikseen Stefanin, Sebastianin ja Oskarin. Muut asukkaat ovat kuhnureita. Sotureiden tehtävä on vartioida kuningatarta ja huolehtia siitä, että kuhnurit käyttäytyvät kunnoittavasti ja suorittavat tehtävänsä. Sotureiden täytyy esimerkiksi kannettava kuningattaren valtaistuinta (kaksi säkkituolia) aina, minne kuningatar meneekin.

Kuhnureiden tärkein tehtävä on kerätä mettä, joka ratkaisee viikkotehtävän onnistumisen. Samalla heidän on kuitenkin palveltava kuningatarta ja puhuteltava häntä kunnioittavasti (koskee myös sotureita). Oikea puhuttelutapa on "arvon kuningatar" tai "kuningatar". Sotureiden on siis vahdittava kuhnureita, mutta vähintään yhden soturin on oltava kuningattaren mukana koko ajan.

Viikkotehtävän aikana mehiläiskuningatar saa nukkua omassa kennossaan (lisähuone), käyttää suihkua vapaasti, eikä hänellä ole nukkumisrajoituksia. Suvin ei tarvitse noudattaa aamuherätyksiä. Sotureiden on seurattava kuningatarta kaikkialle paitsi vessaan ja päiväkirjahuoneeseen. Sotureista enintään kaksi saa kerrallaan nukkua olohuoneen sohvalla. Kuhnurit nukkuvat makuuhuoneen lattialla, pahvit makuualustoina ja vaahtomuovipalat päänalusina.

Asukkaat eivät olleet täysin innoissaan viikkotehtävästä. Eriarvoisuus harmitti etenkin Suvia, koska hän joutuu komentamaan asukkaita. Asukkaat päättivät kuitenkin tsempata, jotta viikkotehtävä onnistuisi. Kovin suuria tunteenpurkauksia ei kuitenkaan nähty, vaan kaikki suhtautuivat tehtävään kohtalaisen hyvin, aika neutraalisti.

Medenkeruu alkoi alkuvalmistelujen jälkeen, jossa laitettiin kuntoon kuningattaren ja kuhnureitten makuupaikat. Medenkeruu tapahtui pihalla, jossa oli paljon kukkia. Mesi löytyi kukkien vieressä olevista putkiloista, joista mesi imettiin pilleillä pieniin astioihin, joista se siirrettiin yhteiseen isoon putkiloon. Putkilon pitää olla ylitsevuotava, jotta viikkotehtävä onnistuu.

Aikaa meden keräämiseen ei ollut kuin reilut viisi minuuttia. Kuhnurit sinkoilivat pihalla ympäriinsä etsien putkiloita, joissa olisi vielä mettä. Ilmeisesti kaikki saatiin tällä erää kerättyä ja iso putkilo saatiin silmämääräisesti täyteen noin 1/10 tilavuudestaan. BB määrää aina, milloin kuhnurit pääsevät keräämään mettä.

Asukkaat käskettiin sisätiloihin ensimmäisen medenkeruulennon jälkeen. Myös medenkeruun ulkopuolella asukkaiden on pysyttävä rooleissaan.

Lue lisää viikkotehtävästä Subin BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä: Kukkia ja mehiläisiä
Lisäohje viikkotehtävään: Mehiläiskuningatar
Lisäohje viikkotehtävään: Soturimehiläiset
Lisäohje viikkotehtävään: Kuhnurit

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.