Ensimmäisessä viikkotehtävässä pujotellaan

Tämän vuoden Big Brotherin ensimmäinen viikkotehtävä alkoi heti keskiviikkona. Viikkotehtävässä asukkaat jaettiin kahteen ryhmään, jossa toiset pääsevät pujottelemaan ja toiset kytketään käsirautoihin.

Big Brotherin ensimmäinen aamu valkeni bileiden jälkeisissä tunnelmissa. Asukkaat olivat raukeina ja väsyneinä, sillä osalla juhlinta venyi pitkälle aamun puolelle. BB oli kuitenkin armollinen ja antoi uusien asukkaiden nukkua pitkään.

Päivän aikana siivoiltiin juhlien jälkiä ja juteltiin niitä näitä. Iltapäivällä asukkaat saivat ensimmäisen viikkotehtävän, jossa osa asukkaista pääsi pujottelemaan. Olohuoneeseen rakennettiin kupariputkesta muodostettu pujottelurata, jonka selvittäminen takaisi viikkotehtävän onnistumisen.

Asukkaat jaettiin kahteen seitsemän henkilön ryhmään. Toinen ryhmä, eli pujotteluryhmä, pääsi nimensä mukaisesti pujottelemaan. He pääsevät harjoittelemaan rataa BB:n ilmoittamina ajankohtina. Heidän on käytettävä tehtävään tarkoitettuja ihonmyötäisiä asuja niin kauan, kunnes BB toisiin ilmoittaa. Jokainen pujottelujengiläinen käy hakemassa asunsa päiväkirjahuoneesta.

Pujottelun harjoittelu suoritetaan pareittain. Kukin pari tekee harjoituksia omalla vuorollaan. BB ilmoittaa parin vaihtumisesta. Harjoituksissa tehdyistä virheistä tulee ääni- ja valomerkki ja pujottelujengiläiset saavat sähköshokkeja. Parien on pidettävä kahvasta kiinni suorituksen aikana yhdellä kädellä, jota ei saa vaihtaa. Mikäli tulee virhe, on painettava kuittauspainiketta ja palattava radan alkuun.

Toinen puolisko asukkaista joutuu kytketyksi toisiinsa käsiraudoin ketjuun. Ketjun pää on avoin ja ketjussa on pysyttävä vessakäyntejä, pukeutumista ja pk-huonekäyntejä lukuun ottamatta. Pähkäilyä aiheutti nukkuminen, sillä vaikuttaa siltä, että asukkaat joutuvat nukkumaan kytkettynä.

Viikkotehtävän ratkaisee siis pujottelujengin onnistuminen, mutta sitä voi vaikeuttaa ketjujengin virheiden tekeminen. Jos ketjujengiläiset eivät pysty noudattamaan tehtävän sääntöjä omalta osaltaan, saattaa se vaikeuttaa pujottelujengin suoritusta. Käsirautoja ei saa irrottaa käsistä muulloin kuin edellä mainituissa tilanteissa.

Vedonlyöntiprosentikseen asukkaat valitsivat 99:n. Asukkaat saivat valita ryhmät itse. Pujottelujengiin tulivat Sebastian, Ben, Annika, Janica, Mikael, Oskar ja Tia. Ketjujengin muodostivat Stefan, Terhi, Salar, Suvi, Tanja, Tamer ja Minna. Ketjujengin suurin päänvaiva oli ketjujen mahtuminen suurikokoisen Stefanin ranteeseen, mutta BB ratkaisi ongelman antamalla jengille yhdet ylimääräiset käsiraudat.

Tämän vuoden viikkotehtäviin on luvattu yllättäviä koukkuja, joten sinänsä yksinkertaiselta vaikuttava tehtävä ei ole välttämättä niin helppo kuin ennalta näyttää. Ketjujengiin kuuluu mm. heikkonäköinen Minna, jonka he sijoittivat ketjun toiseen päähän. Tämä alkoikin kaduttaa ryhmää heti alkuunsa, mutta ketjun järjestystä ei voi muuttaa sen jälkeen, kun se on muodostettu.

Ensimmäinen viikkotehtävä päättyy perjantaina.

Lue viikkotehtävän ohjeet Subin BB-nettisivuilta:
Ensimmäinen viikkotehtävä: Pujottelu
Lisäohje viikkotehtävään: Ketjujengi
Lisäohje viikkotehtävään: Pujottelujengi

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.