Uusi talo, uudistetut säännöt

Big Brother -talo sai uudet asukkaat tiistaina. Uuden yllättävän talon lisäksi uusia asukkaita kohtasivat osittain uudistetut säännöt, joiden mielenkiintoisin muutos koskee juonittelua.

Tämän vuoden BB-talo on kaikkien aikojen värikkäin Suomen BB-taloista. Jo alle vuorokauden jälkeen voi sanoa, että talo on myös Suomen upein BB-talo. Muutos viime vuoden "kellariin" on todella merkittävä. Uusi talo saikin jo ensimmäisen illan aikana kiitosta niin asukkailta kuin katsojilta. Talon sisustussuunnittelusta on vastannut production designer Tiina Anttila, jonka käsialaa oli myös BB-talo vuonna 2008.

Uusi talo mukailee viime vuoden talon linjoja, mutta siihen samankaltaisuudet jäävätkin. Kaikki pinnat on pistetty uusiksi ja joitakin tilajärjestelyjä on tehty. Viime vuonna salatilana tunnettu huone on tehty julkiseksi ja se on hieman pienentynyt. Nyt tila vaikutta oleskelutilalta, jossa on pari pientä sohvaa sohvapöytä ja televisio.

Aivan uuden oleskelutilan viereen on ilmestynyt pesä, jonne saa mennä kaksi tai kolme asukasta kerrallaan. Pesän käyttöönotto saattaa liittyä juonittelun salliviin sääntöihin, johon pesä on oiva paikka. Pesään mennään pienen tunnelin kautta ja pesään ei saa viedä mitään, eikä sieltä saa tuoda mitään. Nukkumapaikka se ei ole, sillä pesässä ei saa nukkua.

Piha ja muut sisätilat eivät ole kokeneet tilajärjestelyjä, mutta hulppeita kalusteita on ympäri kämppää. Suunnittelija Anttilan mukaan kalusteita on hankittu ympäri Suomea, joita on "tuunattu" ja restauroitu mieleiseksi. Pihalla on kaikista vähiten muutoksia, käytännössä seinät ovat saaneet uuden maalikerroksen ja pari maalausta. Uutuutena pihalla on tupakkakatos ja terassilla paluun tehnyt kauppa. Vanha tuttu sauna on saanut vaaleanpunaisen ulkovärin.

Vielä emme ole nähneet kaikkea talosta. Ennakkotietojen mukaan talossa on salahuone, jonne sisäänkäynti on yllättävässä paikassa. Tuotannon mukaan sisäänkäyntiä ei ole helppo löytää, eikä se kaiketi ole luonnollisessa paikassa. BB Extran juontaja Elina Viitanen kertoi käyneensä talossa ennakkoon ja hän totesi erään paikan pelottaneen häntä niin, ettei hän uskaltanut mennä sinne. Luultavasti Elina tarkoitti pesää.

Sääntöjä tarkistettu

BB-talon säännöt ovat pysyneet vuosien varrella hyvin stabiileina Suomen BB:ssä. Täksi vuoksi sääntöjä on tarkistettu, joista osasta voi olla merkittävä vaikutus kauden kululle.

Mielenkiintoisin uudistus on juonittelun salliminen. Asukkaat voivat vapaasti puhua ketkä haluaisivat pois talosta tai sopia, ettei tietty ryhmä äänestä toisiaan. Aiemmin juonittelu ja nimeämisistä puhuminen on ollut ankarasti kielletty. Edelleenkään ei saa puhua suoraan, miten on antanut pisteitä nimeämisissä.

Nimeämiskäytäntö ei näyttäisi sääntöjen mukaan muuttuneen aikaisemmista vuosista. Sen sijaan äänestyskäytäntöä on uudistettu. Subin BB-nettisivujen mukaan tänä vuonna ei ole enää käytössä miinusääniä, vaan pelkät plussat. Katsojaäänestyksen perusteella asukas, joka saa vähiten ääniä, häädetään talosta. Viime kauden lopussa lanseerattu turboäänestys on mukana tänä vuonna alusta asti.

Sääntöihin on lisätty myös erillissäännöt pesää varten, joista totesin jo edellä. Ensimmäisenä iltana asukkaat harmittelivat, ettei pesään saa mennä yksinään tai kolmea suuremmalla porukalla. Asukkaat myös pohdiskelivat, että pesällä on varmasti jokin tarkoitus, kun kerran se on tehty. Pesään saa mennä milloin tahansa, ellei BB ole sitä erikseen kieltänyt.

Muita radikaaleja sääntömuutoksia ei silmään ensitarkastelulta osunut. Yksi huvittava kohta sieltä tosin löytyy, sillä säännöt kieltävät ovien syömisen. Tuskin tätä on kirjoitettu vahingossa tai huumoritarkoituksessa. Luultavasti tämänkin sääntöpykälän olemassaolon tarkoitus selviää kauden kuluessa.

Tutustu taloon ja sääntöihin Subin BB-nettisivuilla:
Kuvia talosta
BB-talon säännöt 2011

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.