Mikael voitti finaaliviikkoäänestyksen!

Suomen Big Brother -historian ensimmäinen finaaliviikkoäänestys ratkesi sunnuntaina. Suoran paikan finaaliviikolle voitti katsojaäänestyksessä Mikael.

Finaaliviikkoäänestyksen voittaja Mikael sai koskemattomuuden nimeämisissä ja häätöäänestyksissä finaaliviikolle saakka. Mikaelia koskevat muuten samat säännöt kuin muitakin BB-talon asukkaita. Äänestyksen lopputulosta ei kerrottu asukkaille, mutta katsojille se paljastettiin Talk Show'n lopussa.

Mikael keräsi 38,84 % annetuista äänistä. Toiseksi äänestyksessä tuli Stefan, joka oli useassa otteessa viikon aikana äänestyksen kärjessä. Stefan hävisi niukasti Mikaelille keräten 38,57 % annetuista äänistä. Kolmanneksi äänestyksessä tuli Salar 9,59 %:n ääniosuudella. Sub julkaisi nettisivuillaan vain kolmen kärjen tulokset finaaliviikkoäänestyksessä.

Asukkaat olivat siinä uskossa, että he kaikki ovat häätöäänestyksessä. Torstaina asukkaille kerrottiin, että he ovat äänestyksessä, mutta ei paljastettu minkälaisessa äänestyksessä. Lisäksi heille on näytetty torstain ja lauantain välillä äänestyksen tilanteita. Torstaina ja perjantaina heille näytettiin äänestyksen loppupään ja lauantaina keskiryhmän tuloksia. Grafiikat rakennettiin niin, että niistä sai sen kuvan, että joku tai jotkut olisivat lähdössä.

Sunnuntaina asukkaat joutuivat pakkaamaan tavaransa. Spekulointi oli kovaa siitä, kuinka monta joutuu lähtemään ja ketkä ovat lähtijät. Äänestystilanteet kärjistivät tilanteita ja toivat kyyneleitä erityisesti naisasukkaille. BB yllytti asukkaita juhlimaan kunnolla, kun lauantain juhlat olivat teemalla "juhlikaa kuin viimeistä päivää". Monet asukkaat tuntuivatkin keräävän pisteitä illan aikana erilaisin tempauksin.

Sunnuntai-ilta huipentui tuttuun tapaan suoraan Talk Show -lähetykseen. Asukkaat odottivat lähetyksen loppupuolelle, kunnes juontajakaksikko Susanna Laine-Elina Viitanen kertoivat äänestyksen päättymisestä taloon. Asukkaat saivat tietää olevansa finaaliviikkoäänestyksessä, mutta juontajat jättivät asukkaat taloon ilman tietoa voittajasta.

Heti tämän jälkeen BB kuulutti Benin lisähuoneeseen, jossa odotti skumppaa ja pikkupurtavaa. Asukkaat luulivat Benin voittaneen äänestyksen ja Ben oli onnensa kukkuloilla. Olohuoneeseen jääneet asukkaat olivat onnessaan Benin puolesta. Yllättävä äänestys aiheutti paljon kysymyksiä ja mm. se, miten nimeämiset toteutetaan, jos voittaja ei olekaan Ben ja sitä ei kerrota heille.

Benin siirtyminen lisähuoneeseen liittyy todellisuudessa toiseen käänteeseen, kun taloon tulee uusia asukkaita ja osa vanhoista asukkaista passitetaan tehtäväalueelle vielä tämän illan tai yön aikana.

Veera, Netta, Liana ja Kaisa kilpailevat paikasta BB-taloon

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.