Netta ratkaisi tiukaksi menneen viikkotehtävän

Tämän viikon viikkotehtävän onnistuminen meni täpärälle. Viimeisenä pelivuorossa ollut Netta onnistui saamaan 50 pistettä yli vaaditun pistemäärän ja viikkotehtävä onnistui.

Asukkaat ovat suorittaneet tällä viikolla liikkeellä-viikkotehtävää, jossa heidän on pitänyt saada askelmittareilla keräämillään askelillaan harjoitteluaikaa pelikonsolin minipeleille. Minipeleillä suoritetaan viikkotehtävän loppusuoritus, joka ratkaisee viikkotehtävän onnistumisen.

Maanantaista lähtien asukkaat ovat liikkuneet haluamillaan tavoilla. Harjoitteluaikaa ei tosin ole kertynyt aivan asukkaiden odottamalla tavalla, vaan harjoitteluajat ovat olleet varsin vaatimattomia. Ajat ovat jääneet pahimmillaan alle kymmeneen minuuttiin ja pisimmillään 31 minuuttiin. Asukkaat ovat spekuloineet, että mittarit ovat joko nollaantuneet välillä tai sitten Big Brother vetelee harjoitteluaikoja ihan hatusta.

Viikkotehtävän suoritus oli vuorossa torstaina illalla. Jokainen asukas sai pelata vain yhtä viikon aikana pelattua minipeliä. Asukkaat saivat valita, kuka pelaa mitäkin peliä. BB oli määritellyt kullekin pelille pisterajan, joka pitää saavuttaa. Jotta viikkotehtävä onnistuisi, vähintään viiden asukkaan olisi saavutettava tuo pisteraja.

Loppusuoritus alkoi hyvin, kun Ben ja Suvi ylittivät peleissään vaadittavan pisterajan. Ensimmäinen vastoinkäyminen tapahtui Ramille, joka ei onnistunut tässä, mutta seuraavana vuorossa ollut Mikael puolestaan onnistui. Epäonnistuminen ja onnistuminen vuorottelivat, kun seuraavaksi Janica epäonnistui, Tanja onnistui ja Sebastian epäonnistui.

Onnistuminen rimaa hipoen

Tilanne oli nyt se, että neljä asukasta oli onnistunut ylittämään vaaditut pisterajat ja viikkotehtävän onnistuminen riippui Netasta. Viimeisenä vuorossa ollut turkulainen oli paljon vartijana, sillä hänen oli onnistuttava saavuttamaan Karhun kumautus -minipelistä 5 400 pistettä. Netta ei ole ollut peleissä kovin hyvä ja paineet olivat kovat. Ben on ollut harjoituksissa tässä pelissä paras.

Hurjan kannustuksen siivittämänä Netta huiski olohuoneen television edessä kuin heinämies. Kädessä ollut kapula heilui vauhdikkaasti ja televisioruudulla karhut saivat köniinsä. Peliajan lopun lähestyessä neitokaisen usko alkoi jo loppua, mutta muiden asukkaiden tsempatessa pisteraja ylittyi kuin ylittyikin. Kun peli päättyi, ruudulla komeili pisteet 5 450!

Netta oli ylittänyt vaadittavan pistemäärän 50:llä pisteellä ja naisesta tuli viides onnistuneesti minipelin suorittanut asukas. Tämä tarkoitti sitä, että viikkotehtävä onnistui. Asukkaat ryntäsivät ryhmähaliin halaamaan iloisesti nauravaa Nettaa.

Juhlinnan jälkeen asukkaat jäivät odottamaan BB:n vahvistusta. Parisen tuntia myöhemmin BB toi viestiä iPadin välityksellä, että viikkotehtävä oli onnistunut. Asukkaat ansaitsivat 159,2 yksikön viikkobudjetin, jota he pääsivät heti tuhlaamaan kauppaan. BB oli valinnut kauppaan Benin ja Tanjan.

Viikkobudjetti oli pienentynyt, koska asukasmäärä oli pudonnut kahdeksaan. Ben valitteli, että kaupassa oli kalliit hinnat, vaikka kahvin hinta olikin pudonnut. Silti kaupasta mukaan tarttui n. 40 yksikön hintainen tupakka, mutta sen todettiin olevan tärkeä, jottei tupakoitsijoiden hermot kiristyisi liikaa. Kahvin ja tupakan lisäksi ostoskoriin tarttui mm. lihaa ja kasviksia, mutta "rahaa" ei riittänyt leipään. Ben ja Tanja perustelivat tätä sillä, että he voivat itse tehdä leipää. Jälkeenpäin tosin selvisi, ettei talossa ole hiivaa tällä hetkellä.

Kaupassa asioineet saivat kuitenkin perusteltua valintansa muille asukkaille ja ilta jatkui hyvässä hengessä. Myöhäisen kauppa-ajankohdan vuoksi ostokset toimitetaan asukkaille vasta perjantaina.

Viikkotehtävän loppusuorituksen tehtävänanto Subin BB-nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.