Tonttupaja-viikkotehtävä pääsi käyntiin, BB-talo jouluilmeeseen

Maanantaina nähtiin tapahtumarikas päivä, jolloin nähtiin valeviikkotehtävä, finaaliviikon paljastus osalle asukkaista ja oikean viikkotehtävän aloitus. BB-talo sai hienon jouluilmeen, kun kauden toiseksi viimeisessä viikkotehtävässä asukkaat pääsevät tonttuilemaan.

Asukkaat olivat ahertaneet koko päivän tehtäväalueella valeviikkotehtävän kimpussa, jonka Big Brother uskotteli asukkaille, että se on tämän viikon viikkotehtävä. Valeviikkotehtävässä asukkaiden piti kantaa halkoja laareista pinoon tehtäväalueen seinustalle, mutta BB keskeytti tehtävän noin kymmenen tunnin jälkeen ja päästi asukkaat oikean viikkotehtävän kimppuun.

Kuulutettuaan asukkat pois tehtäväalueelta asukkaat havaitsivat heti jouluasuun puetun BB-talon. Pihalle oli tuotu harsoa lunta kuvaamaan ja talon seinät sisällä oli koristeltu lähes kauttaaltaan jouluvaloin. Sisältä löytyi myös muuta joulurekvisiittaa, kuten joulukuusi, kuusen koristeita, joulukalenterit ja sähkökynttelikkö.

Jouluteema sai naisasukkaat herkistymään. Suvi alkoi itkeä heti astuttuaan sisään ja Tanja "porasi" jo valmiiksi. Janicaltakin nähtiin kyyneleet hieman myöhemmin. Suvia ja Tanjaa itketti joulun läheisyyden lisäksi heidän lapsensa, joista he ovat olleet erossa nyt yli kolme kuukautta. Tuskaa ei helpottanut aiemmin saatu tieto, jossa finaaliviikko ei olekaan tällä viikolla vaan vasta ensi viikolla. Tieto oli kerrottu kaikille muille paitsi Mikaelille ja Sebastianille ja ainakin Sebastian on täysin siinä uskossa, että BB päättyy jo tällä viikolla.

Tanjan itkeminen ei tosin johtunut joulusta, vaan Tanja oli suuttunut Sebastianille ja BB:lle. Tanja itki kärsimystään tehtäväalueella ja osasyynsä tähän oli kovalla väsymyksellä. Tanja itki paljon illan aikana ja pysyi pääosin sängyssään. Asukkaat antoivat Tanjan olla omissa oloissaan, ainoastaan Ben kävi hieman pidempään juttelemassa ja lohduttamassa surullista neitokaista.

Tonttuilua savotan sijaan

Nuoruuden savotta -valeviikkotehtävän paljastuttua valheeksi ja oikean viikkotehtävän julkistaminen ei saanut Tanjaa piristymään. Kuultuaan tehtävänannon Tanja painui makuuhuoneeseen itkemään. Tanja pahoitteli, että todennäköisesti tulee pilaamaan muiden viikkotehtävän, mutta naista ei tällä hetkellä viikkotehtävä kiinnosta. Muista asukkaista Janica yllättyi valeviikkotehtävästä, mutta Mikael ja Sebastian olivat epäilleet, että tehtäväalueella oleminen oli vain huijausta.

Oikeassa tonttupaja-viikkotehtävässä asukkaat toimivat tonttuina viikkotehtävän ajan ja heidän on käytettävä tonttuasuja jatkuvasti lukuun ottamatta nukkumista ja suihkukäyntejä. Viikkotehtävä onnistuu, jos asukkaat onnistuvat olemaan kilttejä. Tuhma käytös voi johtaa viikkotehtävän epäonnistumiseen ja rangaistuksiin. Talossa on voimassa kiroilukielto. Viikkotehtävään kuuluu myös lahjojen valmistus, kun joulupukki niin määrää lisähuoneen tonttujen pajassa. Lisäksi asukkaiden on tanssittava kuusen ympärillä joulumusiikin soidessa.

Asukkaat neuvottelivat sohvalla vedonlyöntiprosentista. Keskustelun päätteeksi asukkaat valita alhaisimman vedonlyöntiprosentin, eli 25:n. Kaikki tähänastiset viikkotehtävät tällä kaudella on vedetty 99 %:lla, eikä koskaan Suomen BB:n historiassa ole valittu 25 %:a. Tätä ennen alhaisin vedonlyöntiprosentti on ollut 35 ykköskaudella vuonna 2005.

Asukkaat Tanjaa lukuun ottamatta ottivat viikkotehtävän innolla vastaan. Erityisesti Suvi oli innoissaan, vaikka samalla haikena. Talon koristelun ja tonttuasujen lisäksi BB toimitti asukkaille joulun herkkuja, kuten laatikoita, kalkkunaa ja glögiä. Asukkaat harmittelivat, ettei heille annettu kinkkua tai pipareita, mutta asukkaat eivät vielä tiedä, että loppuviikosta BB järjestää asukkaille pikkujoulujuhlat.

Ilta eteni varsin rauhallisesti jouluruokaa syöden ja seurustellen ruokapöydän ääressä - tietysti kiltisti. Ainoastaan Tanja puuttui joukosta. Asukkaiden ruokaillessa BB kutsui Tanjan päiväkirjahuoneeseen, jonka jälkeen Tanja näytti ja kuulosti jo hieman paremmalta. Ruokailun jälkeen BB-talon tontut vetäytyivät yöpuulle.

Lue myös:
Oikean viikkotehtävän tehtävänanto Subin BB-nettisivuilla
Uusi viikko alkoi valeviikkotehtävällä, osa sai tietää finaalipäivän

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.