Uusi viikko alkoi valeviikkotehtävällä, osa sai tietää finaalipäivän

Kuusi asukasta aloitti tämän Big Brother -kauden 14. viikon tehtäväalueella valeviikkotehtävää suorittaen. Osa asukkaista sai myös tietää, että tämä viikko ei ole finaaliviikko, vaan se on vasta ensi viikolla.

Asukkaat herätettiin uuteen viikkoon jo aamukahdeksalta. Heti aamusta BB aiheutti ärsytystä asukkaiden keskuudessa antamalla vain 15 minuuttia lämmintä vettä. Maanantaiaamu oli muutenkin kiireinen, sillä asukkaat passitettiin tehtäväalueelle suorittamaan viikkotehtävää jo aamupäivästä - tai niin asukkaat luulivat.

BB käski asukkaat pakkaamaan alusvaatteita ja hygieniatarvikkeensa ja BB toimitti varastohuoneeseen pilkkihaalarit ja rukkaset asukkaille. Tehtäväalueella asukkaita odotti hirveä määrä halkoja ja karavaanariviikolta tuttu asuntovaunu. Kyseessä on valeviikkotehtävä, jossa asukkaille uskotellaan, että kyseessä olisi oikea viikkotehtävä.

Tanja oli saanut tehtäväalueen päiväkirjahuoneesta iPad-laitteen, josta hän luki tehtävänannon. Asukkaiden piti "viikkotehtävässä" kasata halkolaareista halot tehtäväalueen seinämälle pinottuna. Halkoja sai kantaa jokainen asukas vain yhden kerrallaan ja tikkaille ei saanut kiivetä kuin yksi asukas kerrallaan. Mikäli halon pudottaa, joutui sen viemään takaisin laariin ja tuomaan uuden halon pinoon.

Vedonlyöntiprosentikseen asukkaat valitsivat 99:n tietämättä, ettei kyseessä ollut oikea viikkotehtävä. Rankan näköiset olosuhteet saivat etenkin Tanjan hajoamaan. Nainen oli murtunut ja vihainen ja kuittaili Sebastianille useasti. Tilanne vaikeutui, kun BB julisti savotta-alueelle metsäpalovaroituksen, eikä tämän jälkeen saanut tupakoida. Myös Suvilla oli vaikeaa ja hänen valituksensa vain yltyi, mitä pidemmälle päivä eteni.

Finaaliviikko selvisi neljälle

Päivän aikana halot siirtyivät pinoon hyvään tahtiin ja talon naiset päättivät ottaa alkuillasta rennommin, kun he päättelivät, että nykyinen kantotahti riittää, jos tehtävä päättyy torstaina. Illan jo hämärryttyä Ben, Tanja, Janica ja Suvi saivat tiedotteen BB:ltä. BB välitti heille tiedon kirjeitse, joka toimitettiin tehtäväalueen oven ali. Viestissä ilmoitettiin, että nyt ei ole käynnissä BB:n finaaliviikko, vaan se on vasta ensi viikolla ja Finaali on 11. joulukuuta.

Naiset ottivat Benin lukeman viestin vastaan epäuskoisina ja pettyneinä. Naiset olisivat halunneet Finaalin olevan jo tällä viikolla. Janica ei edes uskonut, että BB:n tiedote olisi totta, vaan hän piti sitä huuhaana. Tiedote sai naiset kärttyisiksi ja valitus nousi uusiin sfääreihin. Tanjalla näytti hermo menneen täysin ja hän haistatteli kameroille, josta BB muisti Tanjaa sääntörikkomuskuulutuksella.

Sebastian ja Mikael eivät ole tietoisia, että BB on kertonut neljälle asukkaalle on kerrottu finaaliviikon ja Finaalin ajankohta. BB:n tiedotteen tullessa, BB oli kutsunut Sebastianin ja Mikaelin pk-huoneeseen ja käskenyt heidän pukea kuulosuojaimet päälleen. He olivat autuaan tietämättöminä tapahtuneesta ja arvoitukseksi jäi, mitä heille on sepitetty, kun muut saivat tietää finaaliviikosta.

Asukkaiden piina tehtäväalueella jäi kuitenkin vain vajaan päivän mittaiseksi, kun asukkaat käskettiin pois tehtäväalueelta noin 10 tunnin tehtävän suorittamisen jälkeen. Yllättyneet asukkaat eivät heti tajunneet viestiä, mutta sitten alkoivat valua kohti BB-talon pihaan. Pihalle ensimmäisenä tulleet Sebastian ja Ben huomasivat talon saaneen jouluilmeen. Miehet hihkuivat muille, että nyt he saavat pikkujoulut.

Pian sisään päässeet asukkaat alkoivat odottaa lisäohjeita, sillä koristeista huolimatta BB oli vaiti, eikä antanut avata sohvapöydällä ollutta kirjekuorta. Sebastian uskoi koristellun talon nähtyään, että nyt on todella finaaliviikko.

Tonttupaja-viikkotehtävä pääsi käyntiin, BB-talo jouluilmeeseen

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Valeviikkotehtävän ohje: Nuoruutenne savotta
Tiedote asukkaille

Big Brother -kausi on tänä vuonna pidempi kuin koskaan ennen! Onko kausi nyt jopa liian pitkä? Ota kantaa sivustomme äänestyksessä, sen löydät sivuston vasemmasta reunasta. Äänestys päättyy su 4.12.2011.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.