Viikkotehtävä vie maailman huipulle

Vuorikiipeily ja vuoristolaiselämä on viikkotehtävän teema tällä viikolla. Asukkaat pääsevät viikon aikana kiipeilemään ja kävelemään pitkospuilla.

Uudessa viikkotehtävässä asukkaat harjoittelevat kiipeämistä kiipeilyseinällä ja viikkotehtävän lopussa heidän on selviydyttävä Big Brotherin määrittelemästä kiipeilysuorituksesta. Asukkaat päättivät panostaa viikkotehtävään 99:n vedonlyöntiprosentilla.

BB-talon pihalle on tuotu kiipeilyseinä, jota ohjaillaan tietokoneella. Asukkaat kiipeävät seinää joka liikkuu liukuhihnan varassa. Laite mittaa asukkaan kiipeämän matkan ja nopeuden sekä hänen kuluttamansa kalorimäärän. Ensimmäiseksi asukkaat saivat harjoitella kiipeilyseinällä niin kauan kuin he haluavat.

Viikkotehtävää varten asukkaille oli toimitettu tuulipuvut, kiipeilykengät, kiipeilyköydet ja kypärät. Köysiä asukkaat eivät ainakaan aluksi käyttäneet, mutta muut varusteet olivat heidän päällään. Asukkaat olivat innoissaan viikkotehtävästä, mutta osaa jännitti, että pystyvätkö he kiipeämään seinällä.

Ensimmäiset harjoitukset sujuivat helpoimmalla vaikeustasolla kohtuullisen ylös. Naisilla harjoitukset aiheuttivat jonkin verran kirkumista, mutta kiipeämisen saloihin sisään pääseminen helpotti tätä. Miehet suorittivat tehtävää niin hyvin, että Mikael sortui kiipeämään vaikeammalla vaikeustasolla, vaikka BB ei ollut tätä vielä sallinut. Tästä BB antoi asukkaille rangaistuksen, jossa heidän piti lukea tehtävän ohjeistus jokaisen asukkaan toimesta kahdesti ääneen.

Suurimmat vaikeudet olivat Suvilla, joka pelkäsi putoavansa laitteesta. Suvi satutti jo ennen viikkotehtävää hieman polveansa, mutta loppujen lopuksi kyseessä oli väärä hälytys. Lopulta Suvi suoriutui harjoituksista ihan hyvin. Naisten parhaimmistoon kuului Annika ja Janica, jotka kiipeilivät varsin ketterästi. Tosin Annikan into ei riittänyt kovin pitkään kiipeilyyn kerralla, kun voimat ehtyivät ennen täyttä aikaa.

Kiipeilylaitteessa sai olla vain yksi asukas kerrallaan ja kiipeilyaika oli rajoitettu kahteen minuuttiin asukasta kohden. Välillä ongelmia aiheutti jumiutunut laite, jonka kanssa piti hieman temppuilla, jotka sensorit tulkitsivat oikein asukkaiden liikkeet seinällä. Stefan ei saanut osallistua ainakaan tehtävän alkuun kipeän nilkkansa vuoksi.

Illalla harjoitusten päättyessä asukkaat pääsivät tutustumaan jälleen muuttuneeseen BB-taloon. Taloon oli ilmestynyt pitkospuita, joita pitkin asukkaiden on liikuttava. Pitkospuiden ulkopuolella on kuplamuovia, joiden kuplia ei saa rikkoa tai viikkotehtävä vaikeutuu. Kaikki talon mukavuudet ovat käytössä, mutta ne ovat vain vaikeammin käytettävissä.

Asukkaat nukkuvat seuraavat yöt riippukeinuissa, jotka on viritetty makuuhuoneeseen. Jokaiselle asukkaalle on oma riippukeinu, jonka he voivat Stefania ja Mattia lukuun ottamatta vapaasti valita. Stefan saa nukkua hetekassa ja Matille oli varattu oma, isompi riippukeinu.

Tällä kertaa viikkotehtävä ei vaikuta kovin stressaavalta, mutta kuten tällä kaudella on nähty, viikkotehtävän koko totuus ei varmaankaan ole tässä. "Vuorikiipeilijöiden" elämä voi vielä muuttua piinaavammaksi.

Lue viikkotehtävän tehtävänanto Subin BB-nettisivuilta

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.